Liverpool 3 - 0 Villareal - Βαθμολογίες παιχτών: Είναι οι υψηλότερες βαθμολογίες που έχουν μπει?



Τελικός Europa League, Reds! Οι ίδιοι παίχτες που λίγους μήνες πριν πάλευαν να νικήσουν τη Sion, θα είναι σε 2 εβδομάδες στη Βασιλεία! 

Σε μια άνετη βραδιά, οι κόκκινοι νίκησαν με 3-0 τα κίτρινα υποβρύχια της Villareal και με 3-1 συνολικό σκορ, θα βρίσκονται στον τελικό του Europa League, όπου εκεί θα αντιμετωπίσουν -ποιον άλλον;- τη Σεβίλλη!

Ας περάσουμε όμως να δούμε τις βαθμολογίες των παιχτών μας (και ναι, είναι ίσως οι καλύτερες βαθμολογίες που έχουμε βάλει!).

Simon Mignolet: Γνωρίζουμε τα εξαιρετικά reflex του Βέλγου, δεν τον έχει κατηγορήσει ποτέ κανείς για αργές αντιδράσεις. Τα έδειξε για άλλη μια φορά στο σουτ του Gaspar, και όταν ακόμα το σκορ ήταν στο 0-0. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα κατά τα άλλα, οι αμυντικοί μας έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Βαθμολογία: 7/10




Nathaniel Clyne: Εντυπωσιακός! Έχουμε ξαναπεί ότι είναι ο πιο σταθερός παίχτης της Liverpool τη φετινή χρονιά, αλλά σήμερα έκανε και το παραπάνω βήμα. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η Villareal καθόταν αρκετά πίσω, και έκανε αρκετά ανεβάσματα. Κράτησε πολύ καλά την μπάλα, και συμμετείχε με άψογες μεταβιβάσεις ενεργά, στην ανάπτυξη της ομάδας. Από δικιά του, εξαιρετική σέντρα, ξεκίνησε το πρώτο γκολ της ομάδας μας. Αμυντικά ήταν και πάλι σταθερότατος και δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα. Δέχτηκε την κίτρινη κάρτα, κακώς, για φάουλ στον Soldado.

Βαθμολογία: 9/10

Kolo Toure: Παραλίγο να υποπέσει σε πέναλτι στα πρώτα λεπτά του ματς. Σε τέτοια παιχνίδια, η εμπειρία είναι πάντα χρήσιμη, και ο Kolo ήταν εκεί, για να ηγηθεί της αμυντικής μας γραμμής. Σχεδόν αλάνθαστος, πιστός στρατιώτης, είναι εκεί όταν η ομάδα τον χρειάζεται. Η φάση που πίεζε τον Areola, ίσως και να ήταν η στιγμή του αγώνα. Εξαφάνισε τον Soldado στην προσωπική τους μάχη.

Βαθμολογία: 8/10




Dejan Lovren: Αλάνθαστος. Δύο εξαιρετικά τάκλιν στον Bakambu, ηγετική φυσιογνωμία στην άμυνα, πολύ δυνατός στον αέρα, σίγουρος στις μεταβιβάσεις του με σωστότατες τοποθετήσεις αμυντικά. Έχει εξελιχθεί σε παίχτη-κλειδί της αμυντικής λειτουργίας της Liverpool. Είχε και μια καλή κεφαλιά, πάντα επικίνδυνος στα στημένα. Οι ελάχιστες φορές που ακούμπησε μπάλα ο Bakambu, είναι δείγμα του τι έκανε ο Κροάτης.

Βαθμολογία: 8.5/10

Alberto Moreno: Δεν απειλήθηκε καθόλου αμυντικά, και γι'αυτό το λόγο ήταν συνεχώς προωθημένος -παρά το γεγονός πως κάπως έτσι στράβωσε το πρώτο παιχνίδι. Επιχείρησε 1-2 σουτ, τα οποία δε βρήκαν στόχο. Έκανε ένα αχρείαστο σπρώξιμο στην περιοχή, στα τελευταία λεπτά του αγώνα στον Denis Suarez, και φλέρταρε με το πέναλτι. Δείχνει άπειρος σε ορισμένες περιπτώσεις.

Βαθμολογία: 6.5/10




Emre Can: 6 εβδομάδες έξω; Όχι για τον Can, ο οποίος σε χρόνο ρεκόρ επέστρεψε από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο. Έδειξε πόσο μας είχε λείψει. Ίσως το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα της Liverpool. Από αυτόν ξεκίνησαν όλα στο πρώτο γκολ, και παρά το γεγονός πως είχε κάνει μόλις 2 προπονήσεις, έβγαλε όλο το 90λεπτο, ακούραστος, με τεράστια ενέργεια στο κέντρο. Η μη πίεση της Villareal τον άφησαν να προωθηθεί και να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Στη συνέχεια, έμεινε πιο πίσω δίνοντας τα σκήπτρα στον Milner.

Βαθμολογία: 9/10




James Milner: Με μια λέξη: ΗΓΕΤΗΣ. Από την αποχώρηση του Gerrard και έπειτα, έχει λείψει η ηγετική φυσιογνωμία από την ομάδα μας. Και όμως, τις τελευταίες εβδομάδες, ο Milner με το πάθος του και την εργατικότητά του, θέτει το ρυθμό για τους συμπαίκτες του. Εξαιρετική παρουσία και στο σημερινό παιχνίδι. Δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ την κάθετή του ο Lallana στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έφτιαξε άλλη μια ευκαιρία γι'αυτόν στο δεύτερο. 5 πάσες κλειδιά για τον αρχηγό μας. Δε χρειάζεται καν να αναφέρουμε το πόσο έτρεξε, πίεσε και μάρκαρε.

