Kuyt:Η Liverpool,ο Klopp,τα Ευρωπαϊκά βράδια και οι αναμνήσεις

DIRK KUYT Q&A(question and answer)

















Μπορείς να ξοδέψεις μία ζωή για τις σωστές λέξεις,τον σωστό τόνο,το σωστό τρόπο να εκφράσεις τα συναισθήματά σου.

Αλλά μερικές φορές,και το απλό μήνυμα μπορεί να είναι το πιο δυνατό.

Οπότε όταν ο Dirk Kuyt καθιέρωνε τον εαυτό του,ως ένας από τους αγαπημένους του Kop, πριν από περίπου μία δεκαετία,ένα πανό έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση περισσότερο από όλα:

Dirk Kuyt works hard

Πραγματικά έτσι ήταν. Επίσης σκόραρε γκολ. Μεγάλα και σε μεγάλα παιχνίδια. Σκόραρε για τη Liverpool σε κάθε ένα από τα νοκ-άουτ του Champions League, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού. Σκόραρε σε τελικό του League Cup, σε Merseyside ντέρμπι,απέναντι στη Manchester United, την Chelsea, την Arsenal, την Inter, και η λίστα συνεχίζεται. Καμία εντύπωση δεν προκαλεί λοιπόν το γεγονός ότι ένα άλλο πανό τον αποκαλούσε:

Working Class Hero

Τώρα στα 35 του, ακόμη έχει αυτήν την 'κακή συνήθεια' να σκοράρει. Έχει 19 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη Feyenoοrd φέτος, έχοντας επιστρέψει στο πρώην club του το περασμένο καλοκαίρι. Είναι τόσο αγαπητός στο στάδιο De Kuip όσο και στο Anfield.

Ο Kuyt, που πραγματοποίησε 285 εμφανίσεις με τη Liverpool,από το 2006 μέχρι το 2012, ελπίζει να βοηθήσει τη Feyenoord να κατακτήσει κάποιον τίτλο μετά από 8 χρόνια.

Παρόλα αυτά, κρατάει επαφές με τα γεγονότα στο Merseyside, όπως αποκάλυψε η ECHO και ο Neil Jones,όταν συνομίλησαν μαζί του...

Πρώτα από όλα Dirk, πως πάνε τα πράγματα στη Feyenoord-απολαμβάνεις τη ζωή πίσω στην Ολλανδία?

Είναι καλή ευχαριστώ. Μετά από 10 χρόνια στο εξωτερικό,ήμουν χαρούμενος που επέστρεψα στη Feyenoord. Πάντα έλεγα ότι θέλω κάποια στιγμή να επιστρέψω και επιτέλους αυτό έγινε.

Είναι ωραίο που βρίσκομαι ξανά στην Ολλανδία, είναι ωραίο να παίζω ξανά.

Τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά πριν την χειμωνιάτικη διακοπή, αλλά μετά από αυτήν κάναμε κάποιες ήττες. Αλλά έχουμε κερδίσει τα 4 τελευταία παιχνίδια και είμαστε στον τελικό του κυπέλλου. Αυτό είναι μεγάλο πράγμα γιατί δεν έχουμε κερδίσει κάποιο τρόπαιο εδώ και 8 χρόνια.

Κρατάς επαφές με τη Liverpool?Έχεις την ευκαιρία να πηγαίνεις να τη βλέπεις κάποιες φορές?

Ναι, ακόμη κρατάω επαφή με κάποιους παίκτες. Έχω επίσης ακόμη δύο σπίτια στο Liverpool, τα οποία τα νοικιάζω,οπότε διατηρώ τις επαφές μου εκεί.

Ακόμη ακολουθώ τη Liverpool, είμαι ακόμη οπαδός της ομάδας, που προσπαθεί να τους ακολουθεί όσο περισσότερο γίνεται.

Το παιχνίδι απόψε(απέναντι στη Manchester United) είναι πολύ μεγάλο, όπως ήταν και αυτό της προηγούμενης εβδομάδας. Αυτά είναι συναρπαστικά παιχνίδια, μεγάλα Ευρωπαϊκά βράδια, και ειδικά όταν είναι απέναντι στη United, τον μεγαλύτερο αντίπαλο. Είναι μεγάλο γεγονός.

Συνομιλώ με πολλούς φίλους μου στο Liverpool από τότε που έγινε η κλήρωση.
























Δεν έχουν μείνει και πολλοί άνθρωποι από τότε που ήσουν στη Liverpool...

Όχι! Όχι τόσο πολλοί. Έχουν αλλάξει πολλά. Ο Lucas, ο Martin και κάποια μέλη από το staff, είναι ακόμη εκεί. Αλλά όντως έχουν αλλάξει πολλά από τότε που έφυγα!

