Με το μυαλό στη Βασιλεία...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
30η αγων. Premier League (Εξ αναβολής)

Ο Μπεντέκε πέρασε ως αλλαγή στο 75' και στο 90+2' σκόραρε και ισοφάρισε για τη Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Τσέλσι (1-1) στο Άνφιλντ, με το τελικό αποτέλεσμα να ρίχνει όλες τις ελπίδες για την ομάδα του Κλοπ στον τελικό του Europa League με τη Σεβίλλη (18/5) ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία της στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους με τη Γουέστ Μπρομ (Κυριακή 15/5, 17:00 - OTE Sport 7 HD) στο Χόθορνς για την τελευταία αγωνιστική της φετινής σεζόν.

Μόνο η λέξη "Βασιλεία" θα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό της Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή. Η λέξη "Βασιλεία" και η λέξη "ΝΙΚΗ".

Κι αυτό διότι, το 1-1 με την Τσέλσι στο Άνφιλντ (το τελευταίο για φέτος) δυσκολεύει αρκετά το έργο των κόκκινων για έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς με 59 βαθμούς μία κούρσα πριν τον τερματισμό, θέλει την τελευταία αγωνιστική δική της νίκη κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, ενώ παράλληλα να μη νικήσουν οι Σαουθάμπτον (60 β.) και Γουέστ Χαμ (62 β.) τις Κρίσταλ Πάλας και Στόουκ αντίστοιχα.

Όλα αυτά, βέβαια, δε θα απασχολούν τη Λίβερπουλ αν νικήσει τη Σεβίλλη την ερχόμενη Τετάρτη, μιας και ο κάτοχος του Europa League περνάει απευθείας στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Σημειωτέο πως, με ήττα της Σαουθάμπτον και νίκη της Λίβερπουλ επί της Γουέστ Μπρομ, οι κόκκινοι καταλαμβάνουν την έβδομη θέση η οποία οδηγεί στην Ευρώπη ΜΟΝΟ ΑΝ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας.

Μια... ομορφιά του Αζάρ και μια τυχερή στιγμή του Μπεντέκε (έπειτα από γκέλα του Μπέγκοβιτς στο 92') έγραψαν τον επίλογο του παιχνιδιού.

Το ματς

Δεν το έβαλε νωρίς και... το πλήρωσε

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν τις... ορέξεις τους μόλις στο 7' όταν το σουτ του Κουτίνιο κατέληξε σε σώματα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Λαλάνα υποχρέωσε τον Μπέγκοβιτς σε τρομερή επέμβαση. Δύο φάσεις μέσα σε δύο λεπτά για την ομάδα του Κλοπ.


Η Λίβερπουλ κυριαρχούσε στο γήπεδο και έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 20' αλλά ο Φιρμίνο δεν μπόρεσε να νικήσει από τα αριστερά τον Μπέγκοβιτς. Από την άλλη, η Τσέλσι απείλησε με τη σειρά της αλλά ο Μινιολέ αντέδρασε σωστά στο καλό σουτ του Αζάρ.


Ο επιθετικός της Τσέλσι όμως, πρώτα προειδοποίησε και μετά... σκότωσε τους κόκκινους. Ο (αναγεννημένος τον τελευταίο καιρό) Βέλγος έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα της Λίβερπουλ και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μινιολέ για το 0-1 στο 32' κόντρα στη ροή του αγώνα.

Αυτό το γκολ άλλαξε τα δεδομένα. Παρά την καλή προσπάθεια του Κουτίνιο να ισοφαρίσει (και τον Μπέγκοβιτς να διώχνει με γροθιές), οι Μπλε θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει την υπόθεση-νίκη στο 39' όταν ο Μινιολέ... βγήκε και δεν βγήκε και ο Τραορέ δεν σημάδεψε σωστά.

Πίεσε, απείλησε, ισοφάρισε!


Στην επανάληψη, οι κόκκινοι προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο ψάχνοντας την ισοφάριση. Στο 61' ο Λαλάνα βρήκε στα δεξιά τον Στάριτζ, ο δεύτερος έκανε το σουτ αλλά ο Μπέγκοβιτς έδιωξε σωτήρια.

Η Λίβερπουλ συνέχιζε την πίεση και ο Μινιολέ κρατούσε την ομάδα του στο παιχνίδι, με τον Βέλγο να αποκρούει εντυπωσιακά τις προσπάθειες των Αζάρ (56') και Τραορέ (72').

Ο Κλοπ έβλεπε την ομάδα του να προσπαθεί αλλά το γκολ να μην έρχεται, και με ένα τέταρτο να απομένει για τη λήξη, πέρασε μέσα τους Άλεν, Όζο Μπεντέκε. Ο Μπέγκοβιτς μπλόκαρε το σουτ του Τσαν (80'), ο Όζο λίγο έλειψε, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, να σκοράρει στο 88', ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Πέδρο έχασε τρομερή ευκαιρία για να κλειδώσει τη νίκη, με τον Μινιολέ να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση!


Κι αφού δεν έβαλε η Τσέλσι... το πλήρωσε στις καθυστερήσεις. Ο Όζο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο τερματοφύλακας της Τσέλσι υπολόγισε λάθος, και ο Μπεντέκε από κοντά με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 92'!




Σχόλιο



Παρά το δυναμικό της ξεκίνημα, η ομάδα του Κλοπ δεν είχε την απαραίτητη φρεσκάδα, ενώ η Τσέλσι, που ήταν εξαιρετικά στημένη στο Άνφιλντ, δεν εκμεταλλεύτηκε τις καλές της στιγμές και το πλήρωσε με την... γκάφα του Μπέγκοβιτς στο τέλος. Η Λίβερπουλ έφτασε πλέον τους 59 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από τη Σαουθάμπτον και στο -3 από τη Γουέστ Χαμ.







Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ (Όζο 88'), Λόβρεν, Μορένο, Τσαν, Μίλνερ (Άλεν 75'), Λαλάνα (Μπεντέκε 75'), Κουτίνιο, Φιρμίνο, Στάριτζ
Τσέλσι: Μπέγκοβιτς, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Μικέλ, Μπάμπα, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Ουίλιαν, Πέδρο, Αζάρ, Μπερτράν, Τραορέ
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.