Μια χρονιά γεμάτη... Ψυχολογικά!!!

Liverpool FC 2015-2016 Season: Review


  Άλλη μία χρονιά (μα τι χρονιά) τελείωσε! Μια χρονιά γεμάτη, απ όλες τις απόψεις, μια χρονιά που είχε τα πάντα εκτός από happy end!
  Σίγουρα, τέτοια σεζόν είχαμε πολλά χρόνια να ζήσουμε! Και ως οπαδοί της Λίβερπουλ αλλά και ως φίλαθλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου γενικότερα!
  Σε γενικές γραμμές, η χρονιά ήταν αλλόκοτη. Όλοι οι θεωρητικά ισχυροί φάνηκαν ανίκανοι να δώσουν μια δυνατή μάχη για τον τίτλο, με καλύτερο παράδειγμα την πρώην πρωταθλήτρια Τσέλσι, η οποία αποκαθηλώθηκε με τον χειρότερο τρόπο, κάνοντας την χειρότερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της! Έτσι, με την πρωταθλήτρια να βγαίνει εκτός μάχης από πολύ νωρίς, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην πείθει ούτε φέτος, άδραξαν την ευκαιρία ομάδες όπως η Τότεναμ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ και μπήκαν δυνατά στην διεκδίκηση της κούπας! Ωστόσο ανάμεσα τους μπήκε σφήνα και μια απο τις μικρές, η Λέστερ! Η Λέστερ του Ρανιέρι με τον Βάρντι να σκοράρει κατά ριπάς έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα! Την περίοδο που όλες οι άλλες διεκδικήτριες έκαναν αγωνιστική κοιλιά, η Λέστερ συνέχιζε σταθερά να κάνει την δουλειά της φτάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος! Ναι κυρίες και κύριοι, η Λέστερ, πραγματοποίησε το μεγαλύτερο θαύμα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, κάτι για το οποίο θα μπορούσα να γράφω μέρες, μα νομίζω πως ήδη έχουν γραφτεί αρκετά! Την τετράδα, συμπλήρωσαν οι, Άρσεναλ, Τότεναμ και Μαν Σίτι! Στην απέναντι πλευρά του πίνακα βρέθηκαν οι Άστον Βίλα, Νιούκαστλ και Νόριτς οι οποίες αποχαιρέτησαν την κατηγορία!
   
  Αρκετά με τα γενικά, στα δικά μας τώρα!
Η ομάδα ξεκίνησε με προσδοκίες για μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα, στοχεύοντας φυσικά στην τετράδα! Οι μεταγραφές των Μπεντέκε, Φιρμίνο, Μίλνερ. Τζό Γκόμεζ, Ντάνι Ίνγκς και Άνταμ Μπογκντάν σε συνδυασμό με τις επιστροφές δανεικών όπως ο Ντίβοκ Ορίγκι,θεωρήθηκαν επαρκείς από τον Μπρένταν Ρότζερς για μία επιτυχημένη σεζόν! Στις 7 του Αυγούστου, ο προσφάτως αφιχθείς Τζέιμς Μίλνερ ορίζεται ως υπαρχηγός της ομάδας, πίσω από τον Τζόρνταν Χέντερσον! 2 ημέρες αργότερα άνοιγε η αυλαία και γινόταν η πρώτη σέντρα της Πρέμιερ Λίγκ για την σεζόν 2015/16! 

 Οι προσδοκίες για μια δυνατή έναρξη, έσβησαν σχεδόν άμεσα! Η Λίβερπουλ σε μία χλιαρή εμφάνιση, πήρε την νίκη μόλις και μετά βίας με αντίπαλο την Στόουκ. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Κουτίνιο με ένα φοβερό σουτ απο μακριά! Ήταν εμφανές πως αν δεν βρισκόταν εκεί ο μικρός μας μάγος με την εξαιρετική του έμπνευση, η Λίβερπουλ θα έπρεπε να αρκεστεί στην ισοπαλία!

