Ραντεβού με την ιστορία και... τον ψυχίατρο!

UEFA EUROPA LEAGUE FINAL: 

LIVERPOOL FC vs SEVILLA FC


  Η μέρα που εδώ και 9 χρόνια περίμενε κάθε "κόκκινη ψυχή" έφτασε! Σήμερα είναι ημέρα τελικού, ενός ευρωπαϊκού τελικού! Η ομάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν κατακτήσει "ευρωπαϊκό ασήμι", ευρωπαϊκή δόξα! Το St Jakobs Park της Βασιλείας έχει φορέσει τα καλά του και περιμένει τις δύο φιναλίστ να δώσουν την τελευταία τους επίσημη παράσταση για φέτος!
  Με αυτόν τον τελικό, κλείνει μία συγκλονιστική χρονιά που είχε πολλά σημεία που μπορούσαν να μας στείλουν σε κάποιον ψυχίατρο ή σε κάποιο μοναστήρι! Η έλευση Κλοπ, ο τελικός, επικές ανατροπές αλλά και πολλές απογοητεύσεις! (Όλα αυτά, αναλυτικά στο Season Review του LiverpoolFans.gr, σε λίγες μέρες) Πάμε, τώρα, στο κυρίως θέμα!



Λίγα λόγια για την Σεβίλλη:
 ~Η κυριαρχία της στο Europa League ξεκίνησε μία δεκαετία πριν! Το 2006 η ομάδα του Χουάντε Ράμος, νικώντας στον τελικό την Μίντλεσμπρο κατέκτησε το (τότε) Uefa Cup το οποίο ήταν το πρώτο τρόπαιο της ομάδας μετά απο 58 χρόνια! Ένα χρόνο αργότερα κατέκτησε τον ίδιο τίτλο, με αντίπαλο την Εσπανιόλ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!
 ~Έμεινε έξι χρονιές μακριά από τα φώτα, αλλά το 2014 επέστρεψε για να μείνει! Κατάκτηση του Europa League το 2014 ,στα πέναλτι, απέναντι στην "καταραμένη" Μπενφίκα, επανάληψη το 2015 με αντίπαλο την έκπληξη του θεσμού Ντνιέπρ και φέτος βρίσκεται στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
 ~Φέτος η Σεβίλλη τερμάτισε στην 7η θέση της Primera Division με 52 βαθμούς! Εκτός του Europa League, διεκδικεί και το Copa Del Rey, με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, το Σάββατο που μας έρχεται!
  ~Στα τελευταία της 7 ματς πρωταθλήματος έχει μόλις 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 5 ήττες! 
~Πρόκειται για μία ομάδα που γενικά δέχεται εύκολα γκόλ!
 ~Πιο επικίνδυνος παίκτης της ο Κέβιν Γκαμειρό, με 16 γκόλ στο πρωτάθλημα!

Πως έφτασε ως εδώ:
   Η Σεβίλλη ως νικήτρια του Περυσινού Γιουρόπα Λιγκ μπήκε απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ! Άτυχη στην κλήρωση, έτυχε με Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους και Γκλάντμπαχ!
Κατέκτησε την τρίτη θέση του ομίλου και έτσι οδηγήθηκε στο Europa League! 
   Στους "32" ξεπέρασε το εμπόδιο της Μόλντε με συνολικό σκορ 3-1, στην επόμενη φάση, "έβγαλε από την μέση" την διοργανώτρια του τελικού, Βασιλεία, με 3-0 για να φτάσει στους "8" όπου σε έναν δραματικό εμφύλιο απέκλεισε στα πέναλτι την Αθλέτικ Μπιλμπάο με συνολικό σκορ 3-3 και 5-4 στα πέναλτι! Στο τελευταίο βήμα πριν τον τελικό, εξολόθρευσε την πολύ δυνατή Σαχτάρ Ντόνιετσκ με 2-2 και 3-1!



Για την Ιστορία:
  Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων!
  Πρόκειται για δύο πολύ επιτυχημένες ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με μεγάλη εμπειρία σε τελικούς!
 Η Sevilla έχει κατακτήσει το εν λόγω τρόπαιο 4 φορές, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα και θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που το κατακτά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!
  Απο την άλλη, η Λίβερπουλ έχει παρευρεθεί σε 11 ευρωπαϊκούς τελικούς, νικώντας στους 8 (5 Champions League και 3 Uefa Cup) 
Η Κάτοχος του τίτλου με το τρόπαιο στα χέρια, Μάιος 2015

Η τελευταία κατάκτηση του Uefa Cup από την Λίβερπουλ, 2001

Στα νέα των ομάδων:
Για την Λίβερπουλ, Οι Τζόρνταν Χέντερσον και Ντάνι Ινγκς έχουν επανέλθει πλήρως απο τους τραυματισμούς τους και πιθανότατα θα βρίσκονται στον πάγκο!
Αντιθέτως, δεν προλαβαίνει τον τελικό ο Ντίβοκ Ορίγκι! Επίσης εκτός είναι και ο Μαμαντού Σακχό λόγω του αποκλεισμού που του επέβαλε η Uefa!

Για την Σεβίλλη, εκτός λόγω τραυματισμού θα παραμείνουν οι Μάρκο Αντρεόλι και Μίκαελ Κρον-Ντέλι ενώ ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες δίνει αγώνα για να προλάβει τον τελικό και ίσως καταφέρει να βρίσκεται στον πάγκο!


Πιθανές ενδεκάδες:
Liverpool:  Mignolet, Clyne, Lovren, Toure, Moreno, Can, Milner, Coutinho, Firmino, Lallana, Sturridge!

Sevilla:  Rico, Mariano, Rami, Carrico, Tremoulinas, Krychowiak, N’Zonzi, Coke, Banega, Vitolo, Gameiro


Υ.Γ: Όποια και αν είναι η έκβαση του αγώνα, να θυμάστε πως τώρα αρχίζουν όλα τα ωραία! Στο τιμόνι ο "Normal One" and we go again! YNWA!

Εύχομαι να απολαύσουμε έναν όμορφο τελικό με ωραίο θέαμα και πολλές συγκινήσεις!!

Για όλα τα τελευταία νέα, επίσημες ενδεκάδες, κάλυψη του αγώνα, φάσεις, γκολ, φωτογραφίες και βίντεο καθώς και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών, μείνετε συντονισμένοι στην Σελίδα μας στο Facebook!




 

Share on Google Plus

About Δημήτριος

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.