Adam Lallana - Jurgen Klopp: Μια ιστορία αγάπης



Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Ξαφνικά, μπουκάρει από το μπαλκόνι στην αίθουσα τύπου στο Melwood, ο Jurgen Klopp: 

"Τι κάνεις εδώ;",ρωτάει ο Γερμανός.

"Μιλάω για σένα!", απάντησε ο Lallana.

"Ρωτήστε τον πότε ξεκινάει προετοιμασία η Tottenham!", φώναξε o Klopp, κάνοντας πλάκα σχετικά με κάποιες τελευταίες φήμες που ήθελαν τον Lallana να βάζει πλώρη για τους Spurs.

"Πολύ αργά, έχω ήδη μιλήσει γι'αυτό!", απάντησε ο Lallana.

"Toν ρώτησα, και είπε 1η Ιουλίου!", συνεχίζει ο Klopp, ξεσπώντας σε γέλια.

"Μα, νόμιζα ότι μιλούσες σοβαρά!", είπε ο Adam.

"Eίσαι τρελός;!", λέει φεύγοντας ο Klopp. 

Αυτή η στιχομυθία, ήταν μια μικρή γεύση από το πόσο ζεστή είναι η σχέση του Γερμανού με έναν από τους παίχτες που εμπιστεύεται περισσότερο.

Ο Klopp έφυγε λοιπόν από το δωμάτιο, κάνοντας μια παρέμβαση με την οποία έβαλε τον 28χρονο διεθνή επιθετικό μέσο στο επίκεντρο. Όχι ότι αυτό νοιάζει τον Adam. Στον Adam αρέσουν oι παρεμβάσεις του Klopp στο σωστό χρόνο. Κάπως έτσι, στα μέσα Οκτωβρίου ο Γερμανός ήρθε στη Liverpool και τον βοήθησε να αναθερμάνει μια καριέρα που βρισκόταν σε πτώση. Ο Lallana δε φοβάται να το παραδεχθεί: "Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από πέρσι. Αν πέρσι ο κόσμος διάβαζε ότι υπάρχουν σενάρια για μετεγγραφή μου, οι περισσότεροι θα έλεγαν: "Nαι, δώστε τον!". Ήταν μια κακή χρονιά για εμένα, ειδικά αφού η ομάδα είχε φτάσει τόσο κοντά στο πρωτάθλημα την προηγούμενη."

Χωρίς αμφιβολία, την Τετάρτη, ο Adam Lallana θα είναι ένα από τα πρώτα ονόματα στο μπλοκάκι του Klopp, κόντρα στην Σεβίλλη. Ο Lallana, ο οποίος έχει "ανθίσει" κάτω από την τακτική του pressing που εφαρμόζει ο Klopp, έχει όλο και περισσότερη επιρροή όσο προχωράει η διοργάνωση. 




"Ήταν μια καινούρια αρχή για όλους μας, όταν ήρθε. Νιώθω ότι με εκτιμάει πολύ αυτός ο προπονητής. Οι τελευταίοι εφτά μήνες είναι πολύ σημαντικοί για μένα. Νιώθω ότι έχω καθιερωθεί στην ομάδα, και πραγματικά το απολαμβάνω", δήλωσε ο 28χρονος Άγγλος.

"Δεν μπορώ να περιμένω για την Τετάρτη. Έχω ήδη τελειώσει με τα εισιτήρια, και έχω φροντίσει η οικογένειά μου να είναι εκεί. Η Liverpool φυσικά και έχει παίξει σε μεγαλύτερους τελικούς κυπέλλων παλαιότερα, αλλά για εμένα ήταν μόνο το Johnstone's Paint trophy, κάποια χρόνια πίσω, οπότε πραγματικά περιμένω πως και πως αυτή τη μέρα. Θα είναι μια ξεχωριστή νύχτα.", συνέχισε.




Υπήρχε επίσης και o τελικός του Capitol One Cup, πίσω στο Φλεβάρη, όπου ο Lallana ηταν ένας από τους παίχτες που σταμάτησε στα πέναλτι o Willy Caballero. Μια ανάμνηση που ο Lallana σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει. Ωστόσο η ομιλία του Klopp μετά από αυτόν τον αγώνα, είναι ο λόγος που προσεγγίζει τον τελικό του Europa League με μεγάλη αυτοπεποίθηση:

"Στη συνάντηση της ομάδας που είχαμε πριν τον αγώνα, είπε: "Aυτός θα είναι ένας από τους πολλούς τελικούς που θα έχουμε μαζί." Ο τρόπος που το είπε, οι λέξεις που χρησιμοποίησε, απλά σε έκαναν να πιστέψεις πως όντως, θα υπάρχουν περισσότεροι τελικοί, είτε ήταν αυτό το χρόνο, είτε τον επόμενο. Τρεις μήνες αργότερα και να! Είμαστε ξανά σε έναν τελικό μαζί! Δεν είναι τυχαίο αυτό. Απλά σου δείχνει τη σιγουριά του και το πόσο πιστεύει στο εαυτό του, και αυτό το περνάει σε εμάς τους υπολοίπους είτε υποσυνείδητα, είτε όχι. "Ο πρώτος από τους πολλούς τελικούς", είπε, και αυτό απλά κόλλησε στο μυαλό μου από την ώρα που το ανέφερε. Είπε ότι η εμπειρία θα μας χρησιμεύσει, είτε κερδίζαμε στο Wembley, είτε όχι. Ήμασταν στην ηττημένη μεριά εκείνη τη μέρα, αλλά σίγουρα έμαθα από αυτή την εμπειρία μου, και είμαι σίγουρος ότι και άλλοι παίχτες έκαναν το ίδιο. Θα είμαστε καλύτεροι και πιο καλά προετοιμασμένοι στον τελικό της Τετάρτης.", σημείωσε ο Lallana.