 Η συνέχεια ήταν ανάλογη! Νίκη 1-0 εναντίον της νεοφώτιστης Μπόρνμουθ χάρις σε γκόλ του Μπεντέκε! Στον επόμενο αγώνα η ομάδα έδειξε πολύ καλα στοιχεία, απέναντι στην Άρσεναλ ωστόσο κόλλησε στο 0-0!
 Τα πρώτα σύννεφα πάνω από το κεφάλι του Βόρειο-Ιρλανδού τεχνικού άρχισαν να μαζεύονται μετά την συντριβή απο την Γουέστ Χαμ με 3-0 μέσα στο Άνφιλντ!
 Η ήττα με 3-1 στο Ολντ Τράφορντ και η ισοπαλία με την Μπορντό για το Γιουρόπα Λιγκ έδειχναν ότι η ομάδα δεν έχει προοπτικές για κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες σεζόν! Οι φίλαθλοι ζητούσαν το κεφάλι του Ρότζερς επί πίνακι, μια αλλαγή ήταν απαραίτητη! Ωστόσο η διοίκηση φαινόταν να στηρίζει τον προπονητή ο οποίος δήλωνε ο "πλέον κατάλληλος" για την θέση, μα το παιχνίδι φαινόταν πως το είχε χάσει!
 Οι εμφανίσεις κάτω του μετρίου συνεχίζονταν και ο πάτος του βαρελιού δεν φαινόταν καν! 1-1 με την Νόριτς, πρόκριση στα πέναλτι με την Καρλάιλ, νίκη με το ζόρι απέναντι στην Άστον Βίλα, άλλες δύο ισοπαλίες με Σιόν και Έβερτον και εκεί ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι! Επιτέλους αυτό που περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό είχε συμβεί! Έστω και αργά, ο Μπρένταν Ρότζερς κούνησε μαντήλι, δηλώνοντας , μεταξύ άλλων, "Είμαι, φυσικά, απογοητευμένος που φεύγω, μα ήταν τιμή και προνόμιο για εμένα, που υπηρέτησα αυτόν τον σύλλογο". 
  Η ομάδα δεν έμεινε "ακυβέρνητη" για πολύ! Τα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν άμεσα, άρχισαν να ψιθυρίζουν, ποιος μπορεί να είναι ο τρελός που θα αναλάβει το ακυβέρνητο πλοίο εν μέσω καταιγίδας! Τελικά, στις 8 του Οκτώβρη, αυτό που όλοι ευχόμασταν αλλά λίγοι πιστεύαμε, έγινε! Υπογράφει 3ετές συμβόλαιο με την ομάδα ο Γιούργκεν Κλόππ και ένας "χρυσός ουρανός" αρχίζει να αχνοφαίνεται!

  Ο Κλοππ ξεκίνησε την θητεία του με τρεις σερί ισοπαλίες, μία εξ αυτών με την Ρουμπίν Καζάν για το Europa League! Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση ήταν αναπόφευκτα και αναμενόμενα, άλλωστε ο Γιούργκεν δεν είχε δα και κανένα μαγικό ραβδί για να μεταμορφώσει την ομάδα! Κι όμως με κάποιο μαγικό τρόπο, έκανε τους παίκτες να αποδώσουν κοντά στο 100% τους! Έτσι, με τον Κλόππ στον πάγκο είδαμε έναν αναγεννημένο Λαλλάνα, έναν Φίρμίνο να βρίσκει επιτέλους τα πατήματά του, τους Λόβρεν και Σακχό να σχηματίζουν μία φυσιολογική άμυνα και τον Άλλεν να αποδίδει 120%! Συνολικά όλη η ομάδα απέδιδε πολύ κοντά στο μαξ των δυνατοτήτων της, κάτι που είχαμε πολύ καιρό να δούμε! 
Στο πρώτο ντέρμπι με τον Γερμανό στον πάγκο, η Λίβερπουλ συνέτριψε την Τσέλσι με 1-3 μέσα στο Μπρίτζ! Τα πάνω κάτω συνεχίστηκαν, 1-0 και πρώτη νίκη στο Europa, εναντίον της Ρουμπίν, 1-2 ήττα απο την Πάλας στο Άνφιλντ και 1-4 μέσα στο Έτιχαντ με την Σίτι! Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Νίκη με 1-6 για το κύπελλο, απέναντι στην Σαουθάμπτον, 2-0 ήττα απο την Νιούκαστλ μέσα στο St. James Park! 

  Η σεζόν έτρεχε και η Λίβερπουλ δεν έβρισκε την απαιτούμενη σταθερότητα, έτσι πάντα κινούταν μεταξύ 6ης και 8ης θέσης! Ωστόσο ο αντικειμενικός στόχος, που ήταν η τετράδα, δεν φαινόταν να χάνεται, μιας και οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, αλλα η ομάδα δεν είχε τον απαραίτητο ρυθμό! Από τον Δεκέμβρη, κρατάμε την πρόκριση στους 32 του UEL!
  
Η νέα χρονιά δεν εξελίχθηκε διαφορετικά όσον αφορά το πρωτάθλημα! Ματς-ορόσημα του Ιανουαρίου το 3-3 με την Άρσεναλ με το Γκολ του Άλλεν στο 90', το απίστευτο 4-5 στο Carrow Road , όπως επίσης και η πρόκριση στα πέναλτι, απέναντι στην Στόουκ, που μας έστειλε στο Wembley στον τελικό του League Cup!
Σύσσωμη η Λίβερπουλ πανηγυρίζει το τρελό γκολ του 'Ανταμ Λαλλάνα στο 90+ δίνοντας την νίκη με 4-5 σε ένα θεότρελο ματς!

