Οι βαλίτσες για Βασιλεία, έτοιμες;

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
38η αγων. Premier League

Η Λίβερπουλ έπαιξε το... τελευταίο της χαρτί για μια θέση στο επόμενο Europa League μέσω του πρωταθλήματος αλλά έμεινε στο 1-1 με τη Γουέστ Μπρομ στο Χόθορνς, τερμάτισε στην όγδοη θέση, κι έτσι ο τελικός της Τετάρτης με τη Σεβίλλη αποτελεί το μοναδικό... σωσίβιο ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη τη νέα περίοδο.

Επόμενος αγώνας (και τελευταίος για τη φετινή σεζόν) για τους κόκκινους με τη Σεβίλλη (Τετάρτη 18/5, 21:45 - ΕΡΤ 1 & OTE Sport 1 HD) για τον τελικό του Europa League στη Βασιλεία.

Άπαντες στη Λίβερπουλ σκέφτονταν τον τελικό της Βασιλείας. Οι επιλογές για την εντεκάδα του Κλοπ στο Χόθορνς, ενισχύουν την παραπάνω πρόταση.

Ο Κλοπ παρέταξε τους κόκκινους με αρκετές αλλαγές (όπως αναμενόταν) ενόψει του μεγάλου τελικού της Τετάρτης, και η Λίβερπουλ, μετά το 1-1 με τη Γουέστ Μπρομ, τερμάτισε στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος. Με νίκη, πάντως, επί της Σεβίλλης, παίρνει απευθείας την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ο 19χρονος Κάνιος ντεμπούταρε με την κόκκινη φανέλα, και οι Χέντερσον και Ίνγκς επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση (ο δεύτερος έπειτα από τον περασμένο Οκτώβριο!)

Το ματς

Έμεινε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε, είχε και ευκαιρίες...

Οι κόκκινοι είχαν την κατοχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς να απειλούν την αντίπαλη εστία. Οι γηπεδούχοι ήταν όμως αυτοί που, στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του παιχνιδιού, προηγήθηκαν. Ο Λέκο πέρασε σαν... σταματημένους τρεις παίκτες της Λίβερπουλ, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ροντόν ο οποίος νίκησε τον Μπογκντάν για το 1-0 στο 13'.


Η απάντηση για την ομάδα του Κλοπ δεν άργησε να έρθει. Μπεντέκε (15') και Μπράναγκαν (22') δεν κατάφεραν να σκοράρουν, κάτι όμως που κατάφερε να κάνει ο Άιμπ. Ο 20χρονος Άγγλος, μετά από ωραία ατομική ενέργεια, πάτησε περιοχή και ισοφάρισε στο 23'.


Μετά την ισοφάριση, οι κόκκινοι πήραν τα πάνω τους και είχαν... κατασκηνώσει στα καρέ της Γουέστ Μπρομ. Ο Άλεν δοκίμασε το πόδι του από μακριά αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ στο 35', ενώ Άιμπ και Όζο έμοιαζαν αρκετά δραστήριοι.



Καλύτερη η Γουέστ Μπρομ, τυχερή η Λίβερπουλ

Με το... καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, η Γουέστ Μπρομ λίγο έλειψε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ αλλά ο Ροντόν σημάδεψε το δοκάρι του Μπογκντάν μόλις στο 47'! Μακόλεϊ (59') και Ντόσον (61') απείλησαν εκ νέου για τους γηπεδούχους χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με το πέρας της ώρας, οι άνθρωποι της Λίβερπουλ ενημερώνονταν πως η Σαουθάμπτον είχε πάρει ισχυρό προβάδισμα (2-0) επί της Κρίσταλ Πάλας, και έβλεπαν τις ελπίδες τους για την έβδομη θέση να λιγοστεύουν.


Στο μεταξύ, ο σκόρερ της Γουέστ Μπρομ έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Ίνγκς (στο πρώτο του ματς έπειτα από αρκετούς μήνες) δεν μπόρεσε να βρει σωστά την μπάλα στο 86' κι έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.



Σχόλιο


Η (λογική) σκέψη του Κλοπ να κατεβάσει τα... δεύτερα στο Χόθορνς, δεν απέφερε τη νίκη για τους κόκκινους, οι οποίοι, με το πέρας και της 38ης αγωνιστικής, κατέλαβαν την όγδοη θέση στο πρωτάθλημα. Η μόνη ελπίδα, πλέον, για τη Λίβερπουλ είναι ο τελικός της Τετάρτης κόντρα στη Σεβίλλη. Κερδίζει και πάει στα... αστέρια, χάνει και μένει Αγγλία.




Οι συνθέσεις

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ,, Ντόσον, Μακόλεϊ, Όλσον, Έβανς, Γιάκομπ, Φλέτσερ, Λέκο, Μακλίν, Γκάρντνερ, Ροντόν
Λίβερπουλ: Μπογκτάν, Σκρτέλ, Λούκας, Σμιθ, Στιούαρτ, Μπράναγκαν, Άλεν (Χέντερσον 64'), Άιμπ (Ίνγκς 64'), Όζο (Κάνιος 81'), Μπεντέκε











Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.