Klopp: "Τριπλές προπονήσεις φυσικά"


Ο Jurgen Klopp ήδη σκέφτεται την επόμενη σεζόν και ανακοίνωσε τριπλές προπονήσεις κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία, ώστε να επιδιώξει ένα δυνατό ξεκίνημα.

Το επιτελείο των συνεργατών του αναμένεται να δυναμώσει με την προσθήκη του Andreas Kornmayer από την Μπάγερν Μονάχου που θα είναι επικεφαλής στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Ο Klopp πιστεύει ότι η ομάδα του απέκτησε φυσική κατάσταση μέσω των αγώνων, κάνοντας συγκεκριμένα σχόλια, τα οποία έδειξαν πόσο απογοητευμένος ήταν όταν πήρε την ομάδα από τον Brendan Rodgers τον Οκτώβριο.

Μερικοί θεωρούν ότι κάποιοι τραυματισμοί προήλθαν από το παιχνίδι πίεσης που ήθελε να επιβάλλει ο Klopp, ενώ άλλοι ότι δεν έδωσε αρκετό χρόνο στους παίκτες του να προσαρμοστούν στις νέες μεθόδους του.

To μόνο πιθανό πρόβλημα σχετικά με τα σχέδια του Γερμανού είναι το Euro, καθώς αρκετοί παίκτες της Λίβερπουλ είναι πιθανό να αργήσουν να επιστρέψουν, λόγω των υποχρεώσεών τους με τις εθνικές ομάδες.

Ο Klopp δήλωσε: "Είναι τριπλές προπονήσεις, φυσικά. Ανυπομονώ για την προετοιμασία. Το προβλημα είναι ότι για τις τρεις πρώτες βδομάδες θα λείπουν 15 παίκτες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και επίσης πρέπει να δούμε πως θα αλλάξει το ρόστερ.

"Σε έναν άλλο πλανήτη θα είχαμε έξι εβδομάδες να προπονηθούμε μαζί, γιατί σε αυτό το πρωτάθλημα είναι το μόνο χρονικό διάστημα που έχεις για να προπονηθείς μόνο. Όλα τα παιχνίδια που θα παίξουμε θα είναι προπόνηση. Οπότε αν κάνουμε το καλύτερό μας στην προετοιμασία, τότε έχω κάνει κάτι εντελώς λάθος. Δεν έχει να κάνει με το να νικάς τους αντιπάλους. Δε με νοιάζει πόσο σπουδαίος θα είναι ο αντίπαλος, δεν θα πούμε τίποτα για την κατάσταση."

Η Λίβερπουλ θα παίξει κάποια παιχνίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και το τουρ στην Αμερική, με επισκέψεις στο Τρανμίρ και το Χάντερσφιλντ -όπου είναι προπονητής ο φίλος του Jurgen Klopp, David Wagner- ανάμεσα στα παιχνίδια που αναμένεται να ανακοινωθούν.

O Klopp πιστεύει ότι ίσως πρέπει να είναι προσεκτικός με τους παίκτες που θα επιστρέψουν από το Euro και να περιορίσει τον χρόνο συμμετοχής τους, τις πρώτες εβδομάδες της σεζόν.

Πρόσθεσε: "Πρέπει να κάνουμε πολλά για να φτιάξουμε μια βάση για ένα χρόνο. Σταματάμε την προετοιμασία στα μέσα Αυγούστου, έχοντας τους παίκτες από το Euro, τους οποίους πρέπει ή να μην χρησιμοποιήσουμε ή να μην παίξουν τόσα πολλά λεπτά.

"Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με την προπόνηση κι όλα όσα έχουμε κάνει είναι γιατί έχουμε δουλέψει όλοι μαζί. Έχουμε ένα ιδιαίτερο πλάνο σχετικά με το τι θέλουμε να κάνουμε με τα αγόρια. Δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους τώρα. Σχεδόν όλοι τους έχουν αγώνες με τις εθνικές ομάδες και δεν μπορούν να έχουν 6 εβδομάδες ρεπό, έχουν περίπου τέσσερις και σε τέσσερις εβδομάδες δεν μπορείς να κοιμάσαι όλη την ώρα, οπότε έχουν δυο εβδομάδες και έχεις ένα πλάνο που πρέπει να το κάνεις.

"Αυτό σημαίνει ότι όταν επιστρέψεις δεν είσαι στο 0, είσαι στο 60-70% και μετά μπορείς να αρχίσεις να προπονείσαι. Έτσι γίνεται.

"Η προετοιμασία είναι το κλειδί. Τώρα είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση αλλά λόγω των αγώνων, οι καλύτερες προπονήσεις μας είναι τα παιχνίδια.

"Από την μία παίζουμε αρκετά συχνά και είναι πολύ έντονη προπόνηση, αλλά συνήθως είμαστε σε καλή κατάσταση και είδατε κόντρα στην Τσέλσι ότι ο Emre έπαιξε μετά από τρεις εβδομάδες. Ήταν δύσκολο γι' αυτόν αλλά ήταν πολύ σημαντικό να το ξεπεράσει. Αυτο δείχνει ότι η σωστή προπόνηση δουλεύει. Έτσι είναι και γι' αυτό θα προπονηθούμε πολύ."

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.