Henderson: "Αυτά ονειρεύεσαι όταν παίζεις στον δρόμο με φίλους"


O Jordan Henderson μίλησε στην Βασιλεία για την φυσική του κατάσταση ενόψει του τελικού του Europa League, το γιατί να παίξει σε έναν τέτοιο αγώνα ήταν παιδικό όνειρο και τι σημαίνει μια νίκη κόντρα στη Σεβίλλη.

Πως είναι ο τραυματισμός και πόσο έτοιμος είσαι να ξεκινήσεις στον τελικό;

Τα πάω καλά. Τις τελευταίες εβδομάδες έκανα μεγάλη πρόοδο και προπονήθηκα μερικές φορές. Κατάφερα να παίξω 25-30 λεπτά το Σαββατοκύριακο. Οπότε νιώθω καλά και θα παίξω όσο θέλει ο προπονητής να παίξω.

Τι θα σημαίνει για την Liverpool η κατάκτηση ενός τροπαίου;

Θα είναι τεράστιο για την ομάδα, τους οπαδούς, τον σύλλογο, για όλους. Ξέρουμε ότι είναι μεγάλη βραδιά, μια για την οποία είμαστε ενθουσιασμένοι. Είναι μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε ένα τρόπαιο και νομίζω είμαστε απόλυτα ικανοί να το κάνουμε. Μόνο σε αυτό είμαστε αφοσιωμένοι.

Πως πιστεύεις ότι θα κυλήσει ο αγώνας, αναλογιζόμενος ότι τόσο εσείς όσο και η Σεβίλλη χρειάζεστε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν;

Δεν ξέρω ακριβώς πως θα εξελιχθεί αλλά έχουμε ένα αγωνιστικό πλάνο για το τι θέλουμε να κάνουμε. Θα αφοσιωθούμε σ' αυτό. Είμαι σίγουρος ότι αν το κάνουμε αυτό και δώσουμε το καλύτερο των δυνατοτήτων μας, θα έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσουμε.

Μπορείς να εξηγήσεις την σημαντικότητα της συμμετοχής σε έναν ευρωπαϊκό τελικό για την Liverpool;

Είναι όλα όσα ονειρεύεσαι σαν ποδοσφαιριστής όταν είσαι νεαρός και παίζεις στον δρόμο με φίλους. Ονειρεύεσαι να παίζεις σε τελικούς εγχώριων και ευρωπαϊκών κυπέλλων. Αυτός δεν διαφέρει. Είναι μια τεράστια βραδιά για όλους και κάθε παίκτης θέλει να παίξει.

Ξέρεις αν θα ξεκινήσεις; Πότε περιμένεις να μάθεις;

Δεν γνωρίζουμε. Πιθανότητα λίγες ώρες πριν το παιχνίδι, όπως πάντα. Δεν περιμένω να ξεκινήσω. Ξέρω ότι ήμουν εκτός για αρκετό καιρό. Έχω παίξει μόνο 25-30 λεπτά. Όταν ήμουν τραυματίας η ομάδα τα πήγε πολύ καλά και έφτασε σε αυτό το σημείο παίζοντας μεγάλα παιχνίδια. Την ίδια ώρα νιώθω καλά και ελπίζω να είμαι ΟΚ στον αγώνα. Είμαι έτοιμος να παίξω όσο πολύ ή λίγο θέλει ο προπονητής.

Πως θα συνόψιζες την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα με τον καιρό;

Από την αρχή της σεζόν όταν ήρθε ο προπονητής, έχει προσθέσει πνεύμα, πίστη και νοοτροπία μέσω, όχι μόνο των παικτών, αλλά και των οπαδών και όλου του συλλόγου. Αυτά έχει χτίσει αυτούς τους 6-7 μήνες που είναι εδώ. Έχει ανέβει όλη η ομάδα ένα επίπεδο πιο πάνω. Κάθε παίκτης ξεχωριστά. Είμαστε εδώ, είμαστε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό και ελπίζω ότι θα παίξουμε όπως τους τελευταίους μήνες. Αν το κάνουμε, είμαι πεπεισμένος ότι θα κερδίσουμε το παιχνίδι.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.