Όλα για όλα την Πέμπτη...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
36η αγων. Premier League

Η Λίβερπουλ, η οποία είχε το μυαλό της στη ρεβάνς με τη Βιγιαρεάλ, ταξίδεψε μέχρι την Ουαλία από όπου έφυγε με κάτω τα χέρια, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 στο Liberty Stadium από τη Σουόνσι.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους ο (καθοριστικός) επαναληπτικός με τη Βιγιαρεάλ στο Άνφιλντ (Πέμπτη 5/5, 22:05) για τα ημιτελικά του Europa League.

Ο Κλοπ είχε δηλώσει (μεταξύ... σοβαρού και αστείου) μεσοβδόμαδα, την απορία του για την ώρα διεξαγωγής του αγώνα με τη Σουόνσι, αναφέροντας ότι, τη συγκεκριμένη ώρα (σ.σ. 12:00 ώρα Αγγλίας), ο ίδιος πεινάει και δεν μπορεί να... προπονεί! Όπως επίσης, είχε δηλώσει την επιθυμία του οι παίκτες του να είναι... πεινασμένοι την ώρα του αγώνα. Μόνο που τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το πλάνο.

Ο Κλοπ παρέταξε τη Λίβερπουλ συνολικά με... οκτώ αλλαγές από τον αγώνα με τη Νιουκάστλ, ώστε να ξεκουράσει μερικούς παίκτες ενόψει του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ την Πέμπτη.

Η ομάδα όμως που παρέταξε στο γήπεδο, δεν μπόρεσε να βρει ποτέ την απαραίτητη χημεία μέσα στο γήπεδο, ηττήθηκε με 3-1 στην Ουαλία από τη Σουόνσι, κι έτσι οι ευρωπαϊκές θέσεις απομακρύνθηκαν περισσότερο για τη Λίβερπουλ.


Να σημειωθεί πως, πριν την έναρξη του αγώνα, οι δύο ομάδες τίμησαν τη μνήμη των 96 αδικοχαμένων οπαδών του Χίλσμπορο. Γιατί, ΠΑΝΤΑ, κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.


Το ματς

Εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο για τους κόκκινους

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά και είχαν από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού τον έλεγχο, καθώς η Λίβερπουλ... ψαχνόταν, με τις μαζεμένες αλλαγές του Κλοπ να επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία της ομάδας.

Σίγκουρτσον (12') και Τέιλορ (13') προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Γουόρντ χωρίς επιτυχία. Ωστόσο, οι "κύκνοι" δεν άργησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Σίγκουρτσον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αγιού νίκησε στην εναέρια μονομαχία τον Λόβρεν και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 21'!

Λίγα λεπτά αργότερα, και προτού η Λίβερπουλ να... προσπαθήσει να συνέλθει (πέρα από την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθειά της να απειλήσει με το σουτ του Άιμπ στο 25'), η Σουόνσι διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Κορκ με πολύ ωραίο πλασέ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 2-0 στο 33', δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους!

Η... υπνωτισμένη Λίβερπουλ έδειξε μικρά σημάδια... ζωής αλλά ο Στάριτζ σπατάλησε τις δύο μοναδικές καλές ευκαιρίες των κόκκινων στο πρώτο μέρος. Στο 36', ο Άγγλος επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Φαμπιάνσκι αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πολωνού.

Ο Μπεντέκε έδωσε ελπίδες αλλά...

Ο Κλοπ έβαλε μέσα τον Μπεντέκε στο ξεκίνημα της επανάληψης, και η Λίβερπουλ φαινόταν πιο αποφασισμένη στο γήπεδο από τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν οπισθοχωρήσει καθώς ήθελαν να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν.

Ο Τέιλορ παραλίγο να βάλει αυτογκόλ στο 58', και ο ίδιος, μαζί με τον Φαμπιάνσκι, έσωσαν τη Σουόνσι πριν ο Κλάιν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο 63'. Στιγμές αργότερα όμως, ήταν η ώρα... απαντήσεων από τον Μπεντέκε σε Κλοπ και επικριτές του. Ο Όζο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Βέλγος με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του, δίνοντάς της ελπίδες ανατροπής.

Αυτές όμως τις ελπίδες, έσπευσε να... σκοτώσει απευθείας ο Αγιού. Ο Γκανέζος εκμεταλλεύτηκε την... αμυντική τρικυμία (εξακολουθούσε να επικρατεί και μετά τη μείωση του σκορ) των κόκκινων, και έκανε το τελικό 3-1, σκοράροντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι!

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Σμιθ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και άφησε τη Λίβερπουλ με δέκα παίκτες στο 76', την ώρα που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, έδειχναν να έχουν πετάξει... λευκή πετσέτα.

Σχόλιο

Το μυαλό όλων ήταν στη ρεβάνς με τους Ισπανούς. Κανείς δεν αμφιβάλλει γι' αυτό. Οι αλλαγές που έκανε ο Κλοπ για να ξεκουράσει βασικούς παίκτες ενόψει του κρίσιμου επαναληπτικού ήταν... επιβεβλημένες και αναγκαστικές. Ούτε γι' αυτό αμφιβάλλει κανείς.

Η ομάδα που αντιμετώπισε τη Σουόνσι, απλά δεν μπορούσε να αναπτυχθεί κατάλληλα στο γήπεδο ώστε να απειλήσει ουσιαστικά τους Ουαλούς, οι οποίοι εξασφάλισαν με κάθε επισημότητα την παραμονή τους στην Premier League. Από την άλλη, οι κόκκινοι έμειναν πίσω στη μάχη της πεντάδας, και ο επαναληπτικός με τη Βιγιαρεάλ μοιάζει... σαν τελικός!

Οι συνθέσεις

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Τέιλορ, Ουίλιαμς, Ρανχέλ, Άματ, Ράουτλετζ, Κορκ, Μπράιτον, Σίγκουρτσον, Αγιού, Μοντέρο
Λίβερπουλ: Γουόρντ, Σκρτέλ, Λόβρεν, Κλάιν, Σμιθ, Στιούαρτ, Κουτίνιο, Άιμπ, Όζο, Κιριβέλα, Στάριτζ
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.