Liverpool 2 - 2 Newcastle - Βαθμολογίες Παιχτών: Lallana και Moreno σέρνουν το χορό, με τον Mignolet να μένει απ'έξω



Η επιστροφή του Rafa Benitez στο Anfield τελείωσε με χαμόγελα γι'αυτόν, καθώς η Liverpool, αφού προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, χαλάρωσε, με αποτέλεσμα να δεχθεί 2 γρήγορα γκολ και να ισοφαριστεί, με το 2-2 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Ας περάσουμε όμως να δούμε πώς αγωνίστηκαν οι παίχτες μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Simon Mignolet: Οι υποστηρικτές του Βέλγου θα πρέπει να είναι απογοητευμένοι από τη σημερινή του εμφάνιση. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν θεατής, μιας και η Newcastle δεν υπήρχε στο γήπεδο. Στην πρώτη φάση που χρειάστηκε να επέμβει, έκανε μια τρομερά λάθος έξοδο σε σέντρα του Anita, με αποτέλεσμα αυτό να κοστίσει στην ομάδα μας. Καθαρότατη, λοιπόν, ευθύνη στο πρώτο γκολ, ενώ δεν είναι άμοιρος ευθυνών και στο δεύτερο, καθώς μπορούσε, παρά την κόντρα που έγινε στο πόδι του Lovren, να κάνει περισσότερα. Ο Mignolet, μας θύμισε σε άλλο ένα παιχνίδι, το πόσο ασταθής είναι.

Βαθμολογία: 4/10

Connor Randall: Θύμισε λίγο.. Clyne, μιας και λειτούργησε πολύ καλά αμυντικά, εξαφανίζοντας τον Sissokο, χωρίς να κάνει πολλά πράγματα επιθετικά. Η απόδοσή του έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ φέρει σημαντική ευθύνη στο πρώτο goal της Newcastle, όπου έχασε τον Cisse. Aντικαταστάθηκε.

Βαθμολογία: 5.5/10



Kolo Toure: Εξαιρετικό μεσημέρι για τον Ιβοριανό αμυντικό, που γι'άλλη μια φορά ήταν εκεί όταν η ομάδα τον χρειάστηκε. Δυνατός στο αέρα, εξαιρετικές τοποθετήσεις και ηρεμία με την μπάλα στα πόδια. 

Βαθμολογία: 7/10

Dejan Lovren: Έχει ευθύνη στο δεύτερο γκολ της Newcastle, καθώς από κακή απομάκρυνσή του, η μπάλα έφτασε στον Colback. Εξαιρετικός κατά τα άλλα, αψεγάδιαστος, το μοναδικό του λάθος ωστόσο, στοίχισε στην ομάδα μας.

Βαθμολογία: 6/10



Αlberto Moreno: Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Ισπανού με τη φανέλα της Liverpool. Η γρήγορη σκέψη του και η μπαλιά ακριβείας στον Sturridge, έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα μας, ενώ η σωστή του πάσα στον Lallana, έπαιξε ρόλο στο 2-0. Πολύ καλός επιθετικά, ήταν συνεχώς πηγή κινδύνων για την άμυνα της Newcastle. Είχε κάποια προβληματάκια αμυντικά, κυρίως με τα ανεβάσματα του Anita, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Βαθμολογία: 8/10


Kevin Stewart: Λίγα πράγματα έκανε λάθος ο νεαρός μέσος, ωστόσο δεν επηρέασε τον αγώνα όσο ίσως θα ήθελε. Δε διακινδύνεψε τις πάσες του, καθώς έπαιζε την πιο σίγουρη επιλογή. Καλός, αλλά χωρίς να κάνει το κάτι παραπάνω.

Βαθμολογία: 6/10



Joe Allen: Μεστός στην κατοχή του, εξαιρετικός πασέρ, πολύ καλή δουλειά ως playmaker. Διόρθωσε σχεδόν αμέσως δύο λάθη που παραλίγο να κοστίσουν στην ομάδα μας, ενώ είχε και μια πολύ καλή ευκαιρία με κεφαλιά από κοντινή απόσταση, που έδιωξε ο Darlow. Τα πράγματα δείχνουν καλά αυτή τη στιγμή για τον Allen. Aντικαταστάθηκε στα τελευταία 20 λεπτά.

