Klopp: "Πρέπει να κάνουμε πιο πολλά"


Ο Jurgen Klopp σκοπεύει να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο την επιστροφή του Τζον Φλάναγκαν ώστε να κρατήσει «φρέσκα» τα μπακ του μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο νεαρός αμυντικός επιλέχθηκε στην αρχική εντεκάδα στη θέση του Αλμπέρτο Μορένο, στην πειστική νίκη κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτυ, τρεις μέρες μετά τον μεταξύ τους αγώνα για τον τελικό του Capital One Cup.

Ο Φλάναγκαν ανέλαβε το μαρκάρισμα ενός γνώριμού του, του Ραχίμ Στέρλινγκ και τα πήγε περίφημα ενώ η Λίβερπουλ διέλυσε την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Αλλά, όταν ρωτήθηκε αν η αλλαγή ήταν τακτική, ο Κλοπ δήλωσε: "Όχι. Ήταν γιατί έχουμε τον Φλάνο τώρα.

"Ήταν ξεκάθαρο ότι θα έπαιζε, αλλά δεν ήξερα αν θα ήταν στη θέση του Κλάιν ή του Αλμπέρτο, αλλά ο Αλμπέρτο δέχθηκε ένα άσχημο χτύπημα στο πρώτο ημίχρονο του τελικού.

"Ο Αλμπέρτο είναι ένα δυνατό παιδί, είναι πάντα διαθέσιμος, αλλά στο τέλος ήταν ξεκάθαρο ότι θα το κάναμε έτσι.

"Ξέρω ότι ο Φλάνο έπαιξε στα αριστερά, αλλά μετά από τόσο καιρό δεν ήθελα να τον βάλω να παίξει στην άλλη πλευρά.

"Ήταν στα δεξιά ο, Κλάινι στα αριστέρα, οπότε δεν ήταν «φέρε τον Φλάνο ενάντια στον Στέρλινγκ και βγάλτον από το παιχνίδι». Ήταν σύμπτωση."

Ο Κλοπ «έπλεξε» το εγκώμιο των δεξιών μπακ που έχει στη διάθεσή του, με τον Φλάναγκαν και τον Κλάιν να μπορούν να αγωνιστούν και στην αριστερή πλευρά, όπως έγινε με την Μάντσεστερ Σίτυ.

Ο Γερμανός, αστειευόμενος, παραδέχθηκε ότι η ικανότητα του Κλάιν με το αριστερό πόδι ίσως χρειάζεται λίγη δουλειά.

"Όλοι μπορούν να παίξουν έτσι, ειδικά ο Κλάινι κι ο Φλάνο μπορούν να παίξουν σε αυτό το φτερό. Αυτό είναι καλό, χρειάζεσαι την πιθανότητα να αλλάξεις τα πράγματα," πρόσθεσε.

"Ο Κλάινι έπαιξε για δεύτερη φορά εκεί από τότε που ήρθα. Αν είναι να το κάνουμε πιο συχνά αυτό θα πρέπει να μιλήσουμε για τις επιθετικές στιγμές με το δεξί πόδι στην αριστερή πλευρά, γιατί δεν είδα καθόλου επελάσεις, σε στιγμές που μπορούσαμε να κάνουμε.

"Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, δεν μπορείς να έχεις τα πάντα. Είχαμε τρεις μέρες ανάμεσα στα παιχνίδια, δεν είχαμε προπονήσεις, όποτε είπαμε «ελάτε, πάμε».

"Δίνεις όλες τις πληροφορίες που έχεις στους παίκτες, αμύνεσαι καλά κι αν έχεις την ευκαιρία, βγες μπροστά. Πρέπει να κάνουμε πιο πολλά στην επίθεση, αλλά δεν τα έχουμε κάνει μέχρι τώρα."

Ο Κλοπ επιβεβαίωσε ότι ο Λούκας θα μείνει εκτός για 5-6 βδομάδες, καθώς υπέστη τράβηγμα κατά την διάρκεια της διαδικασίας των πέναλτι του τελικού.


"Ο Λούκας είναι πραγματικά άτυχος. Είναι λίγο πιο σοβαρό," είπε ο Γερμανός στην συνέντευξη τύπου για το ματς με την Κρίσταλ Πάλας.

"Δεν έχω ξανακούσει για τραυτισμό από ένα πέναλτι, αλλά έγινε μόνο γιατί ήταν ήδη λίγο τραυματισμένος.

"Δεν το ένιωθε πολύ, αλλά έγινε μετά το σουτ. Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά θα μείνει 5-6 βδομάδες έξω. Όχι πολύ καλό."

Θετικά νέα για τον Μαμαντού Σακό, ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις, αφότου αναγκάστηκε να μείνει εκτός τελικού, εξαιτίας μιας σύγκρουσης κεφάλι με κεφάλι με τον Εμρέ Τσαν.

Ο Κλοπ δήλωσε: "Ο Μάμα προπονήθηκε λίγο σήμερα, αλλά δεν κάναμε πολλά γιατί ήταν η δεύτερη μέρα μετά από ένα παιχνίδι.

"Η μόνη συνάντηση που έχουμε είναι αύριο και πρέπει να δούμε πως θα είναι τότε, αλλά σήμερα είναι η πρώτη μέρα που έκανε λίγο παραπάνω.

"Και ο Ντάνιελ Στάριτζ προπονήθηκε εντελώς κανονικά χθες."

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: Liverpoolfc.com

Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.