Χάθηκε η μάχη αλλά όχι ο πόλεμος...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Πρώτος Ημιτελικός Europa League

Το γκολ-μαχαιριά του Άντριαν Λόπεθ στα... χασομέρια έδωσε τη νίκη στη Βιγιαρεάλ, η οποία επικράτησε της Λίβερπουλ (1-0) στο "Ελ Μαδριγάλ" για τον πρώτο ημιτελικό του Europa League, και πήρε ισχνό προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Πρώτη ήττα φέτος στην Ευρώπη για την ομάδα του Κλοπ.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους με τη Σουόνσι (Κυριακή 1/5, 14:00 - OTE Sport 1 HD) στο Liberty Stadium.

Δοκάρια, ευκαιρίες, αποκρούσεις... Και οι μεν και οι δε είχαν τις προσπάθειές τους αλλά όλα έδειχναν ότι ο πρώτος ημιτελικός του Europa League στο "Ελ Μαδριγάλ" δεν θα αναδείκνυε νικητή. Η Βιγιαρεάλ, όμως, είχε αντίθετη άποψη.

Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Λόπεθ στο 90+2' έβαλε... φωτιά στο "Ελ Μαδριγάλ" και χάρισε στη Βιγιαρεάλ τη νίκη με 1-0 απέναντι στη Λίβερπουλ, και μαζί και τα όνειρα για τη συμμετοχή της στον τελικό.

Οι κόκκινοι τα παίζουν, πλέον, όλα για όλα στη ρεβάνς του Άνφιλντ (Πέμπτη 5/5) για να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό της Βασιλείας.



Να σημειωθεί πως, οι οπαδοί της Βιγιαρεάλ τίμησαν τα θύματα του Χίλσμπορο, δείχνοντας βασικά μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Τα αυτονόητα, δηλαδή.




Το ματς

Ισορροπημένο (και... ήσυχο) πρώτο μέρος

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι αλλά οι κόκκινοι ήταν εκείνοι που δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία, με τον Άλεν να πλασάρει από το σημείο του πέναλτι και την μπάλα να καταλήγει άουτ μόλις στο 5'. Λίγο αργότερα, το διαγώνιο σουτ του Σολδάδο πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μινιολέ.


Η Λίβερπουλ ανέβασε ρυθμό στα επόμενα λεπτά και απείλησε δύο φορές στο 15', με τις προσπάθειες των Λούκας και Λαλάνα να μη βρίσκουν στόχο, ενώ στο 21' η μπάλα στρώθηκε στον Πίνα ο οποίος έκανε το σουτ αλλά ο Μινιολέ έπεσε στην αριστερή του γωνία και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Τα σουτ των Κουτίνιο (29') και Σολδάδο (42') δεν βρήκαν στόχο, την ώρα που η Βιγιαρεάλ έχει κλείσει στο μισό γήπεδο τη Λίβερπουλ αλλά δεν έβρισκε χώρους προς την αντίπαλη εστία.

Δοκάρι ο ένας, δοκάρι ο άλλος και το γκολ στα... χασομέρια

Το δεύτερο μέρος επιφύλασσε έντονες στιγμές και συγκινήσεις, κι αυτό άρχισε να φαίνεται από το ξεκίνημα κιόλας. Μόλις στο 46', με το... καλησπέρα στην επανάληψη, ο Ντος Σάντος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπακαμπού πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Μινιολέ!


Ο Κλοπ (που είχε περάσει τον Άιμπ στη θέση του Κουτίνιο) έβλεπε την ομάδα του να μην πατάει και τόσο καλά στο γήπεδο. Ο Μάριο Γκασπάρ διέκρινε την... τρικυμία στην κόκκινη άμυνα και δοκίμασε να νικήσει τον Μινιολέ από μακριά αλλά η σέντρα-σουτ του Ισπανού στο 55' πέρασε άουτ.


Η Λίβερπουλ απάντησε στο δοκάρι του Μπακαμπού με το... ίδιο νόμισμα. Ο Φιρμίνο έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Ασένχο βρίσκει την μπάλα τόσο ώστε να τη στείλει στο αριστερό δοκάρι!


Το παιχνίδι είχε αποκτήσει μια... άγρια μορφή, με αρκετά μαρκαρίσματα και έντονους εκνευρισμούς να δίνουν και να παίρνουν! Μάλιστα, υπήρξε και μια... λογομαχία στους δύο πάγκους, με Κλοπ και Μαρθελίνο να τσακώνονται τη μια στιγμή και την άλλη να τα ξαναβρίσκουν. Στιγμή ενδεικτική του τεταμένου κλίματος!

Υπήρχε μια τέτοια γενική ισορροπία που λες ότι όλα τείνουν προς την ισοπαλία αλλά... στα τελευταία πέντε λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) έγινε... ο κακός χαμός!

Στο 87', ο Μπακαμπού βρέθηκε απέναντι από τον Μινιολέ, με τον Βέλγο να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ! Την αμέσως επόμενη στιγμή, στο 88', η Λίβερπουλ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μορένο να φεύγει ολομόναχος κάτω από τη σέντρα, να πατάει στην περιοχή αλλά το σουτ του Ισπανού πέρασε πάνω από την εστία του Ασένχο! Δύο απίστευτες ευκαιρίες σε διάστημα ενός λεπτού!

Κι αφού δεν μπήκε ούτε εδώ το γκολ, δε θα μπει ποτέ, σκέφτεσαι. Αμ δε, όμως...


Τρία έξτρα λεπτά ήταν η υπόδειξη του τέταρτου. Έμεναν τρία λεπτά για το τέλος. Η κούραση και η κόπωση, εμφανής στα σώματα των παικτών. Αυτό φάνηκε να εκμεταλλεύτηκε η Βιγιαρέαλ που έβγαλε εκπληκτική αντεπίθεση με τον Τουρέ να μη μπορεί να προλάβει τον Ντένις Σουάρεθ, ο οποίος πάσαρε στον αμαρκάριστο Αντριάν Λόπεθ και αυτός με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 στο 92' παρακαλώ! Και όχι, όσο κι αν φωνάζει ο Μινιολέ, οφσάιντ δεν υπήρχε...

Σχόλιο


Ξέφρενοι οι πανηγυρισμοί στο "Ελ Μαδριγάλ" - και όχι αδίκως για τους Ισπανούς. Το γκολ του Λόπεθ κυριολεκτικά... στιγμές πριν τη λήξη ενός παιχνιδιού απολύτως ισορροπημένου, δίνει στη Βιγιαρεάλ ελπίδες πρόκρισης στον τελικό της Βασιλείας. Αυτός ο τελικός όμως... περνάει από το Άνφιλντ!

Οι συνθέσεις

Βιγιαρεάλ: Ασένχο, Γκασπάρ, Χάουμε Κόστα, Βίκτορ Ρουίθ, Μπαϊγί, Μπρούνο, Ντος Σάντος, Πίνα, Σουάρεθ, Σολδάδο, Μπακαμπού
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τουρέ, Λόβρεν, Κλάιν, Μορένο, Μίλνερ, Λούκας, Λαλάνα, Άλεν, Κουτίνιο (Άιμπ 46'), Φιρμίνο (Μπεντέκε 90')

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.