Klopp:«Προσγειωμένοι για το θετικό αποτέλεσμα»

Ο προπονητής της Liverpool, Jürgen Klopp, μίλησε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου το απόγευμα, στο El Madrigal, για τον επικείμενο ημιτελικό με τους Ισπανούς, τονίζοντας ότι η ομάδα του πρέπει να είναι συγκεντρωμένη και προσγειωμένη για να διεκδικήσει κάτι καλό από το παιχνίδι.















Συγκεκριμένα ο Γερμανός τεχνικός ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου:

Για το να διατηρήσει προσγειωμένους τους παίκτες του μετά την νίκη - πρόκριση επί της Dortmund...


Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι παίκτες μου ήρθαν στα ημιτελικά επειδή ήταν πάντα έτοιμοι για τη στιγμή, ποτέ δεν σκέφτηκαν για τον επόμενο γύρο. Είναι σημαντικό να δείχνω στους παίκτες το σεβασμό που κέρδισαν και αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τους μιλήσω για διάφορα πράγματα. Εμείς δεν μιλάμε για αυτό, μιλήσαμε μόνο για την ημιτελικό, ή το επόμενο παιχνίδι στην Premier League. Κανείς δεν πιστεύει ότι είμαστε στα μισά του δρόμου ή κάτι τέτοιο, είμαστε εδώ γιατί σεβόμαστε αυτό το τουρνουά και το σεβόμαστε σε κάθε γύρο. Δεν είναι για να μιλάμε για τον τελικό της Βασιλείας ή κάτι άλλο.

Για την ποιότητα της Villareal...

Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο του ποδοσφαίρου, [όπως] η Villareal παρουσιάζει κάθε εβδομάδα. Πολύ καλή φόρμα στο ισπανικό πρωτάθλημα, παίζοντας με τόσο καλή ισορροπία, πολύ καλή δομή στο παιχνίδι της, πολύ πειθαρχημένη, καλή υπεράσπιση, καλές αντεπιθέσεις - αν τους αφήσεις, παίζουν ποδόσφαιρο. Είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να είσαι μια καλή ομάδα και για έναν σύλλογο σε μια μικρή πόλη στην Ισπανία αυτό είναι υπέροχο. Έχουν γίνει πολλές καλές αποφάσεις για να βρίσκονται εδώ στα ημιτελικά και δεν θα πρέπει να ελπίζουμε ότι θα κάνουν μόνο λάθος αποφάσεις αύριο(σ.σ. σήμερα). Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το καλύτερο παιχνίδι μας και αυτό είναι που προσπαθούμε να κάνουμε.

Για το πως θα σταματήσει η Liverpool τους Roberto Soldado και Cedric Bakambu...

Το να αποφευχθούν οι πάσες προς αυτούς ίσως είναι η καλύτερη ιδέα, και η πιο σύντομη απάντηση που θα μπορούσα να δώσω!

















Για τις συγκρίσεις μεταξύ του ίδιου και του προπονητή της Villareal, Marcelino...

Δεν θέλω να μιλήσω πάρα πολύ για το στυλ του παιχνιδιού μας, για να είμαι ειλικρινής, γιατί ίσως αύριο(σ.σ. σήμερα) είναι εντελώς διαφορετικό. Είδαμε τη Villareal πέντε ή έξι φορές και νομίζω το ότι παίζουμε εναντίον τους είναι πραγματικά ξεχωριστό, επειδή είναι πολύ σίγουροι για τα πράγματα που κάνουν. Υπερασπίζονται με έναν πολύ οργανωμένο τρόπο, είναι αρκετά υπομονετικοί να περιμένουν για τα λάθη του αντιπάλου, και στη συνέχεια να τα εκμεταλλευτούν. Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι που δεν αρέσει στη Villareal, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Δεν συγκρίνουμε το στυλ της Dortmund τα τελευταία χρόνια ή της Liverpool, έχουμε μια διαφορετική ομάδα τώρα και έχουμε ξεκινήσει μια ανάπτυξη και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Προσπαθούμε να αμυνθούμε, προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι στην κατοχή, προσπαθούμε να λειτουργούμε καλύτερα μαζί και προσπαθούμε να δημιουργούμε περισσότερες πιθανότητες και να τις τελειώνουμε καλύτερα από πριν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει ένας τρόπος για όλες τις ομάδες, υπάρχει ένας τρόπος για κάθε ομάδα.

