Lovren:«Τα πάντα είναι πιθανά με τη Liverpool»

O Dejan Lovren βρέθηκε στη σημερινή συνέντευξη τύπου με τον Jürgen Klopp, για να μιλήσει για τον αυριανό ημιτελικό με τη Villareal που θα κρίνει και το ποιος θα βρεθεί στον τελικό, τονίζοντας ότι αν κάτι είναι πιθανό να γίνει, αυτό μπορεί να το κάνει η Liverpool.















Συγκεκριμένα ο Κροάτης center back σχολίασε:

Για το τι σήμαινε το νικητήριο γκολ του απέναντι στη Dortmund, για τον ίδιο...

Ελπίζω ότι δεν θα ξεκινήσει, όπως ξεκίνησε εναντίον της Dortmund, γιατί δεν περιμέναμε να χάνουμε 2-0 και, στη συνέχεια, μετά από το ημίχρονο να είναι 3-1! Ήταν ένα ιστορικό παιχνίδι για μας, για μένα και τους οπαδούς. Δείξαμε χαρακτήρα και δείξαμε ότι ποτέ δεν θα σταματήσουμε να πιστεύουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Αλλά σίγουρα δεν θέλουμε να επαναλάβουμε αυτό το παιχνίδι - θα έλεγα θέλουμε να το επαναλάβουμε [περισσότερα] ομαλά για να κερδίσουμε αύριο. Θα το θυμάμαι για όλη την διάρκεια της ζωής μου.

Για τους οπαδούς που υποδέχθηκαν το λεωφορείο έξω από το γήπεδο απέναντι στη Dortmund...

Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν έκπληκτος γιατί δεν είχα δει κάτι τέτοιο πριν. Πήρα το τηλέφωνό μου στο λεωφορείο και πήρα μερικές φωτογραφίες, το ίδιο έκαναν και μερικοί από τους συμπαίκτες μου επίσης. Ήταν καταπληκτικό. Οι οπαδοί μας είναι ο 12ος παίκτης μας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών, οπότε μαζί τους τα πάντα είναι δυνατά.

Για τη Leicester City που κατέκτησε το πρωτάθλημα...

Είμαι χαρούμενος για την Leicester. Πραγματικά άξιζε να κερδίσει την Premier League. Είχαν μια μεγάλη, συνεπή σεζόν χωρίς σκαμπανεβάσματα. Θα ήθελα να πω ότι είχαν και πολλή τύχη με τους τραυματισμούς και ένα παιχνίδι την εβδομάδα, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τους άλλους. Αμύνθηκαν έξυπνα από τακτικής άποψης και έχουν έναν από τους καλύτερους σκόρερ αυτή τη σεζόν, τον Vardy, οπότε σίγουρα άξιζαν να κερδίσουν την Premier League.

Για την διατήρηση της ψυχραιμίας και για τη μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό...

Μπορεί να είναι ίσως περισσότερο από 90 λεπτά, έτσι όπως είπα - θα πρέπει να είμαστε αρκετά έξυπνοι. Δεν έχουμε μόνο 20 λεπτά για να παίξουμε αύριο, έχουμε 90 λεπτά, ώστε τα πάντα είναι πιθανά. Οι οπαδοί ξέρουν και περιμένουν ένα τεράστιο παιχνίδι, αλλά εμείς θα το πάρουμε πιο έξυπνα από ότι την τελευταία φορά [εναντίον της Dortmund]. Θα είναι μια πολύ καλή σεζόν για μας αν πάμε στον τελικό και τον κερδίσουμε.
















Για την ανάπτυξη της Liverpool υπό τις οδηγίες του Klopp...

Εκπλήσσομαι, [αλλά] νομίζω ότι ο καθένας το περίμενε, διότι - και δεν είναι επειδή ο Jürgen είναι εδώ δίπλα μου - είναι ένας μεγάλος προπονητής. Το έδειξε στο παρελθόν με τις Dortmund και Mainz. Είναι ένας θετικός άνθρωπος και φέρνει τη θετική ενέργεια στο club. Ο καθένας το ξέρει. Όπως είπε στην αρχή, [θέλει να μετατρέψει τους ανθρώπους] από αμφισβητίες στους πιστούς, οπότε την επόμενη σεζόν θα είναι ένα διαφορετικό πράγμα.

Για την αντιμετώπιση των προσδοκιών...

Νομίζω ότι ακόμη και πριν από τη Dortmund, το 2005, οι οπαδοί ήξεραν ότι με τη Liverpool τα πάντα είναι πιθανά. Έχουμε πολύ, πολύ καλούς παίκτες. Έχουμε πολύ καλούς χαρακτήρες μέσα στην ομάδα. Δεν θα είναι το ίδιο παιχνίδι όπως εναντίον της Dortmund. Εξακολουθώ να πιστεύω τώρα ότι η Dortmund ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες στο Europa League και τους κερδίσαμε. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Villareal είναι μια πραγματικά καλή, συμπαγής ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Θα έλεγα ότι είναι η τέλεια ομάδα στις αντεπιθέσεις.

Για την πιθανότητα να σκοράρει το εκτός έδρας γκολ η Villareal...

Έχουμε απογοητευτεί [στο παρελθόν], όταν έχουμε δεχθεί ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό, αλλά στο τέλος, αν θέλεις να κερδίσεις θα πρέπει να σκοράρεις. Εμείς απλά πρέπει να είμαστε έξυπνοι και υπομονετικοί. Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας και θα έχουμε τις πιθανότητές μας. Αλλά στο τέλος, όταν κάνεις επίθεση, θα πρέπει να αμυνθείς κιόλας. Πιστεύω στην ομάδα μας. Έχουμε δείξει τόσες πολλές φορές τη φετινή σεζόν ότι μπορούμε να παίξουμε όταν είμαστε πίσω στο σκορ με 1-0 ή 2-0. Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας και αν το κάνουμε αυτό, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό.

Για το τι θα σημαίνει για τον ίδιο η συμμετοχή του ίδιο στον τελικό, σε περίπτωση που περάσει αύριο η Liverpool, καθώς στον τελικό του Capital One Cup ήταν τραυματίας...

Θα είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα, για τους οπαδούς και για όλους τους άλλους. Μπορούμε να σώσουμε αυτή τη σεζόν με τον τελικό, αλλά στο τέλος θα πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι εναντίον της Villareal. Είναι ένα μεγάλο βήμα σε αυτό, γι 'αυτό ακριβώς θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι μας.


Πηγή:Liverpoolfc.com
Επιμέλεια:Χρήστος Τσακαλέρης

























































































































Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.