Klopp: "Αυτή η επίδοση πρέπει να μας γίνει παράδειγμα προς μίμηση"



Ο Jürgen Klopp είναι ευχαριστημένος με τη συνολική απόδοση της Liverpool, που επικράτησε με 3-0 επί της Manchester City, την Τετάρτη το βράδυ στο Anfield.
O Adam Lallana και ο James Milner σκόραραν σε 7 κρίσιμα λεπτά πριν το ημίχρονο, δείχνοντας το δρόμο για τη νίκη, η οποία ολοκληρώθηκε με ένα "γλυκό" τελείωμα του Roberto Firmino.
Ήταν μια λογική απάντηση στην απογοήτευση που ήρθε μετά την ήττα στον τελικό του Capital One Cup, με τον Klopp να παραδέχεται πως αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για την ομάδα.
Διαβάστε παρακάτω μια περίληψη των όσων είπε στη συνέντευξη τύπου, μετά το τέλος του αγώνα.
Σχετικά με την ικανοποίηση για το αποτέλεσμα…
Είμαι πολύ ευχαριστημένος, πολύ ικανοποιημένος και με τα 93 λεπτά. Ήταν πραγματικά καλά από το 1ο δευτερόλεπτο. Μιλήσαμε για τον τελικό μετά το παιχνίδι, μιλήσαμε για το αποψινό παιχνίδι - ήταν πολύ σημαντικό το ότι δείξαμε αυτή την αντίδραση, ότι ήμασταν απογοητευμένοι με τον τελικό, αλλά όχι τόσο απογοητευμένοι ώστε αυτό να έχει μια αρνητική επίδραση στην αποψινή μας απόδοση. Τα αγόρια τα πήγαν εξαιρετικά από το 1ο κιόλας δευτερόλεπτο - είχα πολλή ζωντάνια, ήταν πολύ πειθαρχημένοι, και πολύ θυμωμένοι, με την καλή έννοια. Η προετοιμασία στις καταστάσεις πρέσινγκ ήταν εκπληκτική, το πρέσινγκ καθαυτό ήταν εκπληκτικό, και η αντεπίθεση ήταν καλή.
Μετά πρέπει να σκοράρεις, και αυτό το κάναμε επίσης. Κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη ως ποδοσφαιριστής και τα γκολ στη σωστή στιγμή την κάνουν πολύ ευκολότερη. Αυτό κάναμε στο 1ο ημίχρονο. Μετά είχαμε κάποια λεπτά στα οποία ήμασταν πολύ ριψοκίνδυνοι στις πάσες μας, και τους δίναμε τη μπάλα πολύ εύκολα, οπότε έπρεπε να τρέξουμε. Μετά από 120 λεπτά (την Κυριακή), δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά το κάναμε. Το διάλειμμα δεν ήταν πρόβλημα για εμάς απόψε, ήταν καλό. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα έπαιξε πραγματικά έξυπνα, έπαιξε ποδόσφαιρο, έπαιξε απλά και γρήγορα και δημιούργησε και ευκαιρίες. Το 3ο γκολ ήταν φανταστικό, και τα υπόλοιπα ήταν πραγματικά καλά.