  O Φλεβάρης δεν ξεκίνησε τόσο ιδανικά, με την Leicester, να παίρνει εύκολα την νίκη στο Kings Power Stadium με τον Βάρντι να σκοράρει δύο φορές! Στην συνέχεια, η Λίβερπουλ βρέθηκε να προηγείται με 2-0 με αντίπαλο την Σάντερλαντ, όμως στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης περίπου 10.000 φίλαθλοι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους ως διαμαρτυρία για τις επικείμενες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων! Το αποτέλεσμα ήταν, η ομάδα να δεχτεί 2 γκολ σχεδόν άμεσα και να χάσει την νίκη μέσα από τα χέρια της, για πολλοστή φορά, με την διοίκηση να λαμβάνει το μήνυμα και να ζητά συγνώμη ακυρώνοντας τις αυξήσεις! 
Από τον Φεβρουάριο κρατάμε ακόμη, την πρόκριση στους 16 του UEL, αποκλείοντας την Augsburg με συνολικό σκορ 1-0, και τον χαμένο τελικό του Capital One Cup από την Man. City στα πέναλτι!
Δευτερόλεπτα μετά την ήττα στον τελικό!

  Τρεις μέρες μετά τον χαμένο τελικό και ενώ είχε μπει ο Μάρτιος, η Λίβερπουλ πήρε μια άτυπη εκδίκηση από τους "Πολίτες" συντρίβοντας τους με 3-0, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της ομάδας! Συνέχισε τον μήνα, με νίκη-ανατροπή στο 90+' μέσα στο Selhurst Park!
Ακολούθησε η σύγκρουση με την Manchester United για πρώτη φορά σε ευρωπαική διοργάνωση! Στο πρώτο σκέλος, η Λίβερπουλ πήρε την νίκη με 2-0, σε μία καταιγιστική εμφάνιση! Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου αν δεν ήταν ο Ντε Χέα!
Στον επαναληπτικό, η Λίβερπουλ με μία επαγγελματική εμφάνιση, κράτησε εύκολα την πρόκριση με σκορ 1-1 και συνολικό 3-1! Την επομένη, ο Γιούργκεν Κλοππ είδε την Λίβερπουλ να κληρώνεται με την BVB09, κάνοντάς τον να επιστρέψει στο "πρώην σπίτι του".
Το Γκολ του Κουτίνιο για το 1-1 στο Ολντ Τράφορντ!

