Εμείς τη δουλειά μας και... βλέπουμε

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
37η αγων. Premier League

Λίγες μέρες μετά την πρόκριση στον τελικό του Europa League, η Λίβερπουλ (με ολίγες διαφοροποιήσεις στη σύνθεσή της) επικράτησε με 2-0 της Γουότφορντ στο Άνφιλντ και διεκδικεί μέχρι τέλους της πιθανότητές της να βρεθεί στην πεντάδα/εξάδα.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους με την Τσέλσι (Τετάρτη 11/5, 22:00 - OTE Sport 1 HD) στο Άνφιλντ.

Προερχόταν από (ακόμα) ένα μαγικό ευρωπαϊκό βράδυ. Ο Κλοπ την είχε παρατάξει (ξανά) με λίγες αλλαγές ώστε να ξεκουράσει κάποια βασικά γρανάζια. Ακόμα κι έτσι, η Λίβερπουλ φάνηκε να θέλει να πάρει το τρίποντο πάση θυσία ώστε να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στις ευρωπαϊκές θέσεις. Έτσι κι έγινε.

Οι κόκκινοι δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα κόντρα στη Γουότφορντ, την οποία νίκησαν με 2-0 στο Άνφιλντ και έμειναν σε τροχιά Ευρώπης (μόνο με δύο νίκες στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια ΚΑΙ με συνδυασμό αποτελεσμάτων). Άλεν και Φιρμίνο τα γκολ της Λίβερπουλ!

Το ματς

Φάσεις από δω, φάσεις από κει... γκολ η Λίβερπουλ!


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά στο παιχνίδι με τους Όζο (12') και Μορένο (18') να κάνουν αισθητή την παρουσία της ομάδα του Κλοπ χωρίς όμως να καταφέρνουν κάτι ουσιαστικό. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Μινιολέ με το σουτ του Ινγκάλο στο 8' που κατέληξε άουτ.

Το πρώτο μέρος συνέχισε να κυλάει χωρίς την μεγάλη στιγμή. Στο 25' ο Ανία σούταρε άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Σκρτέλ επενέβη σωτήρια στην προβολή του Αμπντί.


Γκολ θα έμπαινε στο Άνφιλντ. Αυτό φαινόταν από τον ρυθμό, και το πέτυχαν οι κόκκινοι. Τον... γόρδιο δεσμό για τους γηπεδούχους έλυσε ο Τζο Άλεν, ο οποίος, έπειτα από ωραία κεφαλιά-πάσα του Μπεντέκε, με προβολή άνοιξε το σκορ στο 35'!

Μπήκε ο Φιρμίνο και το κλείδωσε!

Στην επανάληψη, η Λίβερπουλ μπήκε στο γήπεδο με ξεκάθαρο στόχο να διπλασιάσει τα τέρματά της και να κλειδώσει τη νίκη.

Στην πρώτη καλή φάση στο δεύτερο, ο Μπεντέκε βρήκε τον Κουτίνιο αλλά ο Βραζιλιάνος... κατάφερε να αστοχήσει από το σημείο του πέναλτι. Από την άλλη, ο Ιγκάλο ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Μινιολέ στο 55', με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους.


Κι αφού δεν κατάφερε να ισοφαρίσει η Γουότφορντ, η Λίβερπουλ, λίγο αργότερα, την... τιμώρησε. Ο Φιρμίνο (ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Κουτίνιο) έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου και με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, έκανε το 2-0 στο 75' και κλείδωσε την υπόθεση-νίκη για τους κόκκινους!

Ο Ιγκάλο λίγο έλειψε να μειώσει για τη Γουότφορντ αλλά ο Ιγκάλο δεν μπόρεσε να βρει εστία στο 77', ενώ ο Μπεντέκε έχασε μεγάλη ευκαιρία να γράψει κι εκείνος το όνομά του στη λίστα των σκόρερ με τον Γκόμεζ να αποκρούει στο 82'.

Σχόλιο


Η ομάδα του Κλοπ φάνηκε να περνάει ένα... όχι και τόσο δύσκολο απόγευμα στο Άνφιλντ. Σ' αυτό, βέβαια, συνέβαλε ο Άλεν, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη και ο Φιρμίνο, ερχόμενος από τον πάγκο, που κλείδωσε τη νίκη ένα τέταρτο πριν τη λήξη. Η Λίβερπουλ έφτασε πλέον τους 58 βαθμούς και είναι στο -1 από τη Γουέστ Χαμ και στο -2 από τη Σαουθάμπτον. Σημειωτέο πως Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Σκρτέλ, Φλάναγκαν, Μορένο, Στιούαρτ, Λούκας, Άλεν, Κουτίνιο (Φιρμίνο 61'), Άιμπ, Όζο (Μπράναγκαν), Μπεντέκε
Γουότφορντ: Γκόμεζ, Πρεντλ, Μπρίτος, Κάθκαρτ, Χουράδο, Σουάρες, Αμπντί, Γουότσον, Ανία, Ιγκάλο, Ντίνι



Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.