Villareal 1 - 0 Liverpool - Βαθμολογίες Παιχτών: O Ουαλός Xavi συνεχίζει να εντυπωσιάζει, ενώ κάποιος αποτυγχάνει στην εξέταση..



Η ομάδα μας ηττήθηκε με 1-0 στο El Madrigal, με γκολ του Adrian στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Jurgen Klopp παρέταξε την ομάδα με σκοπό να κρατήσει το 0 πίσω, πράγμα που κατάφερε για τα 91 πρώτα λεπτά του ματς.

Ας πάμε όμως να δούμε τις βαθμολογίες των παιχτών μας, με βάση την απόδοσή τους στο συγκεκριμένο αγώνα:




Simon Mignolet: Μετά από μια κάκιστη εμφάνιση κόντρα στη Newcastle, ο Βέλγος ήθελε κάτι σαν εξιλέωση, και το πέτυχε. Εξαιρετικές επεμβάσεις στα σουτ των Pina και Bakambu, άτυχος που δεν κράτησε το 0 στην εστία του, σε ένα γκολ που ο ίδιος δε φέρει καμία ευθύνη.

Βαθμολογία: 7.5/10




Νathaniel Clyne: Θέλετε να δείτε πως έπαιξε ο Clyne? Ανατρέξτε στα προηγούμενα άρθρα! Ο πιο σταθερός παίχτης της Liverpool όλη τη σεζόν, αμυντική εγγύηση. Πολύ καλός και επιθετικά, δείχνει να συνεργάζεται πολύ καλά με τον Lallana στη δεξιά μεριά, κάνοντας σωστά ανεβάσματα όταν βρίσκει χώρο. Ποιότητα.

Βαθμολογία: 7.5/10

Alberto Moreno: Βοήθησε την ομάδα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, και η παρουσία του ήταν αρκετά καλή, δίνοντας ενέργεια και ταχύτητα από τα αριστερά. Στο γκολ της Villareal όμως πιάστηκε εκτεθειμένος, πολύ ψηλά στο γήπεδο. Πρέπει να μας απαντήσει λοιπόν στην εξής ερώτηση: Γιατί να είσαι τόσο ανεβασμένος όταν η ομάδα πάει για το 0-0, στο 92; Επίσης, έχασε την καλύτερη ίσως ευκαιρία της ομάδας μας, αφού όμως πρώτα διένυσε όλο το γήπεδο με την μπάλα στα πόδια, μένοντας όρθιος στα μαρκαρίσματα -και για να είμαστε απολύτως δίκαιοι, το σουτ του ήταν υπό τεράστια πίεση.

Βαθμολογία: 6/10




Κolo Toure: Αντικατέστησε στην αρχική 11αδα τον Sakho επάξια, εξαφανίζοντας τον Bakambu κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Εξαιρετικός για άλλη μια φορά ο συμπαθέστατος Kolo, που είναι εκεί όποτε η ομάδα τον χρειάζεται.

Βαθμολογία: 7.5/10

Dejan Lovren: Άλλη μια ηγετική εμφάνιση του Κροάτη, που πλέον είναι αυτό που όλοι περιμένουμε. Δυνατός στον αέρα, σωστότατος στις τοποθετήσεις του, σίγουρος στις μεταβιβάσεις του, είναι μια τεράστια δύναμη στην άμυνα. Δεν είχε και πολλή δουλειά να κάνει είναι η αλήθεια. Έχασε τον Adrian στη φάση του γκολ.

Βαθμολογία: 6.5/10

Lucas Leiva: Πολύ καλή εμφάνιση από τον Lucas, που έδωσε σκληρές μάχες στο κέντρο. Σταμάτησε με αυτοθυσία αρκετές επιθέσεις της Villareal και δεν πήρε καν κίτρινη κάρτα! Φάνηκε να υστερεί σε ταχύτητα μερικές στιγμές, ωστόσο ήταν ένας από τους καλύτερους του γηπέδου. Και αυτός όμως, στη φάση του γκολ ήταν απών, και φέρει ευθύνη.

Βαθμολογία: 7/10

James Milner: Γι'αλλον ένα συνεχόμενο αγώνα, εξαιρετικός. Βρισκόταν -τι περίεργο!- παντού στο γήπεδο, και η ενέργειά του θα πρέπει να είναι υπόδειγμα για τους υπόλοιπους παίχτες της ομάδας μας. Πολύ καλή πάσα για να βγάλει σε καλή θέση τον Firmino στο δεύτερο ημίχρονο. Πάλεψε και αμυντικά, και με τάκλιν σταμάτησε μια πολύ επικίνδυνη κόντρα των γηπεδούχων.