Το ανέφερα αυτό όταν ο Steven Gerrard έκανε το παιχνίδι φιλανθρωπίας στο Anfield πέρσι-είναι εκπληκτικό ότι από τότε που έφυγα εγώ το 2012, τόσο πολλά έχουν αλλάξει.

Ήταν ωραία που πήγα εκεί για αυτό το παιχνίδι φιλανθρωπίας, και είναι πάντα ωραίο να παρακολουθώ το club και να είμαι σε επαφή με τους φίλους μου εκεί. Αυτό το μέρος, θα είναι πάντα ξεχωριστό για μένα.
























Προφανώς σήμερα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στο Old Trafford.Έχεις παίξει σε ορισμένα μεγάλα Ευρωπαϊκά παιχνίδια όταν ήσουν στη Liverpool,μπορείς να μας πεις πόσο ξεχωριστά είναι?

Για μένα τα Ευρωπαϊκά βράδια ήταν τα πιο εκπληκτικά βράδια που είχα στη Liverpool, ειδικά στο Anfield. Ακόμη έχω υπέροχες μνήμες από τότε.

Είναι λίγο παράξενο, επειδή φυσιολογικά τα ντέρμπι απέναντι στη Manchester United ή την Everton διεξάγονταν στις 3 ή στη μια(ώρες Αγγλίας),αλλά τώρα είναι ένα βραδιάτικο παιχνίδι, ένα Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Νομίζω ότι αυτό κάνει την ατμόσφαιρα ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Παρακολούθησα το παιχνίδι στο Anfield την περασμένη εβδομάδα στο σπίτι, και μπορούσα να νιώσω την ατμόσφαιρα από την τηλεόραση! Ήταν κρίμα που δε μπορούσα να είμαι εκεί, αλλά έμοιαζε εκπληκτικό βράδυ. Ας ελπίσουμε να είναι έτσι και αύριο για τη Liverpool, μετά τον αγώνα!!!

Και είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσεις και σήμερα-οι δικές σου αναμνήσεις απέναντι στη Manchester United?

Έχω κάποιες φανταστικές! Το χατ-τρικ το 2011 είναι κάτι που δε θα ξεχάσω ποτέ-σε ευχαριστώ για αυτό Mr. Suarez!

Αλλά επίσης και το γκολ στο FA Cup την επόμενη χρονιά, όταν μπήκα ως αλλαγή και σκόραρα στο τέλος. Ήταν μία πολύ ωραία στιγμή.

Αντίστοιχα, έχω ωραίες αναμνήσεις και μέσα στο Old Trafford όταν κερδίσαμε 4-1 το 2009. Δεν είχα αναμειχθεί στο σκοράρισμα εκείνη τη μέρα, αλλά ήταν μία υπέροχη μέρα για μας.

Συνολικά, πάντα μου άρεσε να παίζω σε τέτοια παιχνίδια.Ήταν πάντα ξεχωριστά, και η ένταση ήταν πάντα υψηλή.

Το συναίσθημα όταν κερδίζεις την Manchester United, είναι απίστευτο. Ας ελπίσουμε ότι τα παιδιά θα έχουν αυτό το συναίσθημα σήμερα.

Πως σου φαίνεται η πρόοδος της Liverpool τη φετινή σεζόν,και ιδιαίτερα από τότε που ανέλαβε ο Klopp?

Είναι μία συναρπαστική περίοδος. Έχουν καινούριο προπονητή και έναν άνθρωπο που έχει κάνει σπουδαία πράγματα στις προηγούμενες ομάδες του. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνει τα ίδια και στη Liverpool.

Έχουμε δει κάποια φοβερά παιχνίδια υπό τις οδηγίες του, για παράδειγμα το εκπληκτικό παιχνίδι που έκαναν με τη Manchester City στο Etihad, που κέρδισαν με 4-1. Είναι πάντα δύσκολο για έναν προπονητή να έρχεται μέσα στη σεζόν, αλλά έχουν κάνει κάποιες φανταστικές εμφανίσεις.

Ήταν λυπηρό που η Liverpool έχασε τον τελικό του League Cup, επειδή πιστεύω ότι άξιζε περισσότερα, αλλά νομίζω ότι το μέλλον μοιάζει λαμπρό για την ομάδα.

Υπάρχουν ακόμη παιχνίδια αυτή τη σεζόν για να διεκδικήσει κάτι η Liverpool, αλλά είμαι ενθουσιασμένος και για τις επόμενες σεζόν. Νομίζω ότι το club βαδίζει στο σωστό δρόμο.

Δείχνει το είδος του προπονητή,όπου οι παίκτες θα λάτρευαν να παίζουν για αυτόν...

Είναι δύσκολο για μένα να μιλήσω για αυτόν ως άνθρωπο, επειδή είμαι πολύ μακριά από αυτήν την κατάσταση.