Για το αν οι Reds χρειάζονται το εκτός έδρας γκολ...

Νιώθω ότι θέλω να σκοράρω, αύριο(σ.σ. σήμερα). Δεν είναι μια λέξη [απάντηση], νομίζω. Θα ήθελα να δω το παιχνίδι για πρώτη φορά, μετά μιλάμε για το αποτέλεσμα και, στη συνέχεια, μπορείτε να με ρωτήσετε για το πώς αισθάνομαι. Δεν έχω καμία ιδέα για αυτή τη στιγμή. Αν είμαστε πραγματικά, πραγματικά καλοί και κερδίσουμε τότε γιατί θα πρέπει να είμαι ικανοποιημένος με την ισοπαλία; Αν δεν είμαστε καλοί και φέρουμε ισοπαλία, γιατί θα πρέπει να πιστεύω ότι [είμαι ικανοποιημένος]; Δεν ξέρω, θα δούμε. Δεν είναι ένα τοις εκατό της προετοιμασίας για ένα παιχνίδι να σκεφτόμαστε το πιθανό αποτέλεσμα, είναι μόνο για την απόδοση, είναι μόνο σχετικά με το τι πρέπει να κάνεις σε κάθε στιγμή. Το αποτέλεσμα είναι πάντα το αποτέλεσμα της εμφάνισης, τίποτα άλλο. Πρέπει να δουλέψουμε και να έχουμε μόνο να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν υπάρχει τίποτα να ευχηθώ για τα αποτελέσματα.

Για τους παίκτες του και το γεγονός ότι αποκτούν περισσότερη εμπειρία σε κάθε γύρο του Europa League...

Δεν είναι η στιγμή να σκεφτούμε τι είδους εμπειρία θα μπορούσε να είναι αν περάσουμε από τα ημιτελικά, ή να αποκλειστούμε από τα ημιτελικά, αν ο προημιτελικός εναντίον της Dortmund ήταν η καλύτερη εμπειρία που πρέπει να αναπτύξουμε στο επόμενο μερικά χρόνια. Δεν είναι γι 'αυτό. Είναι η μόνη ευκαιρία για μας στο 2015-16 στο Europa League να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά, αυτό είναι όλο. Φυσικά, όταν ήρθα τον Οκτώβριο,η Βασιλεία δεν ήταν ένα πραγματικό πράγμα που έπρεπε να σκεφτούμε. Τώρα, δεν είναι τόσο μακριά, οπότε θα μπορούσαμε να το σκεφτούμε, αλλά δεν είναι ότι λες σε ένα ή σε δύο χρόνια όταν είσαι σε άλλη ή στην ίδια διοργάνωση, να σκέφτεσαι ' τότε που ήμασταν με τη Villareal... ' Η εμπειρία δεν είναι τίποτα για να μιλήσουμε σχετικά, δεν είναι για να την αγοράσουμε, αυτό είναι μόνο για τη συλλογή και τη χρήση. Θα δούμε τι θα συμβεί. Κάθε δύσκολο παιχνίδι που κερδίζεις είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στην καριέρα σου και, φυσικά, μπορείς να πάρεις το όφελος από αυτό, αλλά αν μείνεις εκτός, θα μπορούσε να είναι μια εξίσου σημαντική εμπειρία για να μάθεις κάποια πράγματα. Αν περάσεις στην επόμενη φάση, θα μπορούσε να είναι εμπειρία. Αλλά αν το χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο, τότε δεν είναι τίποτα.


Πηγή:Liverpoolfc.com
Επιμέλεια:Χρήστος Τσακαλέρης






















































































































































































Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.