Γιατί το έληξες, κυρ διαιτητά;

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
32η αγων. Premier League

Η ΜΑΤΣΑΡΑ της αγωνιστικής τα είχε όλα: πάθος, ένταση, νεύρα, γκολ, ευκαιρίες. Το μόνο που δεν είχε ήταν... νικητής. Ο Κουτίνιο έβαλε μπροστά τη Λίβερπουλ αλλά ο Κέιν (σκοράροντας το 22ο γκολ του στη σεζόν) ισοφάρισε για την Τότεναμ στο Άνφιλντ με το 1-1 να ωφελεί ουσιαστικά τη Λέστερ!

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους με τη Ντόρτμουντ (Πέμπτη 7/4, 22:05 - OTE Sport 2 HD) στο Signal Iduna Park για τα προημιτελικά του Europa League.

Ήταν Σάββατο 17 Οκτωβρίου του 2015. Ο Μπρένταν Ρότζερς αποτελούσε παρελθόν και ο Γιούργκεν Κλοπ καθόταν για πρώτη φορά στον πάγκο των κόκκινων.

Το πρώτο εμπόδιο που είχε να αντιμετωπίσει ήταν η Τότεναμ. Το παιχνίδι στο White Hart Lane είχε λήξει 0-0, με τη Λίβερπουλ να αφήνει άκρως θετικές εντυπώσεις για τη συνέχεια. Μερικούς μήνες αργότερα, και έχοντας μάθει περισσότερα για τα πάντα στην ομάδα, η Λίβερπουλ του Κλοπ τέθηκε ξανά αντιμέτωπη με την Τότεναμ, σ' ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτό του πρώτου γύρου.


Τέτοιες ΜΑΤΣΑΡΕΣ μας κάνουν να έχουμε τόσους κι άλλους τόσους λόγους που αγαπάμε αυτό το άθλημα!

Η καθεμιά τους ήθελε για δικούς της λόγους τη νίκη. Η μεν Λίβερπουλ για να ανέβει βαθμολογικά και να πλησιάσει τις Ευρωπαϊκές θέσεις, η δε Τότεναμ για να συνεχίσει να κυνηγάει τη Λέστερ σε αυτό το... θεότρελο πρωτάθλημα!

Τελικά το φοβήθηκαν αμφότεροι τόσο πολύ που μοιράστηκαν από έναν βαθμό. Λίβερπουλ και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο Άνφιλντ, παίζοντας ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, με τα συναισθήματα να αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη!

Το ματς

Τι βγάζεις ρε Γιορίς;


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι έχοντας η Τότεναμ όμως ήταν εκείνη που έκανε αισθητή την παρουσία της στο Άνφιλντ στο πρώτο δεκάλεπτο. Μόλις στο 2', ο Γουόκερ έκανε δυνατή πάσα στον Σον ο οποίος δεν πρόλαβε και στο 9', ο Γουόκερ έστρωσε στον Έρικσεν που σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Μινιολέ έδιωξε με γροθιές.

Την πρώτη επίσκεψή της στα καρέ του Γιορίς έκανε η Λίβερπουλ στο 12'. Ο Βίμερ πρόλαβε τον Μίλνερ, ο Κουτίνιο στη συνέχεια πήρε το ριμπάουντ, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Έρικσεν αλλά ο Γιορίς μπλόκαρε το σουτ του Βραζιλιάνου.


Ένας μικρός... χαμός επικρατούσε στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Λάθη επί λαθών κι από τις δυο ομάδες, με τους γηπεδούχους να κάνουν... φτηνά λάθη και στην άμυνα. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Κέιν έβαλε την κόντρα σε άσχημο διώξιμο του Μινιολέ και παραλίγο να σκοράρει από το πουθενά, η μπάλα όμως έφυγε άουτ.

Τα λάθη πέρασαν και στην... αντίπερα όχθη όταν ο Σον παραλίγο να βάλει αυτογκόλ αλλά ο Γιορίς έσωσε την τελευταία στιγμή και παραχώρησε κόρνερ για τη Λίβερπουλ. Ο Κέιν απείλησε ξανά για την Τότεναμ αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ στο 26'.


Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες της Τότεναμ κράτησαν αρκετά... απασχολημένο τον Μινιολέ, ωστόσο και ο Γιορίς δεν πέρασε και το πιο εύκολο ημίχρονο της ζωής του. Κι αυτό γιατί αντέδρασε εξαιρετικά σε τρεις φάσεις μέσα σε διάστημα 5'! Πρώτα σταμάτησε τον Στάριτζ (36') και μετά τον Λαλάνα δις (38' και 40')! Απίστευτος ο Γάλλος!

