Υπόθεση Σακχό! ΣΟΚ στην Λίβερπουλ με απαγορευμένη ουσία...!

Σοκ στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ, εν όψει του ημιτελικού της Μ. Πέμπτης με την Βιγιαρεάλ!


  Ως κεραυνός εν αιθρία, ή όπως λέμε στο χωριό μου "trouble in Paradise", έσκασε η είδηση οτι ο Γάλος σέντερ μπακ της ομάδας βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία! 
Ο Γάλος στόπερ έχει μέχρι την Τρίτη να αποδεχθεί τις κυρώσεις της UEFA και το πιθανότερο είναι να ζητήσει να ελεγχθεί και δεύτερο δείγμα αίματός του!
  Ποια είναι η "απαγορευμένη" ουσία; τι ακριβώς κάνει και τι συμβαίνει τώρα;

  Η ουσία "Λιποδιαλύτης"
Η ερώτηση που βρίσκεται στα χείλη των φιλάθλων απο την στιγμή που "έσκασαν¨ τα νέα, είναι "Τ ι ακριβώς είναι αυτή η ουσία"
Αν και οι πλήρης λεπτομέρειες ΄δεν είναι διαθέσιμες, γνωρίζουμε ότι πρόκειται για κάποιον λιποδιαλύτη! Οι λιποδιαλύτες, είναι συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν το σώμα μας να "κάψει" πιο γρήγορα και εύκολα λίπος! Είναι εύκολα διαθέσιμο σε φαρμακεία και καταστήματα με προϊόντα αθλητικής διατροφής
 Προφανώς ο "Μάμα" δεν ήταν ενήμερος πως η συγκεκριμένη ουσία θεωρείται απαγορευμένη από την ΟΥΕΦΑ!
  Για παρόμοιο λόγο, είχε τιμωρηθεί ο έτερος κεντρικός της ομάδας, Κόλο Τουρέ, κατά την διάρκεια της θητείας του στην Σίτι! Συγκεκριμένα, το 2011 ο Ιβοριανός σέντερ μπάκ είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένες ουσίες. Επρόκειτο για ταμπλέτες ( που όπως ισχυρίστηκε ανήκαν στην σύζυγό του ) οι οποίες επιτάχυναν την απώλεια βάρους!

  Τί γίνεται τώρα; 
 Ο Σακχό έχει περιθώριο μέχρι τη Τρίτη για να αποδεχθεί τις κυρώσεις της ΟΥΕΦΑ και το πιο σίγουρο είναι πως θα ζητήσει να ελεγχθεί και το δεύτερο δείγμα που είχε δώσει (οι παίκτες που εξετάζονται στα αντι-ντόπινγκ κοντρόλ δίνουν δύο δείγματα).
 Σύμφωνα με τους κανόνες της ΟΥΕΦΑ, οι παίκτες που παραβιάζουν κανονισμούς περί ντόπινκγ, αντιμετωπίζουν αποκλεισμό 4 ετών την πρώτη φορά!
  Νωρίτερα στην χρονιά, ο παίχτης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αριάν Ανλτεμι, βρέθηκε ένοχος για χρήση αναβολικών στεροειδών και αποκλείστηκε για 4 έτη όπως προβλέπει ο κανονισμός!
  Η περίπτωση του Σακχό θα εξεταστεί την ΟΥΕΦΑ, απο μία επιτροπή που αποτελείται από τον Dr. Thomas Partl και εννέα ακόμη μέλη!
  Στην περίπτωση που ο Σακχό αποδεχθεί τις κατηγορίες ή βρεθεί ένοχος μετά την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, η πιθανή τιμωρία του θα είναι ένα μεγάλο πρόστιμο και αποκλεισμός που θα τον κρατήσει εκτός, σίγουρα για την υπόλοιπη σεζόν και από τις καλοκαιρινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις!  Η ακριβείς διάρκεια του αποκλεισμού του θα βρίσκεται στην κρίση της επιτροπής της ΟΥΕΦΑ!

 Κυρώσεις για την ομάδα!
 Ίσως το σημαντικότερο θέμα, μιας και πάνω από οποιονδήποτε παίκτη βρίσκεται η ομάδα, είναι οι πιθανές κυρώσεις για την ίδια την ομάδα!
  Ο κανονισμός της ΟΥΕΦΑ, είναι σαφής:Σύμφωνα με το άρθρο 11 του κώδικα της WADA (World Anti-Doping Agency) σε περίπτωση που περισσότεροι από ένας, παίκτες-μέλη ομάδας σε ομαδικό άθλημα βρεθούν ύποπτοι για παραβίαση των νόμων περί χρήσης απαγορευμένων ουσιών η ομάδα υπόκειται σε στοχευμένη και τακτική εξέταση των παικτών της! Εάν περισσότεροι από δύο παίκτες της ομάδας βρεθούν ένοχοι για παραβίαση των νόμων περί ντόπινγκ, η ομάδα μπορεί να αποβληθεί από την διοργάνωση ή να υποστεί διάφορες άλλες πειθαρχικές κυρώσεις!

Τι κάνει η ίδια η ομάδα:
 Χωρίς να υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο, στην περίπτωση (που απευχόμαστε) που ο παίκτης κριθεί ένοχος, η ίδια η ομάδα, μπορεί να επιβάλει στον ποδοσφαιριστή, αποκλεισμό διαρκείας 6-8 μηνών το λιγότερο! 

 Πραγματικά όλοι ευχόμαστε να πρόκειται για κάποια παρεξήγηση, κάποιο λάθος και ο "Μάμα" να βρίσκεται κανονικά στα πλάνα του Jurgen Klopp το συντομότερο δυνατόν! 
Με τις φήμες να οργιάζουν, στην περίπτωση που στον Σακχό επιβληθεί μακροχρόνιος αποκλεισμός, ο Κλόππ θα πρέπει να ψάξει για ακόμη ένα σέντερ μπάκ, πέρα από τον Ζοέλ Μάτιπ!


   




Share on Google Plus

About Δημήτριος

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.