Klopp:«Ας κάνουμε αυτήν τη βραδιά ξεχωριστή»

Καθώς οι Reds προετοιμάζονται για ακόμη μία τεράστια περίσταση στην Ευρώπη, στο Anfield, απέναντι στη Villareal, ο Jürgen Klopp μίλησε στη συνέντευξη τύπου για το πόσο ξεχωριστή μπορεί να κάνει τη βραδιά η Liverpool αν το θέλει.















Στη συνέχεια ο Klopp συνομίλησε με τους δημοσιογράφους στο Melwood για αυτό το μεγάλο παιχνίδι.

LFC: Jürgen, ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι την Πέμπτη το βράδυ. Δεδομένου του που βρίσκεται αυτή η ομάδα στα πλαίσια της ανάπτυξης της, είναι αυτό ένα παιχνίδι μία ευκαιρία που δικαία πήρε αυτή η ομάδα, ή είναι μεγαλύτερη η πίεση?

Ναι, 100 τοις εκατό. Όλα όσα έχουμε κάνει από τότε που ήρθα εδώ, όλες τις δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει, όλα τα θαυμάσια παιχνίδια που έχουμε δει από αυτή την ομάδα, εμείς περάσαμε και είχαμε αυτές τις μεγάλες στιγμές για να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι. Είναι μια μεγάλη, μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Νομίζω ότι κανείς δεν περίμενε κατά την έναρξη της σεζόν ότι θα μπορούσαμε να πάμε στον τελικό, ή να είμαστε στον ημιτελικό. Αυτό είναι ένα μεγάλο πράγμα και θα πρέπει να το πάρετε σαν αυτό.

Εσύ, ο Zeljko(Buvac) και ο Peter(Krawietz) έχετε ένα απίστευτο επιτυχημένο ρεκόρ στα ημιτελικά. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για αυτό σε σχέση με το πως προσεγγίζετε αυτά τα παιχνίδια και έχει κάποιο αντίκτυπο για το βράδυ της Πέμπτης?

Αλήθεια έχουμε επιτυχημένο ρεκόρ?(γέλια)

5 ημιτελικοί και έχετε περάσει από όλους...

[Γέλια] Εντάξει, αυτό είναι ένα ωραίο ρεκόρ! Όμως, αν φτάσουμε στον τελικό, παρακαλώ μην μου πείτε το ρεκόρ μου στους τελικούς! Δεν ξέρω, αλλά ίσως γύρω από έναν ημιτελικό, αν πραγματικά εμπλέκεσαι, τότε είναι πιθανό ότι κάθε μέρα πιο κοντά στο ημιτελικό, θα αισθάνεσαι όλο και μεγαλύτερη πίεση. Δεν είμαι όμως έτσι εγώ, για να είμαι ειλικρινής. Ανυπομονώ σε αυτό από το ένα λεπτό στο επόμενο λεπτό και στο επόμενο λεπτό. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την ευκαιρία, επειδή μπορείς να πάς στον τελικό μόνο αν δείξεις τον καλύτερό εαυτό σου, και μπορείς να δείς τον καλύτερό εαυτό σου μόνο όταν πιστεύεις σε αυτόν, όταν είσαι σίγουρος, όταν βλέπεις την ευκαιρία, όταν είσαι πραγματικά έτοιμος για αυτό. Αυτό είναι που προσπαθώ να πω στους παίκτες, για να δείξω στους παίκτες, οτιδήποτε. Συνήθως οι ομάδες μου έχουν παίξει αρκετά καλά σε ημιτελικούς. Εμείς δεν περάσαμε με μέτριες εμφανίσεις και με αρκετή δόση τύχης - ήταν τις περισσότερες φορές πραγματικά άξιες. Γι 'αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε και πάλι και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την ευκαιρία για τα παιδιά, για τον σύλλογο και για τον κόσμο. Έχουν όλοι δουλέψει πολύ σκληρά αυτή τη σεζόν. Άρχισαν πολύ νωρίτερα από ότι όταν ήρθα και ήταν μια δύσκολη στιγμή. Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο, ένας νέος προπονητής και πολλές συζητήσεις γύρω από τον σύλλογο, αλλά όχι για το ποδόσφαιρο - μόνο για την προσωπικότητα και τα πράγματα σαν αυτό. Στη συνέχεια, τα παιδιά τα πήγαν πολύ καλά και δοκίμασαν τα πάντα σε μια δύσκολη σεζόν με πολλούς τραυματισμούς. Και τώρα είμαστε εδώ - και αυτό είναι υπέροχο. Το να νιώθεις ότι αυτό είναι ένα από τα εξυπνότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Φυσικά, τα λίγα δευτερόλεπτα στα αποδυτήρια πριν από το παιχνίδι, όλοι θα αισθάνονται την πίεση, αλλά στη συνέχεια με το πρώτο σφύριγμα θα δείτε είναι το ποδόσφαιρο και με το ποδόσφαιρο - και αυτό είναι το υπέροχο πράγμα σχετικά με αυτό το παιχνίδι - όλα είναι πιθανά.
