Γκολ οι μεν, γκολ οι δε και μετά... ροντέο


Ο εντυπωσιακός ρυθμός συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τη μόνη διαφορά ότι, αυτή τη φορά, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έδειχναν πιο... ορεξάτοι. Μια μαγική στιγμή από τον Κουτίνιο όμως, έφτανε για τους κόκκινους να ανοίξουν το σκορ με το... καλημέρα του δευτέρου μέρους! Ο Στάριτζ βρήκε ωραία τον Βραζιλιάνο μες τη περιοχή, ο οποίος νίκησε τον Γιορίς με όμορφο πλασέ για το 1-0 στο 51'!

Η Τότεναμ προσπαθούσε να συνέλθει από την... ψυχρολουσία αλλά λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο γκολ όταν ο Στάριτζ έκανε ωραία κεφαλιά με την μπάλα όμως να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Γιορίς. Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ο Σον βρέθηκε αμαρκάριστος στην πλάτη της άμυνας αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, χάνοντας τρομερή ευκαιρία για την ισοφάριση.


Η πίεση των φιλοξενούμενων είχε αυξηθεί, ανέβασαν την απόδοσή τους, πατούσαν αρκετές φορές στα καρέ του Μινιολέ και κατάφεραν τελικά να ισοφαρίσουν. Ο Έρικσεν είχε... ξεχαστεί από τον Κλάιν, γύρισε από τα δεξιά στον Κέιν, αυτός έβαλε σωστά το σώμα στον Λόβρεν και με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μινιολέ, κάνοντας έτσι το 1-1 στο 63'!

Μετά την ισοφάριση από τον Χάρι Κέιν, το ματς πήρε μια τέτοια τροπή που ο κάθε (υγιής) ποδοσφαιρόφιλος λατρεύει. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, η ένταση και το πάθος στο απροχώρητο, η καρδιά ταράζεται με την κάθε μπαλιά, το κάθε σουτ, την κάθε απόκρουση. Αυτό που ακολούθησε μετά το 1-1 ήταν πραγματικά συγκλονιστικό!


Η Τότεναμ άγγιξε την ανατροπή στο 65' αλλά ο Μινιολέ απέκρουσε εντυπωσιακά (με την μπάλα να σκάει μάλιστα και μπροστά του) το δυνατό σουτ του Έρικσεν. Από την άλλη, η Λίβερπουλ έφτασε πολύ κοντά στο 2-1 αλλά στο παράλληλο σουτ που επιχείρησε ο Κουτίνιο, δεν μπόρεσε κανείς να βρει την μπάλα και απλά να την σπρώξει στα δίχτυα!


Ο Άλεν πέρασε στη θέση του Λαλάνα και ο Οριζί σε αυτή του Στάριτζ. Ο Βέλγος έδωσε (όπως το κάνει πάντα) ιδιαίτερη ώθηση στο επιθετικό κομμάτι και στο 85', ο Κουτίνιο έχασε άλλη μία σπουδαία ευκαιρία. Ο Οριζί πέρασε την μπάλα στον Βραζιλιάνο όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιορίς! Απίστευτη ευκαιρία για τη Λίβερπουλ!

Στις τελευταίες στιγμές του παιχνιδιού, ο Μινιολέ είδε τη μπάλα να περνάει άουτ έπειτα από φάουλ του Έρικσεν (90') και στη συνέχεια, έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ το σουτ του Ντεμπελέ στις καθυστερήσεις και κράτησε το 1-1 για την ομάδα του.

Σχόλιο
Ματσάρα για γερά νεύρα στο Άνφιλντ. Αρκετές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, μπόλικη δουλειά από τους δύο τερματοφύλακες. Η Λίβερπουλ θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων αλλά και η Τότεναμ από τη πλευρά της θα μπορούσε να είχε κάνει την ανατροπή. Βαθμολογικά, αυτή η ισοπαλία δίνει την ευκαιρία στη Λέστερ να... εξαφανιστεί στο +7 από την Τότεναμ, ενώ η Λίβερπουλ συνεχίζει να βρίσκεται στην 9η θέση με 45 βαθμούς (αλλά και δύο παιχνίδια λιγότερα).

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Μορένο, Τσαν, Λόβρεν, Σακό, Μίλνερ (Άιμπ 93'), Χέντερσον, Στάριτζ (Οριζί 72'), Λαλάνα (Άλεν 82'), Κουτίνιο
ΤότεναμΓιορίς, Γουόκερ, Ρόουζ, Ντεμπελέ, Αλντερβέιρελντ, Βίμερ, Σον, Ντάιερ, Κέιν, Άλι, Έρικσεν

Inside the home dressing room...
Posted by Liverpool FC on Saturday, 2 April 2016

The Reds arriving earlier!
Posted by Liverpool FC on Saturday, 2 April 2016






Πάμε δυνατά την Πέμπτη για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στον δρόμο προς της Βασιλεία.Το σημερινό,δίκαιη η ισοπαλία μπορούσαμε και να νικήσουμε αλλά και να χάσουμε.(Δήμος)
Posted by Liverpool Fans.gr on Saturday, 2 April 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.