Jürgen Klopp: Θα αποδεχθούμε την ήττα και θα παίξουμε καλύτερα την επόμενη φορά

Ο Jürgen Klopp μίλησε στα μέσα ενημέρωσης μετά από μια πολύ αλλαγμένη Λίβερπουλ, που υπέστη την ήττα με 3-1 εναντίον της Σουόνσι στο Liberty Stadium την Κυριακή - διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα.

Σχετικά με την επίδοση της Λίβερπουλ μετά την πραγματοποίηση οχτών αλλαγών...

Η απόδοση ήταν εντελώς διαφορετική [από αύτη με την Βιγιαρεάλ] αυτό είναι σαφές. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε αυτά τα δυο παιχνίδια, ήταν διαφορετικά. Δεν παίξαμε τόσο καλά όσο μπορούσαμε, αυτό είναι σίγουρο. Η απόδοσή μας δεν ήταν όσο καλή όσο μπορούσαμε. Με αυτή την ενδεκάδα, προσπαθήσαμε να φέρουμε φρέσκα ​​πόδια, φρέσκο ​​μυαλό - αυτό είναι που έχουμε προσπαθήσει πάντα τις τελευταίες εβδομάδες στο τρίτο παιχνίδι μέσα σε μια εβδομάδα. Είμαι μόνο απογοητευμένος επειδή ξέρω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει καλύτερα. Δεν είναι πάρα πολύ σημαντικό τώρα, αλλά όλοι είδαν, αν είχαμε παίξει λίγο καλύτερα, λίγο πιο κοντά στο 100% μας, τότε θα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Τα δύο πρώτα γκολ ήταν πάρα πολύ εύκολα, πολύ απλά για την Swansea. Στο τέλος, αξίζαμε την ήττα και άξιζαν τη νίκη, αλλά ένα μεγάλο, μεγάλο μέρος αυτού του αποτελέσματος ήταν η απόδοσή μας. Πρέπει να το δεχτούμε αυτό, να ανασυγκρατηθούμε, να προετοιμαστούμε πάλι και να παίξουμε πολύ καλύτερα.

Στην εκμάθηση από το σημερινό αποτέλεσμα και την απόδοση...

Δεν μπορώ να αλλάζω το μυαλό μου κάθε δύο ημέρες, όπως μπορείτε εσείς [σχετικά με την δυναμικότητα της ομάδας]. Μετά από την Bournemouth, μετά την Στόουκ, μετά από αυτά τα παιχνίδια, ο καθένας είπε “Ω Θεέ μου, πόσο καλό είναι αυτοί οι νέοι παίκτες;” Είναι καλοί, αλλά έτσι είναι - η ζωή ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν είναι πάντα ένας μήνα του μέλιτος. Θα πρέπει να αποδείξεις, θα πρέπει να παραδώσεις. Σήμερα δεν λειτουργήσαμε πολύ καλά, αλλά δεν είναι ένα πρόβλημα για το μέλλον, είναι μόνο ένα πρόβλημα για το σήμερα. Ένα αποτέλεσμα ή ένα παιχνίδι σαν αυτό θα ήταν μόνο εντελώς ασχέτο αν δεν χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες για το μέλλον - και αυτό είναι κάτι που θα κάνουμε σίγουρα. Ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε, οι παίκτες πρέπει να βελτιωθούν - το ξέρουμε αυτό και εμείς το γνωρίζαμε πριν - αλλά ακόμη και σε αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει καλύτερα. Δεν έχει να κάνει με το ρόστερ ή κάτι, είναι μόνο για την απόδοση σήμερα.
 
Στο ντεμπούτο του Pedro Chirivella για την Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα ...

Αυτός είναι ένας θαυμάσιος παίκτης. Είναι ένας παίχτης που βγάζει πάσες και ένα μεγάλο, μεγάλο ταλέντο. Σήμερα ξέχασε να προσανατολίσει τον εαυτό του λίγο - αυτό είναι συνήθως η δύναμή του, να γνωρίζει τι είναι γύρω του. Συνήθως είναι πραγματικά ήρεμος με την μπάλα, αλλά σήμερα δεν ήταν ένα παιχνίδι για [αυτό]. Συνήθως θα μπορούσε να ήταν ένα παιχνίδι [γι 'αυτό], αλλά σήμερα είναι μόνο ένα παιχνίδι στην πολύ, πολύ μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα του, έτσι ώστε δεν είναι ένα πρόβλημα. Για σήμερα, δεν ήταν πάρα πολύ εύκολο γι 'αυτόν.

Για τον Daniel Sturridge που έπαιξε 90 λεπτά...