Σχετικά με το αν η κούραση ήταν παράγοντας για κάποια απ' τις 2 ομάδες...
Η κούραση αυτή τη στιγμή της σεζόν δεν είναι θέμα συζήτησης. Αν θες, όλοι μπορούν να είναι. Όχι η Leicester, αλλά όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να είναι κουρασμένοι, εξαιτίας των διαφορετικών διοργανώσεων και για διαφορετικούς λόγους. Φυσικά, η Manchester City και η Liverpool είχαν τους περισσότερους αγώνες της σεζόν. Αλλά σήμερα ήταν περισσότερο θέμα ψυχολογίας - χάσαμε την Κυριακή και έπρεπε να αντιδράσουμε. Ξεκινήσαμε με τρομερή ζωντάνια σε αυτό το παιχνίδι, ήταν προφανές από το πρώτο δευτερόλεπτο πως δεν θα είναι εύκολο για την City. Με την ποιότητά τους, μπορούν πάντα να κερδίζουν και να βάζουν καθοριστικά γκολ στις σωστές στιγμές, αλλά απόψε μπορούσατε να δείτε ότι αυτό θα ήταν πραγματικά δύσκολο. Το είδαν και οι ίδιοι. Μπορούσαμε να συνεχίζουμε και να συνεχίζουμε, επειδή ήμασταν σε καλή στιγμή, ενώ αυτοί όχι.
Και ο αέρας ήταν πρόβλημα απόψε - το είδατε σε αρκετές δύσκολες καταστάσεις. Στο 2ο ημίχρονο, αν δεν είσαι σε καλή φάση και σκέφτεσαι τον αέρα, σκέφτεσαι "έλα, σέντρες σαν αυτή". Ήμασταν εντελώς συγκεντρωμένοι απόψε, και για εμάς, αυτό πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Πολλοί άνθρωποι θα πουν ότι δεν μπορούμε να παίξουμε με αυτό τον τρόπο - αυτό δεν είναι ενδιαφέρον. Η μόνη πιθανότητα να αποθηκεύσεις ενέργεια σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, είναι όταν έχεις τη μπάλα. Αν παίζεις γρήγορα και με ασφάλεια, και πραγματικά απλά, τότε είναι η μόνη στιγμή που μπορείς πραγματικά να αποθηκεύσεις ενέργεια. Αυτό κάναμε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο - στο τέλος του 1ου ημιχρόνου, όχι τόσο καλά. Τότε έχεις την ενέργεια να πιέσεις και να κάνεις αντεπιθέσεις. Είμαι πολύ γέρος για να σκέφτομαι ότι από δω και στο εξής θα παίζουμε έτσι, αλλά ήταν ένα πολύ σημαντικό σημάδι για τα αγόρια. Είδαν ότι είναι δυνατό, και ότι είναι δυνατό στο Anfield. Νομίζω πως όλοι όσοι είδαν τον αγώνα και αγαπάνε την ομάδα, πέρασαν ένα πολύ ωραίο βράδυ απόψε, και για 93 λεπτά ξέχασαν την ήττα της Κυριακής. Αυτό είναι ωραίο.
Σχετικά με τις ατομικές επιδόσεις των παικτών της Liverpool
O Adam είναι το καλύτερο παράδειγμα για αυτό που είπα σχετικά με το 1ο ημίχρονο. Τα ενεργειακά του επίπεδα ήταν λίγο λιγότερα, αλλά μετά στο 2ο ημίχρονο έμοιαζε λες και στο πρώτο απλά προθερμαινόταν, γιατί ήταν πραγματικά εξαιρετικός, και αυτό είναι πολύ καλό. Υπήρχαν τόσες πολλές εξαιρετικές ατομικές επιδόσεις. Δεν υπήρχε κακός παίκτης - αυτό είναι καλό, είναι πολύ καλό ότι όλοι έπαιξαν καλά. Ο Emre Can, στο 2ο παιχνίδι στη σειρά με τέτοια επίδοση, αυτός ο ρόλος, ήταν πολύ καλός. Η αντίδραση του Hendo απόψε ήταν σπουδαία. Ο Millie για δεύτερη φορά δυνατός απέναντι στην παλιά του ομάδα - ίσως θα έπρεπε να παίζει πάντα εναντίον της Man. City! O Kolo τέλειος απέναντι στον Aguero. O Flanno, μετά από 20κατι μήνες, έπαιξε τόσο έξυπνα. Στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε στον αντίπαλό του ότι ίσως ήταν φίλοι πριν μερικούς μήνες, αλλά όχι απόψε. Στο δεύτερο ημίχρονο, μάζεψε ενέργεια και δεν ασχολήθηκε τόσο με το επιθετικό κομμάτι. Ο Simon Mignolet, σε ένα παιχνίδι σαν αυτό που δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά, παρά να μείνεις συγκεντρωμένος, ήταν εξίσου καλός.
Για την αντίδρασή του στο γκολ του Lallana
Εξεπλάγην… δεν σούταρε πολύ συχνά μέχρι τώρα! Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν δεν είσαι ικανοποιημένος με το ρεκόρ σκοραρίσματός σου, είναι να προσπαθήσεις να σουτάρεις πιο συχνά σε καταστάσεις σαν και αυτές. Το είδα στην τηλεόραση και ήταν ένα πολύ καλό σουτ.
Για τους στόχους της Liverpool για το υπόλοιπο της σεζόν…

Πάρε ό,τι μπορείς να πάρεις - αυτός είναι ο στόχος για το πρωτάθλημα. Η πιο σημαντική στιγμή της σεζόν είναι τώρα. Όλα τα πράγματα που έχεις προετοιμάσει ως τώρα, όλοι οι πόντοι που έχεις συλλέξει, σου δίνουν μόνο το σημείο έναρξης. Τώρα πρέπει να ξεκινήσεις. Όσα περισσότερα έχεις, τόσο καλύτερη η έναρξη. Δεν έχουμε την καλύτερη έναρξη, αλλά είναι αρκετά καλή αυτή τη στιγμή. Πρέπει να πάρουμε όσα μπορούμε, να παραμείνουμε θυμωμένοι, πρέπει να χτυπήσουμε πίσω σε κάθε παιχνίδι για οποιοδήποτε λόγο χρειαζόμαστε. Έτσι είναι. Έχουμε μόνο 2 διοργανώσεις ακόμα - αυτά είναι καλά νέα. Το ότι χάσαμε τον τελικό ήταν τραγικό, αλλά το να είμαστε σε 2 μόνο διοργανώσεις είναι πολύ καλό τώρα. Αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Έχουμε τρομερά παιχνίδια εναντίον της Manchester United στο Europa League. Kαι οι 2 ομάδες δεν είναι στις χειρότερες στιγμές τους, οπότε είναι συναρπαστικό. Και η Crystal Palace η επόμενη, μετά η Southampton, και ούτω καθεξής. Δεν έχουμε χρόνο και βαθμούς για χάσιμο. Πού τελειώνει, δεν ξέρω. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Είναι μια δύσκολη χρονιά για εμάς, και τώρα πρέπει να δείξουμε τι έχουμε μάθει τους πρώτους 8 μήνες της.
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.