Ο Jurgen Klopp μιλάει για την πρόκριση στον τελικό του Europa League!



Στη συνέντευξή του μετά τη νίκη-πρόκριση με 3-0 επί της Villareal στο Anfield, ο Jurgen Klopp υποσχέθηκε πως η ομάδα θα δώσει τα πάντα για την κατάκτηση του Europa League.

Το αυτογκόλ του Βruno Soriano έβαλε από νωρίς τις βάσεις για την ανατροπή του 1-0, σκορ με το οποίο η ομάδα μας είχε ηττηθεί στο El Madrigal από τη Villareal. Ο Daniel Sturridge έδωσε σκορ πρόκρισης και ο Adam Lallana την κλείδωσε. 

Οι κόκκινοι θα αντιμετωπίσουν τη Sevilla στις 18 Μαϊου στη Βασιλεία, κάτι το οποίο σύμφωνα με τον Jurgen Klopp η ομάδα άξιζε, και με το παραπάνω με βάση τις εμφανίσεις της.

Δείτε πιο αναλυτικά, τα πιο ουσιαστικά σημεία της συνέντευξης τύπου του Γερμανού, αμέσως μετά τον αγώνα:




Δ: Οι παίχτες ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες σας σήμερα;

JK: Και με το παραπάνω! Το πρόβλημα είναι πως τα Αγγλικά δεν είναι η μητρική μου γλώσσα, και δεν έχω τις κατάλληλες λέξεις να περιγράψω τη σημερινή μας παράσταση. Ήταν πολύ όμορφο να το βλέπεις, και εξαιρετικό το να είσαι μέλος της. Όλη η παράσταση, όχι απλά από το πρώτο δευτερόλεπτο, αλλά από τις 18.45 (ώρα Αγγλίας, 20.45 ώρα Ελλάδας) όταν δηλαδή ξεκινήσαμε με το πούλμαν για να φτάσουμε στο στάδιο. Είναι ωραία. Το πρώτο μισάωρο.. Τι δύναμη! Η επιθυμία των παιχτών ήταν προφανής μπορώ να πω. Μετά για τα επόμενα 15 λεπτά χάσαμε λίγο την υπομονή μας, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Προσπαθήσαμε να είμαστε λίγο διαφορετικοί, κάτι το οποίο δεν έβγαζε και πολύ νόημα. Έπειτα, στο δεύτερο ημίχρονο, επανήλθαμε στον προσανατολισμό μας, συνεχίζοντας να έχουμε πολύ πάθος, αλλά ταυτόχρονα παίζοντας έξυπνα, πανέμορφα γκολ, το αξίζαμε και με το παραπάνω!




Δ: Πώς ήταν η απόδοση του Daniel Sturridge;

JK: Εξαιρετικό παιχνίδι. Βλέπετε όλοι τώρα, πως όταν ο Daniel Sturridge είναι υγιής, είναι ένας απίστευτος επιθετικός. Όλοι το ξέρουν αυτό, αλλά ακόμα και αυτός χρειάζεται τους παίχτες για να παίξει μαζί. Ξέρω για την ποιότητά του. Την ήξερα και πριν έρθω εδώ, αλλά τώρα το βλέπω καλύτερα. Είναι ένας εξαιρετικός παίχτης, και είναι πολύ καλό ότι τον έχουμε στην ομάδα.

Δ: Tι έχετε να πείτε για το γεγονός πως η Liverpool βρίσκεται μαζί με την Real Madrid, την Atletico Madrid και την Sevilla στους τελικούς των δύο Ευρωπαϊκών διοργανώσεων;

JK:  Για να είμαι ειλικρινής, δε με ενδιαφέρει ποιος είναι στον τελικό του Champions League. Αλλά αυτό είναι καλό. Δεν ήταν αυτός ο στόχος μας σήμερα, απλά το ξέραμε. Η Sevilla είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Δεν ήταν η ομάδα που θα διάλεγα, αλλά είχαν τον τίτλο του φαβορί, έστω και οριακά, κόντρα στη Shakhtar. Έχουμε χρόνο. Στα μέσα του Μάη, θα πάμε στη Βασιλεία και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα γι'αυτόν τον υπέροχο σύλλογο.

Δ: Τι έχετε να πείτε για το γεγονός πως η Liverpool πάει στον πρώτο της Ευρωπαϊκό τελικό, μετά το 2007;

JK: Για να πας σε έναν τελικό, θες και λίγη τύχη στις κρίσιμες στιγμές. Αλλά κυρίως χρειάζεσαι πολύ καλές εμφανίσεις. Όταν ήρθα εδώ, η διοργάνωση αυτή δεν ακουγόταν και πολύ ωραία στα αυτιά των ανθρώπων - τρεις ισοπαλίες, ή κάτι τέτοιο. Ήταν ένας δύσκολος όμιλος, σκέφτηκα, και παίξαμε ένα ωραίο ματς στη Ρωσία. Αυτό ήταν καλό. Νιώθαμε αρκετά άνετα στη διοργάνωση. Μας άρεσε που ταξιδεύαμε σε διαφορετικές χώρες και προσαρμοζόμασταν στις συνθήκες και τις θερμοκρασίες. Μ'αρέσει αυτό στο ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα ήταν πως εκτός από αυτά τα παιχνίδια, είχαμε και πολλά άλλα, και δεν μπορούσαμε πραγματικά να επικεντρωθούμε στη διοργάνωση. Νομίζω, κυρίως στο 2016, ότι η ομάδα έδειξε αρκετές φορές το τι είναι ικανή να κάνει, και τι μπορεί να κάνει στο μέλλον. Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Αυτό είναι πιο σημαντικό για εμένα, ως προπονητή. Αλλά όταν παίζεις καλά και στα σωστά παιχνίδια, όπως κάναμε σήμερα, ή με την Dortmund, ή με την Man. United, ή με την Augsburg, τότε προφανώς θες παραπάνω. Αυτό προσπαθούμε τώρα. Η Ευρώπη είναι μεγάλη, και πολλές ομάδες θέλουν να φτάσουν στον τελικό, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο. Τώρα είμαστε εκεί. Είναι μια τεράστια ευκαιρία, και θα την αντιμετωπίσουμε ως ευκαιρία.


Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.