Euro 2016 - Allen και Ward οι μεγάλοι κερδισμένοι της 1ης Αγωνιστικής!

Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός



Από την Παρασκευή, όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης κινείται στους ρυθμούς του Euro 2016. Η ομάδα μας, είναι εκεί, στην κορυφή της λίστας με 12 εκπροσώπους στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων ολοκληρώθηκε χθες, με αρκετές εκπλήξεις και κύριο χαρακτηριστικό τις κλειστές άμυνες και τα χαμηλά σκορ. Ας δούμε όμως σε τι πλαίσια κινήθηκαν οι παίχτες της Liverpool:



Joe Allen: Ο Ουαλός μέσος ήταν ο κινητήριος μοχλός στη μεγάλη νίκη της εθνικής του επί της Σλοβακίας με 2-1. Άριστος στο χώρο του κέντρου, με εξαιρετικές μεταβιβάσεις, βρισκόταν παντού. 48 ολοκληρωμένες πάσες με 88% ευστοχία σε αυτές ήρθαν για να κλειδώσουν μια ηγετική εμφάνιση. Δικαίως, ψηφίστηκε Man Of The Match.



Danny Ward: Yπό την έλλειψη του βασικού τερματοφύλακα της εθνικής Ουαλίας, Ηennessey, o νεαρός goalkeeper της ομάδας μας αγωνίστηκε βασικός και είχε εξαιρετική παρουσία. Δυνατός στις εξόδους του με σταθερές επεμβάσεις, κράτησε για 61 λεπτά απαραβίαστη την εστία του, πριν το γκολ του Duda, στο οποίο δε φέρει ευθύνη. Ο προπονητής της Ουαλίας του έπλεξε το εγκώμιο μετά το ματς.



Martin Skrtel: O Σλοβάκος αμυντικός αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά στη ήττα της ομάδας του από την Ουαλία, ως αρχηγός. Η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, καθώς αντιμετώπισε προβλήματα καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα, τόσο από τον Williams, όσο και από τον Robson-Kanu. Είναι τυχερός μάλιστα που δεν του καταλογίστηκε πέναλτι.



Adam Lallana: Aγωνίστηκε και στα 90 λεπτά με την εθνική της Αγγλίας κόντρα στη Ρωσία, στον αγώνα που έληξε 1-1. Ίσως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής των λιονταριών στο 1ο ημίχρονο, σχεδόν ανύπαρκτος, όπως και όλη η Αγγλία στο 2ο. Δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Ρωσίας με το πρέσινγκ και τις κινήσεις του, ενώ έχασε 2 καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

James Milner: Mπήκε ως αλλαγή στο 87', ίσως έπρεπε να είχε μπει νωρίτερα. Δεν πρόλαβε να δείξει πολλά πράγματα.

Daniel Sturridge: Δεν αγωνίστηκε στον αγώνα με τη Ρωσία.

Nathaniel Clyne: Δεν αγωνίστηκε στον αγώνα με τη Ρωσία.

Jordan Henderson: Δεν αγωνίστηκε στον αγώνα με τη Ρωσία.

Εmre Can: Παρέμεινε για 90 λεπτά στον πάγκο, στη νίκη της Γερμανίας με 2-0 επί της Ουκρανίας.



Divock Origi: Μπήκε στο 73' στη θέση του αρνητικότατου Lukaku, στην ήττα του Βελγίου με 0-2 από την Ιταλία. Κατάφερε σε 20 λεπτά, να κάνει όσα ο στράικερ της Everton απέτυχε σε 73. Δημιούργησε πολλά προβλήματα με την ταχύτητα, την τεχνική και τη δύναμή του, ωστόσο έχασε 2 πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Simon Mignolet: Ήταν στον πάγκο στην ήττα του Βελγίου.

Christian Benteke: Και αυτός για 90 λεπτά βρισκόταν στον πάγκο του Βελγίου.

Να πούμε πως ο Piotr Zielinski, που όπως φαίνεται βρίσκεται πολύ κοντά στην ομάδα μας, δεν αγωνίστηκε με την εθνική Πολωνίας στη νίκη επί της Βορείου Ιρλανδίας, ενώ ο άλλος μεταγραφικός μας στόχος, ο Mario Goetze ήταν εμφανώς εκτός κλίματος στη νίκη της Γερμανίας επί της Ουκρανίας. 
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.