Βαθμολογία: 7.5/10



Joe Allen: Είναι αυτός ο Joe Allen τον οποίον έκραζε το 70% των φιλάθλων της Liverpool; Ναι, αυτός είναι! Έχασε μια σπουδαία ευκαιρία στην αρχή του αγώνα, ωστόσο το υπόλοιπο του ματς ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Εξαιρετικό playmaking, σωστές μεταβιβάσεις, και με τοποθετήσεις που δεν κάνουν εμφανή την έλλειψη ταχύτητάς του. Τους τελευταίους μήνες πραγματοποιεί εμφανίσεις, που μεγάλοι παίχτες θα ζήλευαν.

Βαθμολογία: 8/10 (MOTM)




Philippe Coutinho: Υπήρχε στο ματς; Μάλλον. Δοκίμασε 1-2 μακρινά σουτ, και.. αυτό! Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο καθώς δεν αισθανόταν καλά.

Βαθμολογία: 5/10




Adam Lallana: Σε ένα βράδυ που μοναδικός σκοπός της ομάδας μας ήταν να κρατήσει το 0, ο Adam Lallana έδωσε την απαραίτητη ενέργεια. Πολύ καλός στην αρχή του αγώνα, και επιθετικά, φτιάχνοντας την ευκαιρία του Allen, έπεσε στη συνέχεια, χωρίς όμως αυτό να μειώσει το τρέξιμο και το pressing που παρείχε. Έκοψε μια πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση της Villareal με δυνατό τάκλιν, ενώ έκανε ένα εκπληκτικό κόψιμο, στο οποίο λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση offside. 

Bαθμολογία: 7/10

Roberto Firmino: Ξέρω ότι θα κριθώ άσχημα γι'αυτό το σχόλιο, αλλά ο Firmino έπαιξε πολύ καλά. Έκανε ό,τι ακριβώς του ζήτησε ο Klopp. Κράτησε μπάλα, πάλεψε ανάμεσα στα Centre Back της Villareal, πίεσε όταν η ομάδα μας δεν είχε την μπάλα στην κατοχή της, ενώ ουκ ολίγες φορές τον είδαμε να γυρίζει αρκετά πίσω για να πάρει την πρώτη πάσα. Είχε και δοκάρι, από μια δύσκολη γωνία. 

Βαθμολογία: 7/10

Jordon Ibe (στη θέση του Coutinho στο 45'): Είναι απορίας άξιο πως ο νεαρός Άγγλος κατάφερε να είναι χειρότερος από τον ανώνυμο Coutinho. Για τον Βραζιλιάνο, δεν το καταλάβαμε καν ότι υπήρχε στο γήπεδο. Ο Ibe; Kαι λιγότερες επαφές από τον Coutinho είχε, και περισσότερα λάθη έκανε. Ακόμα και οι κάμερες έπιασαν τον Klopp να του βάζει τις φωνές. Σίγουρα όχι οι καλύτερές του μέρες με τη φανέλα της Liverpool.

Βαθμολογία: 4/10

Christian Benteke (στη θέση του Firmino στο 90'): Μια δεύτερη αλλαγή, έτσι για το καλό.




Jurgen Klopp: Πήγε για το 0 στην άμυνα, αλλά στάθηκε άτυχος καθώς η ομάδα μας δέχτηκε το γκολ της ήττας στην τελευταία φάση. Έκανε την επιλογή να παίξει χωρίς καθαρόαιμο φορ για να επικεντρωθεί περισσότερο στο 0 της άμυνας. 

Είναι από τα ματς που αν πάρεις το αποτέλεσμα που θες, γίνεσαι ήρωας, μιας και με μισή φάση κερδίζεις τον αγώνα. Αντίθετα, όλοι θα βγουν να σε φάνε αν δεν τα καταφέρεις, έστω και αν αυτό είναι στις καθυστερήσεις, και ενώ το πλάνο σου δουλεύει τέλεια. Θεωρώ πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Δεν ήταν λανθασμένη η επιλογή του Klopp να παίξει χωρίς φορ, ωστόσο θα μπορούσε να είχε γίνει μια αλλαγή (Sturridge η Benteke), νωρίτερα, γύρω στο 70'.

Βαθμολογία: 6.5/10

Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.