Μηδαμινό κέρδος και απροσδόκητο έλλειμμα από Teixeira!

Δείτε πόσα χρήματα θα καρπωθεί η Liverpool από την μετακίνηση του Joao Teixeira στην Porto, αλλά και πόσα έχασε στην περίπτωση του Πορτογάλου μέσου.

Ο Joao Carlos Teixeira αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Liverpool και ύστερα από 4 χρόνια στην Αγγλία, έμεινε ελεύθερος. Σε αναζήτηση περισσότερου χρόνου συμμετοχής, ο 23χρονος επέλεξε την Porto, που αγαπά από μικρός, ως τον ιδανικό προορισμό για να δώσει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του.

Το στοιχείο που ανεβάζει τις μετοχές του Teixeira στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι αδιαμφισβήτητα οι τεχνικές του αρετές. Ωστόσο, το γεγονός πως αποχωρεί ελεύθερος δεν επιτρέπει στη Liverpool να εκμεταλλευτεί χρηματικά την αξία του και να κερδίσει από αυτόν αρκετά χρήματα. Αν ήταν, μάλιστα, 2 χρόνια μεγαλύτερος, στο λιμάνι θα έμεναν...μπουκάλα. Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό, όμως, για κάθε ελεύθερο παίκτη U24, η ομάδα που τον αποκτά οφείλει να καταβάλει συγκεκριμένο ποσό, που ορίζεται από την αρμόδια αρχή, στην προηγούμενη ομάδα του ποδοσφαιριστή. Έτσι και η Porto θα πληρώσει τελικά στη Liverpool 300.000 ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της FIFA. Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που ο Teixeira πήγαινε σε ομάδα της Αγγλίας, το ποσό που θα όριζε η FA θα ανερχόταν σε μερικά...εκατομμύρια.

Το θλιβερό στην περίπτωση Teixeira, κλείνοντας, είναι πως η Liverpool τον είχε αποκτήσει από την Sporting, το 2012, έναντι 1.000.000 ευρώ! Εκτός, λοιπόν, από το γεγονός ότι ελάχιστα τον εκμεταλλεύτηκαν αγωνιστικά, οι Reds...έχασαν 700,000 ευρώ στην περίπτωση του Πορτογάλου μέσου που προσγειώθηκε στην πόλη των Beatles πριν 4 χρόνια με αποσκευές γεμάτες προσδοκίες και υποσχέσεις...

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης 


Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.