O Lallana, δείχνει σε πολύ καλύτερη κατάσταση υπό την ηγεσία του Klopp, μετά από μια δύσκολη πρώτη χρονιά κάτω από τον Βrendan Rodgers. Αυτό όμως, όπως δηλώνει και ο ίδιος, οφείλεται απλά στο σχέδιο αγώνα του Klopp:

"Έχω ξαναυπάρξει σε παρόμοια κατάσταση και πέρσι. Είχα τραυματισμούς, αλλά νομίζω ότι ο τρόπος που ο Klopp θέλει να παίξεις, ίσως με κάνει να φαίνομαι πιο υγιής και σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Απαιτεί σκληρή δουλειά. Απαιτεί το 100%. Δεν παίζει παθητικά. Είναι μια λέξη που χρησιμοποιεί πολύ. Λέει πως αν αμύνεσαι παθητικά, δεν υπάρχει λόγος να παίζεις. Δεν έχει πρόβλημα να κάνεις κάποιο λάθος, ή να έχεις ένα κακό παιχνίδι. Αλλά δε θα είναι καθόλου ευχαριστημένος αν δε δώσεις τα πάντα στο γήπεδο."




Παρά το γεγονός όμως πως πλέον έχει καθιερωθεί στο βασικό σχήμα της ομάδας, ο επιθετικός μέσος της ομάδας μας, ο οποίος στοίχισε 25 εκατομμύρια λίρες, πιστεύει πως είναι πολύ εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη, να βρεθείς στη λάθος μεριά του προπονητή:

"Moυ φώναζε στον αγώνα με την Chelsea την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά φωνάζει τόσο πολύ τη μέρα του αγώνα που πρέπει να το πάρεις με μια πρέζα αλάτι. Σίγουρα δεν πρέπει να το πάρεις προσωπικά, είναι απλά η προσωπικότητά του. Μου φώναζε να είμαι πιο κινητικός με την Chelsea. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να του πεις "Τι εννοείς;", ή να τον αγνοήσεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να κουνήσεις το κεφάλι σου, ακόμα και αν δεν κατάλαβες τι είπε."

"Έκανα το λάθος και του είπα ότι δεν μπορούσα να τον ακούσω στον εκτός έδρας αγώνα με τη Leicester, και αυτό δε βοήθησε καθόλου, ωστόσο μετά τον αγώνα, πάντα θα εξηγήσει ότι απλά προσπαθούσε να βοηθήσει. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος να έχεις μαζί σου. Πραγματικά μ'αρέσει όπως είναι, και τα προσόντα του βγάζουν τον καλύτερο εαυτό από τους παίχτες του. Είναι συναισθηματικός και επιθετικός σε αυτά που ζητάει, αλλά δε νευριάζει πάρα πολύ μετά από έναν αγώνα. Είναι πολύ δομημένος σε αυτά που λέει."




Ο Klopp και ο Lallana είναι γείτονες στο Formby, μέρος όπου ζει ο προπονητής της Liverpool (θυμίζουμε ότι μένει στο σπίτι που προηγουμένως έμενε ο Rodgers). Λίγο περίεργο θα μπορούσε να πει κανείς;

"Όχι, βασικά είναι ωραίο! Έχει μια ωραία οικογένεια, καλά παιδιά, και τον έχω δει να πηγαίνει βόλτα τους σκύλους του. Μια μέρα, πήγαινα για μπάνιο το μικρό μου αγοράκι, και όταν φτάσαμε στον προορισμό μας τον είδαμε να βγάζει έξω τα σκουπίδια, οπότε έβγαλα τον μικρό στο μπαλκόνι, και άρχισε να φωνάζει "Klopp! Klopp!" και να μιμείται τον πανηγυρισμό του Klopp με τη σφιγμένη γροθιά. Ο Klopp τον αντιλήφθηκε και τον χαιρέτησε! Έχει πλάκα! Το Formby, είναι γνωστό για το γεγονός ότι αρέσει στους παίχτες. Είναι ένα μέρος κατάλληλο για όποιον θέλει να ζήσει μια ήσυχη ζωή."

Όσο για τις φήμες που θέλουν τον Lallana να αποχαιρετά τη Liverpool αν ο Pochettino, ο πρώην προπονητής του τον προσεγγίσει το καλοκαίρι, λίγο πριν διακόψει ο Klopp όπως είπαμε και στην αρχή, είπε:

"Όχι, όχι για μένα. Έχω τρία χρόνια ακόμα στο συμβόλαιό μου, και πραγματικά απολαμβάνω το ποδόσφαιρο που παίζω με αυτόν τον προπονητή, και να πηγαίνουμε σε δύο τελικούς κυπέλλων. Είχα καλή σχέση με τον Pochettino από πάντα. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και εκτός γηπέδου, αλλά είμαι σε έναν τεράστιο σύλλογο, παίζω αρκετά καλό ποδόσφαιρο και φτάνουμε σε τελικούς κυπέλλων. Θα είναι πολύ δύσκολο. Είμαι σίγουρος ότι το ξέρει αυτό."

Αυτά δήλωσε τη Δευτέρα το απόγευμα ο Adam Lallana.
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.