Κλοπ: "Πώς προετοιμαστήκαμε για Βασιλεία!"

Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο παιχνίδι της φετινής σεζόν για την Λίβερπουλ, ωστόσο ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έκρυψε το γεγονός πως οι Ρεντς προετοιμάστηκαν για το συγκεκριμένο παιχνίδι όπως κάθε άλλη φορά.

Η Λίβερπουλ έχει μεγάλη ευκαιρία να προσθέσει το πρώτο τρόπαιο στην συλλογή της, έπειτα από το 2012 και το Λιγκ Καπ.

Παρόλ'αυτα οι Κόκκινοι ακολούθησαν την ίδια προετοιμασία, όπως και πριν τα ματς απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Ντόρτμουντ και την Βιγιαρεάλ.

Ερωτώμενος λοιπόν από τους δημοσιογράφους, για το πως προετοίμασε την ομάδα του πριν από ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, ο Γιούργκεν Κλοπ απάντησε:

"Όπως και κάθε άλλη φορά, μιας και οι περιστάσεις είναι σοβαρές. Είναι γεγονός πως πρέπει να κάνουμε πιο πολλή δουλειά, όλα αλλάζουν σε στιγμές σαν αυτή. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, κανείς δεν μας έχει ρωτήσει για το επόμενο παιχνίδι Πρέμιερ Λιγκ- όλοι ρωτάνε για τον τελικό, όλοι θέλουν εισιτήρια και είναι μια ειδική περίσταση, οπότε τα υπόλοιπα πρέπει να παραμείνουν συνηθισμένα."

"Αν όχι, τότε αυτό θα σήμαινε ότι κάτι κάναμε λάθος όταν προετοιμαζόμασταν για τα άλλα παιχνίδια. Είχαμε ιδιαίτερα παιχνίδια, Ήμασταν υπό πίεση στον επαναληπτικό με τη Βιγιαρεάλ μετά το 1-0 του πρώτου ματς. Ήμασταν υπό πίεση και με την Ντόρτμουντ στο δεύτερο ματς μέσα στον αγώνα. Όμως αυτά τα παιδιά έκαναν πάντα φανταστική δουλειά, οπότε γιατί να αλλάξω κάτι."

"Αν αλλάξω μπορεί να σκεφτούν "ω, μπορεί να νομίζει πως δεν είμαστε έτοιμοι". Είμαι σίγουρος πως είναι έτοιμοι και έτσι θέλω να αισθάνονται. Νιώθουμε καλά, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά -είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπορώ να είμαι μέρος αυτής της στιγμής με αυτή την ομάδα."

"Όταν ήρθα εδώ, υπήρχε μεγάλη αμφισβήτηση προς αυτούς τους παίκτες και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που μπορούν να δείξουν πόσο δυνατοί είναι."

"Αύριο είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε το τελικό βήμα, όχι γενικά, αλλά το τελικό βήμα σε αυτή τη σεζόν. Το να πετύχουμε κάτι σπουδαίο. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ με αυτόν τον σύλλογο και αυτή την ομάδα, οπότε ας το προσπαθήσουμε."

Ο δρόμος για να καταφέρει η Λίβερπουλ να κλειδώσει ένα εισιτήριο για τη Βασιλεία δεν ήταν εύκολος. Ωστόσο, η ομάδα κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να κερδίσει προκρίσεις απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους.

Όλη αυτή η πορεία μπορεί, σύμφωνα με τον Κλοπ, να δώσει στην ομάδα του τον κατάλληλο χαρακτήρα για ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι.

"Είχαμε πίεση, πώς μπορεί αύριο η πίεση να είναι μεγαλύτερη; Είναι ένας αγώνας ποδοσφαίρου κι αν το ξεχάσεις αυτό, κάνεις το πρώτο λάθος."

"Πρέπει να αμυνθούμε στο υψηλότερο επίπεδο, να οργανωθούμε στο υψηλότερο επίπεδο. Η ψυχική πλευρά είναι μια επίδραση σίγουρα, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, αλλά όσα έχουμε κάνει από την μέρα που είμαστε μαζί, τα έχουμε κάνει για να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα παιχνίδι σαν το αυριανό."

"Δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο επόμενο επίπεδο συγκέντρωσης και οργάνωσης, είναι να κάνουμε αυτά που ήδη ξέρουμε. Αυτό θα δοκιμάσουμε."

Τέλος, ένας Ιάπωνας δημοσιογράφος, ρώτησε τον Κλοπ ποιοι είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που πρέπει να προσεχθούν για να νικήσουν την Σεβίλλη. Και ο Γερμανός απάντησε:

"Να είμαστε καλά οργανωμένοι, να είμαστε γενναίοι. Να προετοιμάσουμε στιγμές, να είμαστε αρκετά υπομονετικοί για να πασάρουμε όσο χρειάζεται την μπάλα, ώστε να βρούμε την ευκαιρία για μια τελική πάσα."

"Πολλά πράγματα θα είναι σημαντικά αύριο, έχουν όλα να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Αν είσαι ένας ουδέτερος θεατής, είναι πολύ ευκολότερο να απολαύσεις το να βλέπεις δυο ομάδες να μάχονται στο κορυφαίο επίπεδο για κάθε μικρή ευκαιρία, κάθε μικρό πλεονέκτημα."

"Ειδικά σε έναν τελικό, πρέπει να είσαι έτοιμος. Πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις λάθη, ακόμη κι όταν όλος ο κόσμος παρακολουθεί, γιατί το ποδόσφαιρο δεν λειτουργεί χωρίς λάθη. Όλα έχουν να κάνουν με την αντίδραση σε πράγματα που δεν πήγαν όπως τα ήθελες. Πρέπει να βρεις την επόμενη λύση, αυτό είναι όλο."

"Είναι συγκέντρωση στο υψηλότερο επίπεδο, χρήση των ικανοτήτων σου σε κορυφαίο επίπεδο. Απολαμβάνω να είμαι μέρος όλου αυτού, οπότε όλα είναι μια χαρά."


Επιμέλεια; Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.