Βαθμολογία: 8.5/10




Adam Lallana: Θες ατελείωτο pressing? O Adam Lallana είναι ο άνθρωπός σου! Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ασταμάτητος. Κατά τα άλλα, έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία από assist του Milner, ωστόσο βοήθησε στην ανάπτυξη της ομάδας, και έπαιξε ρόλο στο 2ο γκολ, καθώς από σέντρα του ξεκίνησαν όλα. Ανταμείφθηκε για τη δουλειά του, πετυχαίνοντας το 3ο γκολ της ομάδας μας, και 8ο του για τη φετινή σεζόν, με εύκολο πλασέ μετά από κακή επαφή της μπάλας από τον Sturridge. Κέρδισε φυσικά και την κόκκινη κάρτα. Άλλος παίχτης επί Klopp.

Βαθμολογία: 8/10




Roberto Firmino: Το καλύτερο παιχνίδι του Βραζιλιάνου με τη φανέλα της Liverpool. Αγωνίστηκε ως κλασικό δεκάρι. Δε φοβήθηκε από το πρώτο κιόλας λεπτό να γυρίσει, να πάρει μπάλα και να οργανώσει παιχνίδι. Από σέντρα του, προήλθε το πρώτο γκολ της ομάδας μας, από πάσα του στον Sturridge το δεύτερο, από ατομική του ενέργεια και σέντρα, το τρίτο. Κάθε φορά που ακουμπούσε μπάλα, ήταν κίνδυνος-θάνατος για την άμυνα της Villareal. Εξαιρετικός και χωρίς την μπάλα, έχει προσαρμοστεί πλήρως στο pressing-game του Klopp. Ο Soldado ακόμα τον ψάχνει.

Βαθμολογία: 9.5/10 (MOTM)




Philippe Coutinho: Από άλλον Βραζιλιάνο περίμενες να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, από άλλον το είδες. Άχρωμος στο πρώτο ημίχρονο, σπατάλησε αρκετές επιθέσεις κρατώντας πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια του, ή δοκιμάζοντας σουτ από μακρινή απόσταση. Είδαμε και τον Klopp να εξοργίζεται με μια ενέργειά του. Ανέβηκε πολύ η απόδοσή του στο δεύτερο, όπου βρήκε χώρους, τροφοδότησε σωστά τους συμπαίκτες του και δημιούργησε κινδύνους. Αντικαταστάθηκε 10 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Βαθμολογία: 7/10




Daniel Sturridge: Έδειξε γιατί είχε λείψει τόσο πολύ από την ομάδα μας στον προηγούμενο αγώνα. Συμμετοχή στο πρώτο γκολ, δικό του το δεύτερο, θα μπορούσε να είχε πετύχει άλλα 2 αλλά τον πρόδωσαν τα τελειώματά του. Μπορεί κάποιος να πει ότι κρατούσε σε κάποιες φάσεις την μπάλα περισσότερο απ'όσο έπρεπε. Ναι, δίκιο θα έχει, αλλά αυτός είναι ο Sturridge και το γνωρίζουμε.

Βαθμολογία: 8/10

Joe Allen (στη θέση του Phillipe Coutinho στο 82'): Ο Ουαλός, με την επιστροφή του Can έχασε τη θέση του στο βασικό σχήμα. Μπορούσε να είχε πετύχει γκολ, αλλά το σουτ που επιχείρησε μετά από ατομική ενέργεια, ήταν αρκετά αδύναμο.

Βαθμολογία: -

Christian Benteke (στη θέση του Roberto Firmino στο 89'): Mπήκε στο ματς στα τελευταία λεπτά, όταν το παιχνίδι είχε κριθεί, για να δώσει στον Firmino το standing ovation.

Bαθμολογία: -

Lucas Leiva (στη θέση του Daniel Sturridge στο 91'): Μια ακόμα συμμετοχή για τον Lucas.

Βαθμολογία: -




Jurgen Klopp: Kατέβασε την καλύτερη αντικειμενικά εντεκάδα που θα μπορούσε να παρατάξει. Σαφέστατος επιθετικός προσανατολισμός, pressing από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και.. ιδού το αποτέλεσμα! 3-0, με μια άνετη επικράτηση, που για να πούμε την αλήθεια, ποτέ δε φοβηθήκαμε πως θα αποκλειστούμε. Καθ'ολη τη διάρκεια των αναμετρήσεων έμοιαζε σίγουρος για την ομάδα και τους παίχτες. Ακόμα και μετά το 1-0, φαινόταν πεπεισμένος πως στο Anfield η ομάδα θα παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, πράγμα που το έκανε.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, έχει μεταμορφώσει την ομάδα, και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Το ίδιο όμως πρέπει να πούμε και για τους παίχτες, οι οποίοι προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις του Γερμανού, και πλέον αποδίδουν το ποδόσφαιρο το οποίο απαιτεί το κοινό ενός τόσο μεγάλου Ευρωπαϊκού συλλόγου. Συγχαρητήρια σε όλο το team, ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!

Βαθμολογία: 10/10


Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.