Ποιοι είναι οι ακριβότεροι παίχτες της Liverpool?



Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Το CIES Football Observatory πραγματοποίησε την ετήσια έρευνά του, σχετικά με το πόσο κοστίζουν οι ποδοσφαιριστές. Φυσικά, από αυτή την έρευνα δε θα μπορούσαν να λείψουν οι παίχτες της Liverpool, η συνολική αξία του ρόστερ της οποίας, κοστολογείται στα 363.64 εκατομμύρια λίρες.

Το στατιστικό μοντέλο που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη έρευνα, χρησιμοποιεί στοιχεία από τις μεταγραφές των τελευταίων 6 χρόνων, και η αξία ενός παίχτη καθορίζεται από την ηλικία, τη θέση, την εξέλιξη, το συμβόλαιο, το παγκόσμιο status και φυσικά την απόδοση.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2013 και μετά, έχει 80% επιτυχία στα ποσά που δαπανούνται για μεταγραφές.

Πρώτος στη σχετική λίστα, είναι ο Philippe Coutinho, ο οποίος κοστολογείται στα 40.95 εκατομμύρια λίρες. Έπεται ο Emre Can, στα 30.93 εκατομμύρια λίρες.



Τρίτος, είναι ο έτερος Βραζιλιάνος της ομάδας, Roberto Firmino. Σύμφωνα με το CIES λοιπόν, για να αποκτήσει κάποια ομάδα τον Roberto Firmino, θα πρέπει να καταβάλει στη Liverpool ένα ποσό κοντά στα 29.83 εκατομμύρια λίρες. Να σημειωθεί πως αυτό το ποσό είναι πολύ κοντά σε αυτό που η ομάδα μας έδωσε στην Hoffenheim για την απόκτησή του.



Ο τέταρτος της λίστας θα εκπλήξει τους περισσότερους. Είναι ο Jordon Ibe, ο οποίος πιστεύεται ότι δεν αξίζει λιγότερο από 23.73 εκατομμύρια λίρες. Ο Alberto Moreno, παρά τη μέτρια χρονιά του, είναι πέμπτος, με 19.81 εκατομμύρια λίρες. Έκτος είναι ο Adam Lallana, ο οποίος κοστολογείται στα 19.59 εκατομμύρια λίρες, μια ανάσα μπροστά από τον Nathaniel Clyne, το ποσό του οποίου ανέρχεται στα 19.26 εκατομμύρια λίρες.

Ο Christian Benteke, τον οποίο η ομάδα μας αγόρασε πέρσι για 32.5 εκατομμύρια, φαίνεται ότι δύσκολα θα πωληθεί για ένα ποσό άνω των 18.25 εκατομμυρίων λιρών. Οι συμπατριώτες του, Simon Mignolet (17.46 εκατομμύρια λίρες) και Divock Origi (16.84 εκατομμύρια λίρες) τον ακολουθούν.



Έπεται ο αρχηγός της ομάδας, Jordan Henderson, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 16.76 εκατομμύρια λίρες, με τον Daniel Sturridge να ακολουθεί στα 12.14 εκατομμύρια λίρες, ποσό που προφανώς έχει επηρεαστεί από τους τραυματισμούς του Άγγλου επιθετικού.

Mamadou Sakho (12.06 εκατομμύρια λίρες), Danny Ings (11.75 εκατομμύρια λίρες), Dejan Lovren (11.59 εκατομμύρια λίρες) και James Milner (11.28 εκατομμύρια λίρες), είναι οι παίχτες που βλέπουν τις μετοχές τους να είναι σε οχταψήφιο νούμερο.

Ακολουθούν Sheyi Ojo (6.42 ε.λ.), Martin Skrtel (5.56 ε.λ.), Joe Allen (5.01 ε.λ.), Lucas Leiva (4.46 ε.λ.), Sergi Canos (3.99 ε.λ.), Danny Ward (3.99 ε.λ.), Brad Smith (3.84 ε.λ.), Pedro Chirivella (3.76 ε.λ.), Jon Flanagan (3.13 ε.λ.), Cameron Brannagan (3.05 ε.λ.), Tiago Illori (2.82 ε.λ.), Kevin Stewart (2.74 ε.λ.) και τέλος, Connor Randall (2.35 ε.λ.).

Πηγή: CIES Football Observatory
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.