  Ο Απρίλιος ξεκίνησε θετικά! Η Λίβερπουλ συνέτριψε την Στόουκ με 4-1 στο Ανφιλντ.
Ωστόσο ο μήνας αυτός θα μείνει βαθιά χαραγμένος στην συνείδηση του κάθε οπαδού της Λίβερπουλ, της Ντόρτμουντ και κάθε απλού φιλάθλου που είχε την τύχη να παρακολουθήσει αυτό το ζευγάρι! Το 1-1 στο Signal Iduna Park άφηνε τα πάντα ανοιχτά, δίνοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα στους "κόκκινους". Το προβάδισμα αυτό χάθηκε μέσα σε 9' στο Άνφιλντ! Οι Μιχιταριάν και Ομπαμεγιάνγκ σκόραραν εντός ολίγων λεπτών και σταμάτησαν τα όνειρα για πρόκριση στους "Ρεντς"Όμως αυτή η ομάδα έδειξε για άλλη μια φορά πως δεν πρέπει ποτέ να την ξεγράφεις! Ακόμη και όταν έγινε το 1-3 που ουσιαστικά έκοβε τα φτερά και τις ελπίδες για ανατροπή που είχε δώσει το γκολ του Ντίβοκ Ορίγκι, πάλεψε και εν τέλει κατάφερε να πάρει την νίκη-πρόκριση στο 90+1' με το γκόλ του Λόβρεν! 5-4 συνολικό σκορ και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης μιλούσε για μια νέα Κωνσταντινούπολη! Ντελίριο, δάκρυα, πανηγύρια... καταστάσεις που δεν περιγράφονται με λόγια! Συναισθήματα πρωτόγνωρα για εμάς τους νεότερους... Η Λίβερπουλ έκανε το απίθανο πιθανό για άλλη μια φορά! Πρόκριση, λοιπόν, στα ημιτελικά του UEL! Επίσης, μέσα στον Απρίλιο, είχαμε το Ντέρμπι του Merseyside, στο οποίο απέδειξε ξανά η Λίβερπουλ ότι είναι το αφεντικό της πόλης, σκορπώντας την 'Εβερτον με 4-0! Μια νίκη που αποδείχθηκε "Πύρρειος'' μιας και ο Φούνες Μόρι, σε μια αψυχολόγητη, "αλήτικη" ενέργεια τραυμάτισε σοβαρά στον αστράγαλο τον Ντίβοκ Ορίγκι ο οποίος βρισκόταν σε δαιμονιώδη φόρμα! Λίγες μέρες μετά το Ντέρμπι έσκασε σαν "βόμβα" η είδηση ότι ο Μαμαντού Σακχό βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, και τιμωρήθηκε με 30 ημέρες αποκλεισμό από την ΟΥΕΦΑ, εν αναμονή του δικαστηρίου που θα του επέβαλε την οριστική ποινή.(Περισσότερα για την υπόθεση ΕΔΩ). Τέλος, λίγο πριν μας αφήσει ο Απρίλιος, η Λίβερπουλ γνώρισε την πρώτη της ήττα στην Ευρώπη, με 1-0 μέσα στο Ελ Μαδριγαλ!
Lovren scores the winner and the Kop goes crazy!!!
 Τον Μάιο, τα παιχνίδια πρωταθλήματος ήταν λίγο-πολύ αγγαρεία, μιας και οι στόχοι είχαν χαθεί! Η καρδιά χτυπούσε μόνο για τα ματς του Uefa Europa League!
Έτσι, η ήττα με 3-1 από τους "Κύκνους" δεν ήρθε ιδιαίτερα βαριά! Στις 5 του μήνα, η Λίβερπουλ, σε μια πολύ καλή εμφάνιση, ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 του πρώτου σκέλους και πέρασε άνετα στον τελικό του Uefa Europa League με 3-0! Ακολούθησαν δυο διαδοχικά 1-1 με Τσέλσι και Γουεστ Μπρομ για να τελειώσει το πρωτάθλημα που μας βρήκε στην 8η θέση, δηλαδή εκτός Ευρώπης!
 Στις 18 του Μάη ήταν η βραδιά που περιμέναμε χρόνια, ένας ευρωπαϊκός τελικός, μια ευκαιρία να κατακτήσουμε ευρωπαϊκό ασήμι και μια θέση στους ομίλους του Uefa Champions League της επόμενης σεζόν! Ένα ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο καταφέραμε να σκοράρουμε μόνο μια φορά και ένα εφιαλτικό δεύτερο ημίχρονο στο οποίο η ομάδα δεν εμφανίστηκε στο χορτάρι, έφεραν μία δυσβάσταχτη ήττα σε έναν ακόμη τελικό και η Σεβίλλη, κατέκτησε το τρόπαιο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!
 Και κάπου εκεί έληξε μια θεότρελη χρονιά! Μια χρονιά που όπως γράφω και στην αρχή, είχε τα πάντα εκτός από happy end!
Για να μιλήσουμε και λίγο με αριθμούς, η Λίβερπουλ την σεζόν 2015-2016 είχε:
~63 επίσημους αγώνες
~27 νίκες
~21 ισοπαλίες
~15 ήττες
~98 τέρματα υπέρ
~71 τέρματα κατά
~42.85% ποσοστό νίκης
~89 κίτρινες κάρτες
~3 κόκκινες κάρτες

Κλείνοντας αυτή την ανασκόπηση, θα ήθελα να εκφράσω την μεγάλη μου χαρά για το γεγονός της χρονιάς! Μπορεί αυτήν την σεζόν να μην είδαμε κάποια διάκριση ή κάποιον τίτλο, αλλά στις 26 Απριλίου του 2016, η οικογένεια της Λίβερπουλ πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της,  26.4.2016, μία μέρα ορόσημο για την Λίβερπουλ, για τους 96 αγγέλους της, τις οικογένειές τους και όλους όσους επηρέασε η τραγωδία του Χίλσμπορο! Επιτέλους μετά από 27 χρόνια, η Λίβερπουλ κέρδισε δικαιοσύνη για τους 96 που άφησαν την τελευταία τους πνοή στις 15.4.1989!(Το σχετικό άρθρο με την απόφαση του δικαστηρίου ΕΔΩ)



Αυτά από εμένα, αγαπητοί "Ρεντς"
Καλό καλοκαίρι να έχουμε, καλή ξεκούραση και φυσικά καλό EURO 2016, με 12 "κόκκινους" να αγωνίζονται με τις εθνικές τους ομάδες". Η δράση στο Liverpool fans.gr δεν σταματά ποτέ, με νέα της ομάδας, τα πάντα για τα μεταγραφικά, την προετοιμασία και ότι έχει να κάνει με την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική οικογένεια του Νησιού! Stay tuned!






  
Share on Google Plus

About Δημήτριος

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.