Τρεις... τορπίλες και φύγαμε για Βασιλεία! (THIS IS ANFIELD)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Δεύτερος Ημιτελικός Europa League

Το Άνφιλντ έδωσε το βήμα στη Λίβερπουλ, η οποία ισοφάρισε γρήγορα το σκορ του πρώτου αγώνα και κατάφερε να... βυθίσει τη Βιγιαρεάλ επικρατώντας με 3-0 στο Άνφιλντ και καπάρωσε έτσι το εισιτήριο για τον τελικό της 18ης Μαΐου στη Βασιλεία! Αντίπαλός της θα είναι η πολυνίκης του θεσμού, Σεβίλλη.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους με τη Γουότφορντ (Κυριακή 8/5, 18:00 - OTE Sport 5 HD) στο Άνφιλντ.

Την προηγούμενη Πέμπτη, στο πρώτο ματς, είχαμε πει πως χάσαμε την μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο. Σαν να νιώθουμε τη δικαίωση να έρχεται προς το μέρος μας!

Είναι γεγονός! Η Λίβερπουλ βύθισε το Κίτρινο Υποβρύχιο!

Η Λίβερπουλ, μετά από τις Άουγκσμπουργκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ντόρτμουντ, κατάφερε να αποκλείσει ΚΑΙ τη Βιγιαρεάλ, νικώντας την μέσα στο Άνφιλντ με 3-0 και κέρδισε (επάξια, καθότι φάνηκε) μια θέση στον τελικό της Βασιλείας, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη.

Γρήγορη ισοφάριση από τους reds, με καλό και στρωτό ποδόσφαιρο. Ήξεραν τι ήθελαν και βρήκαν τον τρόπο να το καταφέρουν οι παίκτες του Κλοπ. Αυτός θα είναι ο 12ος ευρωπαϊκός τελικός για τη Λίβερπουλ, ο πρώτος μετά τον τελικό του Champions League (κόντρα στη Μίλαν) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας!

Το ματς

Η μπάλα τιμωρεί

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν πιο δυναμικά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, παρά τη... φόρα που έδεινε το Άνφιλντ στην ομάδα του Κλοπ. Μέσα σε δύο λεπτά, το "κίτρινο υποβρύχιο" δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες. Στο 5' ο Μινιολέ απέκρουσε το σουτ του Γκασπάρ, ενώ η προσπάθεια του Ζόναταν πέρασε ψηλά.

Εφόσον... επέζησε από τη διπλή ευκαιρία της Βιγιαρεάλ, η Λίβερπουλ δεν άργησε να απαντήσει. Μόνο που, εκείνη απάντησε με... γκολ!


Σε φάση διαρκείας στη περιοχή της Βιγιαρεάλ, ο Φιρμίνο προσπάθησε να βρει τον Στάριτζ, αλλά ο Σοριάνο παρενέβη προ του Άγγλου και έστειλε άθελά του τη μπάλα στην εστία του Αρεολά για το 1-0 των κόκκινων στο 7'! Εκπληκτικό ξεκίνημα για τη Λίβερπουλ, η οποία, πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα! Ο Κλοπ σαν να έδειχνε να το απολαμβάνει κάπως... περισσότερο!


Η ομάδα του Κλοπ ανέβασε αμέσως ρυθμό μετά το γκολ, και λίγο αργότερα, στο 13', ο Λόβρεν έκλεψε, ο Μίλνερ πάσαρε αλλά ο Λαλάνα δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά από πλεονεκτική θέση, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Απίστευτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους!

Προσπάθησαν να κρατήσουν λίγο τη μπάλα οι φιλοξενούμενοι μήπως και απειλήσουν την εστία του Μινιολέ, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν απλά να... ανησυχήσουν λίγο τον Βέλγο στην τελευταία φάση πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, όπου το σουτ του Μακαμπού κοντραρίστηκε και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ.

Ήξερε τι ήθελε και το πέτυχε


Ζωηρά αλλά όχι τόσο απειλητικά ξεκίνησε η Βιγιαρεάλ στο δεύτερο μέρος, με τους κόκκινους να ψάχνουν το πολυπόθητο δεύτερο γκολ ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης. Ο Αρεολά απομάκρυνε τις προσπάθειες των Μίλνερ (50') και Στάριτζ (62') αλλά ο Άγγλος επιθετικός τον τιμώρησε στο 63', όταν και βρέθηκε μες την περιοχή και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Το Άνφιλντ... στο πόδι!

Τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά για την ομάδα του Μαρθελίνο, ο οποίος είδε τις πιθανότητες πρόκρισης να μειώνονται σημαντικά όταν ο Βίκτορ Ρουίθ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στο 71'.


Ο Αρεολά σταμάτησε τον Φιρμίνο στο 74', ο Μορένο έσπρωξε τον Σουάρεθ αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι, κι έτσι όπως είχαν ανοιχτεί και είχαν χάσει τη συνοχή τους οι φιλοξενούμενοι, η Λίβερπουλ χτυπά για τρίτη φορά. Ο Φιρμίνο πάτησε περιοχή, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Στάριτζ ο οποίος δεν κατάφερε να πιάσει όπως ήθελε το σουτ, αλλά ο Λαλάνα πήρε το ριμπάουντ και έκανε το τελικό 3-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς!

Το "κίτρινο υποβρύχιο" φαινόταν να έχει... παραδώσει τα όπλα, είχε χαλαρώσει αρκετά στα τελευταία λεπτά αλλά Στάριτζ και Άλεν δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο 87'.

Σχόλιο


Αφού δεν δέχτηκε γκολ... τα έβαλε στη συνέχεια η Λίβερπουλ, η οποία νίκησε κατά κράτος τους Ισπανούς στο Άνφιλντ, το πίστεψε από την αρχή ως και το τέλος, και κατόρθωσε να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Βασιλείας! Εκπληκτικές σκηνές μετά το τέλος του αγώνα, με τον Κλοπ να δίνει το σύνθημα για πανηγύρια!

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Τουρέ, Μορένο, Τσαν, Μίλνερ, Λαλάνα, Κουτίνιο, (Άλεν 83'), Φιρμίνο (Μπεντέκε 89'), Στάριτζ (Λούκας 92')
Βιγιαρεάλ: Αρεολά, Γκασπάρ, Μουσάκιο, Βίκτορ Ρουίθ, Χάουμε Κόστα, Πίνα, Σοριάνο, Ζόναταν, Σουάρεθ, Μπακαμπού, Σολδάδο





Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.