Klopp: "Συγνώμη, αλλά δεν τέλειωσε"


O Jurgen Klopp τόνισε ότι το όνειρο του Europa League δεν απομακρύνθηκε για την Liverpool, παρά την ήττα με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών στην Ισπανία, την Πέμπτη το βράδυ.

Ας δούμε τι είχε να πει ο Γερμανός στην συνέντευξη τύπου μετά το φινάλε της αναμέτρησης...

Για την συνολική εμφάνιση της Liverpool στο El Madrigal...

Φυσικά, είμαι ευχαριστημένος με την εμφάνιση. Σε πολλά κομμάτια της εμφάνισης τα πήγαμε πολύ καλά. Όποιος δεν ήξερε τίποτα για την Villarreal τώρα ξέρει περισσότερα. Είναι μια καλή ομάδα, αλλά και η Liverpool είναι μια καλή ομάδα και σε ένα εκτός έδρας αγώνα, παίζοντας ποδόσφαιρο, ελέγχοντας ένα παιχνίδι σαν αυτό στα πιο πολλά σημεία του, νομίζω ότι αυτό είναι σχετικά ασυνήθιστο. Είχαμε μια καλή στιγμή με τον Alberto και μια κεφαλιά του Christian. Μέχρι τότε ήταν μια επαγγελματική εμφάνιση και αυτό ήταν ΟΚ. Είναι το πρώτο παιχνίδι και οι πρώτες μου σκέψεις όταν όλοι πανηγύριζαν γύρω μου ήταν "συγνώμη, δεν τελείωσε, πρέπει να έρθετε και στο Άνφιλντ". Θα είμαστε έτοιμοι.

Για το αν σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει νωρίτερα δεύτερο επιθετικό...

O Phil ήταν άρρωστος. Είχαμε μια-δυο περιπτώσεις στην άμυνα με στημένες φάσεις και ο Christian μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό -κι αυτός ήταν ο μόνος λόγος. Δεν ήταν τόσο για την επίθεση, αλλά είχαμε αυτή την στιγμή και σκέφτηκα ότι δεν ήταν κακή ιδέα. Δεν είχαμε καθόλου τύχη. Ήμουν πολύ, πολύ, πολύ απογοητευμένος όταν μπήκα στα αποδυτήρια και μου είπαν ότι ο Lallana δεν ήταν οφσάιντ, κάτι για το οποίο ήμουν σίγουρος. Στα μεγάλα παιχνίδια χρειάζεσαι μεγάλες αποφάσεις, αλλά έτσι είναι αυτά.

Για την αυτοπεποίθησή του για το δεύτερο παιχνίδι...

Δεν έχω περισσότερη ή λιγότερη αυτοπεποίθηση από ότι πριν τον αγώνα. Ακόμα κι αν είχαμε νικήσει 1-0, αυτό δε θα σήμαινε ότι θα κάναμε διακοπές στο εντός έδρας παιχνίδι. Τώρα πρέπει να βρούμε λύσεις για μερικά πράγματα, αλλά είδα ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Ξέρω και είδα πολλά πράγματα που έδειξαν ότι μπορούμε να κερδίσουμε το δεύτερο παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κάνουμε, αλλά με την βοήθεια του Άνφιλντ μπορούμε να κάνουμε πολλά. Παρακαλώ μην συγκρίνετε τα πάντα με την Dortmund, αλλά τα πράγματα είναι πιθανά και το 1-0 δεν είναι το μεγαλύτερο σκορ του κόσμου. Τώρα πιστεύω ότι η Villarreal ξέρει πιο πολλά για εμάς και τώρα έχουμε πιο πολύ σεβασμό. Ήμασταν μια αγγλική ομάδα, ένα μεγάλο όνομα, αλλά καθόλου ποιότητα. Τώρα είμαστε μια αγγλική ομάδα, μεγάλο όνομα, καλύτερη ποιότητα και θα δοκιμάσουμε τα πάντα.

Για το αν ένιωσε ότι η Villarreal έπαιξε για την ισοπαλία...

 Είναι εύκολο στην δουλειά σας όταν μια ομάδα δεν παίζει καλύτερα να σκεφτείτε ότι θέλουν να παίξουν έτσι. Φυσικά θα ήταν ευχαριστημένοι με το 0-0, κι εμείς θα ήμασταν. Είναι το μόνο νορμάλ αποτέλεσμα, αν δεν σκοράρει κανείς είναι 0-0, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Είναι δυνατοί στις αντεπιθέσεις, πρέπει να σκοράρουμε, μπορεί να κάνουν κάποια αντεπίθεση. Δύο δυνατές ομάδες, το ξέραμε από πριν, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος. Η βελτίωσή μας ξεκίνησε με ενεργητικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι ότι θέλουμε να τρέχουμε σαν κουνέλια όλη την ώρα. Σήμερα (σ.σ. την Πέμπτη) έπρεπε να έχουμε πολλή υπομονή, παίξαμε μπάλα, ανοίξαμε τα φτερά, παίξαμε ανάμεσα στις γραμμές, όπως πρέπει να κάνεις απέναντι σε αυτή την ομάδα. Αυτό κάναμε και είμαι ευχαριστημένος με αυτό. Δεν θέλαμε να δεχθούμε γκολ αλλά έγινε, αυτή είναι η κατάσταση, αλλά δεν πίστευα πριν το παιχνίδι ότι η Villarreal θα ήταν ευχαριστημένη με το 0-0. Αν το πίστευα μέσα στο παιχνίδι, θα ήταν λόγω του πως έπαιζε η ομάδα μου. Μετά το παιχνίδι, η Villarreal δεν χρειάζεται να το σκέφτεται γιατί κέρδισαν το πρώτο μισό, όχι περισσότερο.

Για το αν περιμένει παρόμοιο παιχνίδι στο Άνφιλντ...

Ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Ανυπομονούμε για το Άνφιλντ.

Για το αν η Liverpool έκανε λάθη που συνέβαλαν στο γκολ της Villarreal...

Αν νομίζετε μετά το παιχνίδι ότι πρέπει να δείτε τι λάθη κάναμε πριν το γκολ, κάντε το. Δε θα σας βοηθήσω, δεν ενδιαφέρομαι για τα γκολ. Προπονώ 16 χρόνια, πόσα λάθη νομίζετε ότι έχω δει πριν από γκολ; Απίστευτα λάθη! Δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα, συνέβη, δεν ήταν πολύ έξυπνο για να είμαι ειλικρινής. Είναι μια αντεπίθεση, που είναι το αριστερό μπακ, που είναι οποιοσδήποτε; Είναι πολλά πράγματα που μπορούμε να ρωτήσουμε, αλλά δεν έχει νόημα, αυτή είναι η εξέλιξη, αυτό πρέπει να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή, συνέβη, δεν είναι ώρα για απογοήτευση. Αν οι παίκτες θέλουν να εκνευριστούν για 10 λεπτά, ας το κάνουν, αλλά μετά να κοιτάξουν το παιχνίδι του Άνφιλντ, αυτό είναι όλο.

Eπιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.