Μίλησα μαζί του στο ημίχρονο. Είχαμε ήδη κάνει δύο αλλαγές, του είπα πως αν ένιωθε κάτι, να μου δώσει ένα σημάδι, αλλά είπε “όχι, θέλω να παίξω τα 90 λεπτά” Δεν είναι απολύτως κανένα πρόβλημα. Δεν έπαιξε την Πέμπτη, έτσι και τώρα έχουμε τέσσερις ή πέντε ημέρες μέχρι την Πέμπτη και πάλι, οπότε όλα είναι καλά.

Σχετικά με την προτεραιότητα για το υπόλοιπο της σεζόν...

Από τώρα και στο εξής αυτή είναι το Europa League - και, στη συνέχεια, την επόμενη Κυριακή θα είναι η Premier League. Τι μπορώ να πω; Νομίζετε ότι λέμε “ας βάλουμε τα πάντα σε αυτό το παιχνίδι” και στη συνέχεια να αγνοήσουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια; Αυτό δεν είναι το πώς μπορεί να λειτουργήσει. Η ζωή είναι όπως είναι. Παίξαμε πολύ καλά με διαφορετικέσ ενδεκάδες στα τελευταία παιχνίδια. Σήμερα δεν το κάναμε. Αυτό είναι λιγότερο περίεργο από τα καλά παιχνίδια που παίξαμε, για να είμαι ειλικρινής, με 10 αλλαγές ή κάτι παρόμοιο. Είμαι συνηθισμένος στο να αποδέχομαι παιχνίδια που δεν παίζουμε στο 100% και αυτό είναι ό,τι ήταν σήμερα. Είμαι απογοητευμένος, γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει αυτό το παιχνίδι με μια κανονική απόδοση, αλλά προφανώς δεν τα καταφέραμε. Αυτό είναι που έχουμε να σκεφτούμε και τίποτα περισσότερο. Τώρα θα προετοιμαστούμε για το δεύτερο παιχνίδι για το Europa League και θα δούμε τι θα συμβεί. Ακολουθούν, τουλάχιστον ακόμα τρία παιχνίδια στην Premier League και ελπίζω άλλο ένα παιχνίδι στο Europa League. Έτσι είναι.

Για την εβδομάδα μπροστά και την ανάπτυξη της ομάδας...


Πριν από μία εβδομάδα φέραμε ισοπαλία εναντίον της Newcastle. Ήταν ένα πολύ, πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και ένα όχι και τόσο καλό δεύτερο μισό ή έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Τότε και πάλι ένα καλό παιχνίδι μετά από πολλά παιχνίδια πριν, 16 ή 17 παιχνίδια περισσότερα από όσα έπαιξε η Newcastle. Τα παλικάρια παίξανε πολύ καλά. Έτσι, ήμουν ευχαριστημένος με την ανάπτυξή μας, αλλά όχι σήμερα. Έτσι είναι. Δεν είμαι ο τύπος που θα αλλάζει το μυαλό του κάθε μέρα. Όλα είναι εντάξει, αλλά θα πρέπει να αποδώσουμε, αυτό ξέρουμε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά σε αυτή την περίοδο υπάρχουν ελπίζω πέντε παιχνίδια ακόμα για εμάς. Αυτό είναι και πάλι περισσότερο από ό,τι για τις περισσότερες άλλες ομάδες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Από τη μία πλευρά αυτό είναι ένα καλό σημάδι, γιατί είμαστε ακόμα στην διοργάνωση - από την άλλη πλευρά, η απόδοση σήμερα ίσως επηρεάστηκε από τον αριθμό των παιχνιδιών που είχαμε. Δεν ξέρω, αλλά δεν ενδιαφέρομαι πολύ, επειδή δεν μπορώ να αλλάξω τον αριθμό των παιχνιδιών που είχαμε. Αλλά ελπίζουμε να έχουμε κάποια επιρροή στον αριθμό των παιχνιδιών που θα έχουμε στο μέλλον. Αυτά. Έχουμε ήδη αρχίσει την δουλειά για το μέλλον μας, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε πάντα σε μια κατάσταση και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε αυτήν την κατάσταση. Πριν από δέκα ημέρες ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση και τώρα δεν είμαστε σε κακή κατάσταση. Σήμερα δεν ήταν μια καλή απόδοση, αυτό είναι όλο. Σε γενικές γραμμές, έχουμε αναπτυχθεί πολύ καλά και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Αλλά όπως κάθε ομάδα στον κόσμο, χρειαζόμαστε μια συντονισμένη ενδεκάδα συνήθως. Έμεινα έκπληκτος τα τελευταία λίγα παιχνίδια, όταν εμείς, χωρίς συντονισμένη ενδεκάδα, παίξαμε πραγματικά καλά. Σήμερα δεν παίξαμε καλά. Έτσι είναι.

Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.