Βαθμολογία: 6.5/10



James Milner: Εργατικός όπως πάντα, με δύναμη και πάθος στο παιχνίδι του, εξελίσσεται σε ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας μας στη μεσαία γραμμή. Καλός τόσο αμυντικά, με τα χιλιόμετρα που κάλυψε και τις επεμβάσεις που έκανε, όσο και επιθετικά, με τις επικίνδυνες ενέργιές του. από τα πλάγια. Σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του Klopp.

Bαθμολογία: 7/10



Adam Lallana: Συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Έδειξε από την αρχή του αγώνα ότι ήταν σε καλή μέρα, με μερικές ωραίες ενέργειες, που δείχνουν πόσο καλός είναι τεχνικά. Το δεύτερο γκολ της ομάδας μας φέρει την υπογραφή του, με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή. Ο πιο δραστήριος παίχτης μας επιθετικά, βοήθησε και αμυντικά, καλύπτοντας χώρους, πιέζοντας σωστά και κάνοντας σημαντικές επεμβάσεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Κάποιους μήνες πριν, είχε ειπωθεί πως υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει το καλοκαίρι. Πλέον, με τις εμφανίσεις του, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα παραμείνει.

Βαθμολογία: 8/10 (MOTM)



Roberto Firmino: Ξεκίνησε δυνατά το ματς ως δεύτερος φορ, έχοντας εξαιρετική συνεργασία με τον Lallana, αλλά και τον Sturridge. Πολύ καλό άνοιγμα της μπάλας στον Moreno, στο δεύτερο γκολ. Η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα στο 2ο ημίχρονο. Ακυρώθηκε γκολ του, ως offside. Δείχνει να είναι μια ταχύτητα κάτω από τους υπόλοιπους, μετά τον τραυματισμό του.

Βαθμολογία: 6/10



Daniel Sturridge: Τα πράγματα δε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν καλύτερα για τον Άγγλο επιθετικό, καθώς με άψογο κοντρόλ και τελείωμα μέσα σε δύο παίχτες της Newcastle, έβαλε την ομάδα μας μπροστά στο σκορ μετά από 68 δευτερόλεπτα παιχνιδιού. η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, η απόδοσή του έπεσε. Μερικές φορές κρατάει την μπάλα περισσότερο απ'όσο χρειάζεται, πράγμα που έγινε και στο δεύτερο γκολ της Newcastle.

Bαθμολογία: 6.5/10

Lucas Leiva (στη θέση του Αllen στο 71'): Έδωσε μια πολύ ωραία κάθετη μπαλιά στον Sturridge, δε βοήθησε όμως επιθετικά σε κάτι άλλο. Αμυντικά ήταν εκεί, γέμισε το κέντρο και έδωσε μια σταθερότητα.

Βαθμολογία: 6/10

Philippe Coutinho (στη θέση του Randall στο 71'): Κακή εμφάνιση για το Βραζιλιάνο, που έχασε αρκετές φορές την μπάλα, και σπατάλησε την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας μας στο δεύτερο ημίχρονο με ένα κακό σουτ. Ήταν χαμένος στο γήπεδο.

Βαθμολογία: 5/10

Sheyi Ojo (στη θέση του Lallana στο 83'): Άλλη μια εμφάνιση για τον 18χρονο Άγγλο.



Jurgen Klopp: Διάβασε πολύ σωστά το ματς, παρατάσσοντας μια δυνατή 11αδα κόντρα στη Newcastle. Με πολύ σωστή τακτική, καλή κυκλοφορία της μπάλας και ατελείωτο pressing, τα πράγματα κυλούσαν όπως τα ήθελε ο Γερμανός. Μέχρι το σημείο που ο Mignolet έβαλε -ή μάλλον δεν έβαλε- το χεράκι του. Γνώμη μου; Τίποτα από όσα ακολούθησαν δε θα είχε συμβεί, αν δεν είχαμε δεχτεί εκείνο το γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ε, δεν μπορεί να ελέγξει και προσωπικές γκάφες, ο Klopp.

Βαθμολογία: 7/10


Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.