Κάτι έχουν αυτά τα 2-0... (Μεγάλε Ράφα, Σαν Να Μην Πέρασε Μια Μέρα)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
35η αγων. Premier League

Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, η Λίβερπουλ κατάφερε να δώσει (για ακόμη μια φορά) δικό της παιχνίδι, και ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη (μαχητικότατη) Νιουκάστλ του Ράφα Μπενίτεθ στο Άνφιλντ.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους με τη Βιγιαρεάλ (Πέμπτη 28/4, 22:05 - OTE Sport 1 HD) στο Ελ Μαδριγάλ για τον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Europa League.

Ένας παλιός γνώριμος των κόκκινων, επέστρεφε στο Άνφιλντ! Ο Κλοπ είχε μεν δηλώσει ότι δε θα έβλεπε την αναμέτρηση με τη Νιουκάστλ... χαλαρά, αλλά είχε εκφράσει την έντονη επιθυμία του ο κόσμος να καλωσορίσει τον Ράφα Μπενίτεθ... σπίτι του έτσι όπως του αξίζει!

Ο Ράφα, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με ορισμένες χρυσές σελίδες της Λίβερπουλ, ήρθε για πρώτη φορά στο Άνφιλντ και... πλήγωσε την πρώην του αγάπη με αρκετά... μάγκικο τρόπο.

Οι κόκκινοι προηγήθηκαν με γκολάρες των Στάριτζ (2') και Λαλάνα (30') αλλά οι "καρακάξες" πίστεψαν, προσπάθησαν και κατάφεραν για αρχή να μειώσουν (48') και στη συνέχεια να ισοφαρίσουν (66'), παίζοντας με ψυχή και διατηρώντας ακόμα ακέραιες της ελπίδες τους για παραμονή. Από την άλλη, η Λίβερπουλ έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο τη Γιουνάιτεντ.

Το ματς

Γκολ στα 68'' και όλα πήγαιναν... ρολόι


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν με... άγριες διαθέσεις και μόλις στο 2' κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Στάριτζ κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα μες την περιοχή, και με υπέροχο σουτ άνοιξε το σκορ στο Άνφιλντ! Το ιδανικό ξεκίνημα για τη Λίβερπουλ!

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο γκολ του Άγγλου επιθετικού αλλά δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνη καθώς η Λίβερπουλ είχε την κατοχή και ήταν εκείνη που απειλούσε περισσότερο.


Οι κόκκινοι πίεζαν αρκετά για το δεύτερο γκολ και μετά από μερικές αποτυχημένες απόπειρες, το πέτυχαν. Ο Μορένο βρήκε τον Λαλάνα κι ο δεύτερος, από το ημικύκλιο της περιοχής, με άπιαστο πλασέ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντάρλοου κάνοντας το 2-0 στο 30'!

Με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όλα έδειχναν πως οι κόκκινοι θα περνούσαν ένα εύκολο απόγευμα. Αμ δε όμως...

Ο... γκαφατζής Μινιολέ χτύπησε ξανά


Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν... φορτσάτοι και κατάφεραν να μειώσουν νωρίς, με τον Μινιολέ να (μην) βάζει το χεράκι του... Ο Ανίτα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ δεν υπολόγισε καθόλου σωστά την πορεία της μπάλας πιάνοντας... αέρα, κι έτσι, ο Παπίς Σισέ έκανε το 2-1 στο 49', βάζοντας τις "καρακάξες" στο παιχνίδι! Λίγο αργότερα, η Νιουκάστλ... άγγιξε την ισοφάριση αλλά ο Μορένο κάλυψε το κενό του Τουρέ στην άμυνα και το σουτ του Τάουνσεντ πέρασε άουτ.

Οι κόκκινοι έμοιαζαν σαν να... μη θέλουν να νικήσουν ενώ η Νιουκάστλ είχε ανεβάσει ρυθμούς, και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Τάουνσεντ εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην κόκκινη άμυνα, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Λόβρεν απομάκρυνε κάπως... άτσαλα, με την μπάλα να καταλήγει στον Κόλμπακ, ο οποίος έκανε το σουτ και, με κάποιο τρόπο, ξεγέλασε τον Μινιολέ για το 2-2 στο 66'!

Έξαλλοι πανηγυρισμοί στις τάξεις της Νιουκάστλ, την ώρα που, μέσα σε 20', όλα είχαν... καταρρεύσει για τους κόκκινους. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ δημιούργησε δύο ακόμα ευκαιρίες μέχρι τη λήξη αλλά το 2-2 δεν άλλαξε, χαρίζοντας στη Νιουκάστλ έναν πολύτιμο βαθμό.

Σχόλιο


Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν οι παίκτες της Λίβερπουλ. Παρότι προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο, χαλάρωσαν σε τέτοιο βαθμό που η Νιουκάστλ φαινόταν να το πιστεύει περισσότερο. Υπερπολύτιμος βαθμός αυτός για την ομάδα του Ράφα, ενώ η Λίβερπουλ απομακρύνθηκε από την πέμπτη θέση, μένοντας στο -4 από τη Γιουνάιτεντ και στο -1 από τη Γουέστ Χαμ.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιοέ, Στιούαρτ, Τουρέ, Λόβρεν, Μορένο, Ράνταλ (Λούκας 71'), Άλεν (Κουτίνιο 71'), Μίλνερ, Φιρμίνο, Λαλάνα, (Όζο 83'), Στάριτζ
Νιουκάστλ: Ντάρλοου, Ντάμετ, Λασέλ, Εμπεμπά, Ανίτα, Κόλμπακ, Τιοτέ, Αγιόθε, Σισοκό, Τάουνσεντ, Σισέ
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.