Αλλά από αυτά που μπορώ να δω, ο τρόπος με τον οποίο εμπλέκεται στο παιχνίδι, τα συναισθήματά του και ο τρόπος που μιλάει και πανηγυρίζει με τους παίκτες του,φαίνεται καλό. Φαίνεται σαν να προσπαθεί να συνδέσει τους παίκτες του με εκείνον, και αυτό είναι πάντα καλό να το βλέπεις.

Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον. Βραχυπρόθεσμα, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν μπορέσουν να κατακτήσουν κάποιο τρόπαιο αυτήν τη σεζόν, αλλά μακροπρόθεσμα θα είναι πολύ συναρπαστικό το ταξίδι τους με τον Klopp.

















Αναφέρεις για τη σύνδεση μεταξύ παικτών-προπονητή αλλά τι έχεις να πεις και για τη σύνδεση με τους οπαδούς επίσης?Πάντα ήσουν από τους αγαπημένους του κόσμου,πως ένιωθες για αυτό?

Η στήριξη είναι κομβική για το club. Για μένα ως παίκτης,ήταν εκπληκτικό από την πρώτη μέρα που έφτασα στο Anfield. Δε θα ξεχάσω ποτέ το ντεμπούτο μου όταν μπήκα ως αλλαγή με τη West Ham.

Αν νιώθεις την υποστήριξη από το Kop και από τους υπόλοιπους οπαδούς, τότε σου δίνει πραγματική ώθηση να τα πας καλά για το club. Είναι κομβικοί, όχι μόνο για τους παίκτες,αλλά και για τον προπονητή. Παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του club.
















Όπως είπαμε,απόψε είναι ένα μεγάλο παιχνίδι.Είχες τη φήμη ότι ήθελες τέτοιου είδους προκλήσεις σε τέτοιες περιστάσεις.Ήσουν ενήμερος για αυτό και έκανες κάτι διαφορετικό για αυτά τα παιχνίδια?

Πάντα αγαπούσα τέτοιου είδους παιχνίδια. Ντέρμπι, μεγάλα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, παιχνίδια απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους.

Πριν έρθω στη Liverpool, είχα σκοράρει σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια απέναντι στον Ajax, για τη Feyenoord-οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι-οπότε ήδη πήγαιναν καλά τα πράγματα για μένα!

Όταν πήγα στη Liverpool, προσπάθησα να κάνω το ίδιο. Πάντα προσπαθούσα να δώσω τα πάντα. Ίσως έδινα το κάτι παραπάνω σε αυτά τα παιχνίδια. Αυτό το συναίσθημα,να είσαι σημαντικός και να πετυχαίνεις σημαντικά γκολ σε μεγάλα παιχνίδια, είναι αυτό που θέλει κάθε ποδοσφαιριστής. Ήταν πολύ ωραίο για μένα. Κερδίσαμε αρκετά παιχνίδια απέναντι στην Everton και την Manchester United, και επίσης με την Arsenal και την Chelsea εκείνη την περίοδο. Φανταστικές αναμνήσεις, είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα το ρόλο μου σε αυτές.
















 Εντάξει,αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο,αλλά αν έπρεπε να επιλέξεις την αγαπημένη σου στιγμή στην καριέρα σου στη Liverpool,ποια θα ήταν αυτή?

Είναι δύσκολο, καθώς απήλαυσα το χρόνο μου στη Liverpool πάρα πολύ. Αν πρέπει να μιλήσω για τις καλύτερες στιγμές, θα πρέπει να ήταν μία βραδιά Champions League στο Anfield. Ίσως η πιο περήφανη στιγμή ήταν όταν φτάσαμε στον τελικό κερδίζοντας την Chelsea στα πέναλτι, όπου πέτυχα το νικητήριο πέναλτι. Αυτή ήταν μία φοβερή σεζόν για μας στην Ευρώπη, και κερδίσαμε μία πολύ καλή ομάδα για να φτάσουμε στον τελικό-την Chelsea του Mourinho!

Εκείνο το βράδυ δε θα το ξεχάσω ποτέ. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, ο θόρυβος ήταν απίστευτος!

Και τέλος Dirk, θα το δεις το παιχνίδι απόψε?Και ποιος θα περάσει?

Φυσικά! Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για τη Liverpool, και πάντα σιγουρεύομαι ότι θα τα δω αυτά τα παιχνίδια!

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος-είναι 2-0 αλλά είναι ένα ντέρμπι, οπότε θα είναι ξεχωριστό.Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, σίγουρα.

Η United θα θέλει να δώσει τα πάντα μπροστά στο κοινό της, αλλά είμαι σίγουρος ότι η Liverpool θα περάσει στην επόμενη φάση!


Επιμέλεια:Χρήστος Τσακαλέρης






























































































































































































































Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.