Δικό μας παιχνίδι δώσαμε, boys...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
31η αγων. Premier League

Τρομερές στιγμές στο St Mary's! Αν και προηγήθηκε με 0-2 στο ημίχρονο, η Λίβερπουλ επαναπαύτηκε στην επανάληψη, έπαθε αναίτια καθίζηση και η Σαουθάμπτον ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή που θα θυμάται για καιρό, νικώντας τους κόκκινους με 3-2!

Επόμενος αγώνας για τη Λίβερπουλ, μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, με την Τότεναμ (Σάββατο 2/4, 19:30) στο Άνφιλντ.

Μερικές φορές, αυτό το ραβδί (του Κλοπ) είναι... ανθρώπινο και δεν λειτουργεί πάντα έτσι όπως το θέλουμε. Αυτό που συνέβη όμως στο St Mary's, αποτελεί ίσως από τις χειρότερες καταρρεύσεις τους τελευταίους μήνες για τους κόκκινους.

Η Λίβερπουλ πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά, επαναπαύτηκε και στο δεύτερο ημίχρονο έζησε τον απόλυτο εφιάλτη: το 0-2 έγινε 3-2 υπέρ της Σαουθάμπτον μέσα σε 20'! Απίστευτο κι όμως αληθινό! Τρομερά αποθέματα ενέργειας και πάθους από τους "Αγίους", αναίτια καθίζηση από την ομάδα του Κλοπ.

Τρομερά γκολ από Κουτίνιο και Πελέ, ο Φλάναγκαν φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, πέρασε ως αλλαγή ο Μπεντέκε.

Το ματς

Γρήγορο... ξέσπασμα και ανάσες


Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, πατώντας αρκετές φορές στη περιοχή της Λίβερπουλ. Στο 8', η Σαουθάμπτον ζήτησε πέναλτι του Λόβρεν στον Λόνγκ (η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια επαφή αλλά κι ο Λόνγκ έπεσε κάπως... εντυπωσιακά!), ο διαιτητής δεν έδειξε κάτι και το παιχνίδι συνεχίστηκε.


Από κει και μετά, η Λίβερπουλ άρχισε να... ξεθαρρεύει και ο Μικρός Μάγος της ομάδας της έδωσε το προβάδισμα. Ο Κουτίνιο κινήθηκε πολύ ωραία από τα αριστερά και με τρομερό σουτ έκανε το 0-1 στο 17'! Ακόμα μια στιγμή μαγείας από τον Βραζιλιάνο!


Οι κόκκινοι έπαιζαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο μετά το δεκάλεπτο και φαινόταν ότι είχαν βρει ρυθμό. Μετά το γκολ του Κουτίνιο, ακολούθησε άλλο ένα από τον Στάριτζ. Ο Οριζί βρήκε τον Άγγλο μέσα στη περιοχή, αυτός μετά από ωραία προσποίηση, έκανε το δυνατό σουτ με το αριστερό και διπλασίασε τα τέρματα για τη Λίβερπουλ μόλις στο 22'!

Η ομάδα του Κλοπ δεν είχε σταματημό. Σκόραρε και για τρίτη φορά, ωστόσο το γκολ ορθώς ακυρώθηκε καθώς ο Σακό επηρέαζε τη φάση στο σουτ του Άλεν. Όλα αυτά στο 33' και με τη Σαουθάμπτον να αδυνατεί να βρει τρόπο να αντιδράσει.

Άρχιζε να πιέζει η Σαουθάμπτον, αγχωνόταν η Λίβερπουλ

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ήξεραν ότι έπρεπε να πιέσουν για να μπουν ξανά στο παιχνίδι και βγήκαν στο γήπεδο με περισσότερες ενέργειες στην επίθεση.


Η πίεση της Σαουθάμπτον στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους απέφερε καρπούς. Μόλις στο 48', ο νεοεισελθών στο ματς Σκρτέλ, ανέτρεψε εντός περιοχής τον Πελέ και ο διαιτητής αυτή τη φορά υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μανέ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Μινιολέ έπεσε στη δεξιά του γωνία και κράτησε το μηδέν για τους κόκκινους!

Ολική ανατροπή από τη μία και αναίτια κατάρρευση από την άλλη μέσα σε 20'!

Η Σαουθάμπτον όμως δεν σταμάτησε την πίεση και κατάφερε τελικά να σκοράρει. Ο Τσαν (ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση στο 59') έκανε λάθος, ο Μανέ πήρε την μπάλα, πέρασε τον Σακό και νίκησε τον Μινιολέ για το 1-2 στο 64'.


Έχοντας μπει πλέον ξανά στο παιχνίδι οι Άγιοι, μετέφεραν την πίεση στη περιοχή της Λίβερπουλ, η οποία έδειξε να... καταρρέει μετά από ένα σημείο και να δέχεται την ισοφάριση. Οι παίκτες της Σαουθάμπτον συνδυάστηκαν εξαιρετικά έξω από τη περιοχή της Λίβερπουλ και ο Πελέ με ένα άπιαστο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μινιολέ, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. 2-2 λοιπόν, στο 83'.

Όλη αυτή η εξέλιξη του παιχνιδιού, προκάλεσε τρομερή ανησυχία στις τάξεις των κόκκινων, οι οποίοι έμοιαζαν τρομαγμένοι με την αυτοπεποίθηση που έβλεπαν στα μάτια των γηπεδούχων. Κι εκεί που σκέφτεσαι ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, τότε γίνονται.


Ο Μινιολέ έκανε κακή απομάκρυνση, ο Σκρτέλ δεν μπόρεσε να διώξει, ο Λόνγκ βρήκε την κατάλληλη στιγμή τον Μανέ μες τη περιοχή κι αυτός έκανε το 3-2, ολοκληρώνοντας μια σπουδαία ανατροπή για τους Αγίους. Τρομερές στιγμές στο St Mary's!

Σχόλιο


Τρομερό παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις στο St Mary's. Η Λίβερπουλ πήρε γρήγορο προβάδισμα, βγήκε στην επανάληψη με μαξιλαράκι ασφαλείας αλλά... χαλάρωσε υπερβολικά και άφησε την Σαουθάμπτον να της πάρει το παιχνίδι μέσα από τα χέρια της. Τρομερό πάθος από το σύνολο του Κούμαν, πανάξια επικράτηση των Αγίων. Βαθμολογικά, αυτό σημαίνει ότι η Σαουθάμπτον είναι πλέον στους 47 βαθμούς, τρεις πάνω από τη Λίβερπουλ, με τους κόκκινους να έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα.

Οι συνθέσεις

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Μαρτίνα, Βαν Ντάικ, Φόντε, Μπερτράντ, Ντέιβις, Ρομέου, Κλασί, Τάντιτς, Λονγκ, Πελέ
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Φλάναγκαν, Σακό, Λόβρεν (Σκρτέλ 46'), Κλάιν, Κουτίνιο, Τσαν, Άλεν, Λαλάνα, Οριζί, Στάριτζ (Μπεντέκε 70')


Today's skipper!
Posted by Liverpool FC on Sunday, 20 March 2016





The Daniel Sturridge dance in full flow!
Posted by Liverpool FC on Sunday, 20 March 2016



Jürgen Klopp's assessment of today's game...
Posted by Liverpool FC on Sunday, 20 March 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.