Συναισθηματικός ο Riise σχετικά με το γιατί αποσύρθηκε από την ενεργό δράση

Ο πρώην αριστερός μπακ των κόκκινων κρεμάει τα παπούτσια του, ηλικίας 35.

Το αριστερό μπακ, ο οποίος ήταν μέρος της ομάδας που πήρε το Champions League το 2005, ακύρωσε το συμβόλαιό του με την Aalesund στην πατρίδα του τη Νορβηγία μετά από 13 παιχνίδια, μετά από μια επιστροφή στην ομάδα όπου ξεκίνησε την καριέρα του.

Ο Riise ανακοίνωσε την απόφασή του σε ένα blog post στα νορβηγικά και είπε: “Ένας κορυφαίος αθλητής πρέπει να είναι πάντα βέβαιος ότι θα είναι σωματικά έτοιμος για να κάνει τις καλύτερες επιδόσεις που μπορεί.”

"Θα πρέπει να συντάσσεται με ένα διαφορετικό τρόπο ζωής από τους άλλους, και για να πετύχει ως ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει μια ψυχική δύναμη που μπορεί να αντέξει να δοκιμάζεται κάθε εβδομάδα.”

"Κάθε αγώνας είναι μια δημόσια εξέταση όπου σε μετράνε και σε κρίνουν.”

"Αλλά κάτω από όλα αυτά βρίσκεται η χαρά. Η χαρά του να παίζεις ποδόσφαιρο και η επιτυχία, τόσο ως ομάδα αλλά και ατομικά.

"Η χαρά που δημιουργεί μια λάμψη που κυριαρχεί σε όλες τις προπονήσεις και αγώνες σε όλη τη σεζόν. Το είχα αυτό σε όλη την καριέρα μου."

Και πρόσθεσε: “Ο στόχος μου ήταν να παίξω ποδόσφαιρο στο κορυφαίο επίπεδο στην Νορβηγία έως ότου ήμουν 40. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει. Αυτό σταματά εδώ.”

"Τον λόγο τον γνωρίζω με βεβαιότητα τώρα. Τον τελευταίο καιρό έχει επέλθει μια εντελώς νέα αίσθηση μέσα μου, νιώθοντας την χαρά και τη λάμψη, αλλά δεν είμαι πλέον αρκετά δυνατός για να παίξω στο καλύτερο επίπεδο.”

"Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο, αλλά το κίνητρο δεν είναι ακόμη αρκετά ισχυρό για να μπορέσω να τρέξω τον αγώνα στο υψηλότερο επίπεδο.”

"Αυτό το σώμα - και αυτό το κεφάλι - έχουν περάσει τόσα πολλά τα τελευταία 20 χρόνια. "Είναι μια παραδοχή που είναι τόσο βαριά και επώδυνη, και πολύ γεμάτη συγκίνηση, αλλά είναι πάνω απ 'όλα ειλικρινής."


Ο Riise έπαιξε 348 φορές για την Λίβερπουλ την περίοδο 2001-08, σκοράροντας 31 γκολ και καθώς και την κατάκτηση του Champions League το 2005, ήταν μέρος της ομάδας που σήκωσε το FA Cup, το επόμενο έτος.

Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.