Υπάρχει η ανάγκη για λίγη υπομονή το βράδυ της Πέμπτης, τόσο από τους παίκτες όσο και από τον κόσμο - δε χρειάζεται τα πάντα να γίνουν στα πρώτα λεπτά...

Σωστά ... αλλά δεν θα είναι πρόβλημα, αν θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε στα πρώτα 10 λεπτά! Αλλά έχεις δίκιο, βέβαια, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα όπως η Villareal με απίστευτη δύναμη στις αντεπιθέσεις. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε κενά, θα πρέπει να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι στην προστασία μας και γενικά στην άμυνά μας. Πρέπει πραγματικά να αμυνθούμε πολύ, πολύ καλά γιατί αν δεν το κάνουμε αυτό, δεν έχουμε καμία τύχη. Αλλά είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου και θα είναι 95, 96, 97 λεπτά - ή όσο περισσότερα μπορεί να είναι - και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη φορά για να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας σε ένα παιχνίδι σαν αυτό. Να αφήσουμε την εμπιστοσύνη να ανεβαίνει στο παιχνίδι και με κάθε πέρασμα, κάθε ευκαιρία που δημιουργείται, κάθε ευκαιρία που θα έχουμε, κάθε πλάνο που θα έχουμε, να μπορούμε να κάνουμε την άλλη ομάδα λίγο πιο αδύναμη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι ένα παιχνίδι και σε ένα παιχνίδι που έχεις να παίξεις, θα πρέπει να δείξεις μερικά πράγματα και σε άλλες στιγμές, να κάνεις κάτι τελείως διαφορετικό για να εκπλήξεις τον αντίπαλο. Αυτό είναι το μόνο για το ποδόσφαιρο και ότι μου αρέσει σε αυτό το παιχνίδι. Θα είμαστε πραγματικά, πραγματικά προετοιμασμένοι - ίσως απόλυτα προετοιμασμένοι - και στο τέλος πρέπει να δεχτούμε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τίποτα. Αυτό είναι πάντα το ίδιο στη ζωή και αν είδατε τον ημιτελικό του Champions League, νομίζω ότι όλοι περίμεναν τη Bayern να περάσει, και ίσως ήταν η καλύτερη ομάδα ενδεχομένως, αλλά η Atletico Madrid με την καρδιά και το πάθος που έδειξε πέρασε στον τελικό - και το άξιζε αυτό, 100 τοις εκατό. Αυτό είναι το μεγάλο πράγμα για το ποδόσφαιρο και αυτό είναι που θα πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ.

Διαδραματίστηκαν υπέροχες σκηνές τόσο μέσα όσο και έξω από το Anfield για το παιχνίδι με τη Dortmund. Βλέποντας τον κόσμο να υποδέχεται το λεωφορείο τι εντύπωση σου έδωσε τόσο εσένα αλλά και στους παίκτες?

Ήταν υπέροχο, ήταν φανταστικό, ήταν η πρώτη φορά, ήταν φοβερό. Έκανε το παιχνίδι να ξεκινήσει νωρίτερα από ότι συνήθως. Κανονικά οι αγώνες αρχίζουν μέσα στο γήπεδο, αλλά αυτό το παιχνίδι ξεκίνησε μπροστά από το γήπεδο. Ήταν υπέροχο να βλέπουμε, υπέροχο να αισθανόμαστε και πολύ, πολύ ιδιαίτερο. Γιατί να μην περιμένουμε άλλη μια νύχτα σαν εκείνη; Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτό. Μόνο γιατί είχε μια-δυο εβδομάδες πριν; Αυτό δεν έχει κανένα νόημα - είναι πιθανό να το ξαναζήσουμε. Νομίζω ότι όλοι αισθάνθηκαν την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο γήπεδο, αυτό που μας έδωσε και τι έδωσε στους παίκτες. Σε αυτήν την εβδομάδα, με υπέροχο καιρό μέσα και γύρω από το Liverpool, ας δείξουμε το καλύτερό μας εαυτό. Ας δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο μας, την καλύτερή μας διάθεση, στάση και ας δείξουμε όλα τα καλύτερα πράγματα σχετικά με αυτόν τον υπέροχο σύλλογο.

Είναι αυτό που θα έλεγες και στον κόσμο? Ας δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας και στις κερκίδες?

Ναi. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το πω, αλλά νομίζω ότι όλοι το ξέρουν. Και πάλι, όλη η οικογένεια της Liverpool θα συμμετέχει. Όλοι όσοι δεν είναι στο γήπεδο θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από την τηλεόραση. Εκείνοι που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση θα έχουν το ραδιόφωνο, ή θα καθίσουν μπροστά από τον υπολογιστή, το laptop ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι το μεγάλο πράγμα. Κανείς δεν είναι μόνος του σε αυτή τη στιγμή, μπορούμε να το κάνουμε μαζί, οπότε ας προσπαθήσουμε μαζί.


Πηγή:Liverpoolfc.com
Επιμέλεια:Χρήστος Τσακαλέρης




































































































Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.