Όταν ο Toure "υιοθέτησε" τον Suarez...

Ο Kolo Toure είχε πολλάκις αποδείξει πως ήταν ο πατέρας των υπόλοιπων στην ομάδα. ο Luis Suarez αφηγείται τη δική του στιγμή ως...παιδί του Ιβοριανού.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο Selhurst Park, μετά το τραγικό 3-3, όπου τα 3 γκολ της Crystal Palace σε 7' οριστικοποίησαν την απώλεια του πρωταθλήματος για την αρμάδα του Rodgers. Το σφύριγμα της λήξης βρίσκει τον Steven Gerrard βουρκωμένο, ενώ τρομερή είναι η θέα του Luis Suarez, που πλήρως απογοητευμένος βαστά το πρόσωπο του μέσα από τη φανέλα του, κρύβοντας τα υπό λυγμούς τρεχούμενα δάκρυα του. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης (αποδεικνύεται με την πορεία του στην Barcelona), που δεν κατάφερε να κερδίσει αυτό που του άξιζε.

Ο Kolo Toure καταλαβαίνει. Συναισθάνεται. Όταν ο Gerrard σηκώνει τον Luis και διώχνει αυστηρά τις κάμερες που επιδιώκουν να "κλέψουν" ένα δάκρυ του Ουρουγουανού, πλησιάζει ο Toure, τον "αρπάζει" από τον Glen Johnson και τον οδηγεί προς τη φυσούνα. "Φάνηκε σαν μια αιωνιότητα μέχρι να φτάσουμε εκεί. Με οδηγούσε σαν να ήμουν ένας τυφλός άνθρωπος", δήλωσε ο Suarez. "Δεν κατέβασα τη φανέλα από το πρόσωπο μου. Ο Kolo με οδήγησε ως το τέλος, λέγοντας: "Οκ, οκ, σχεδόν φτάσαμε...". 

"Στα αποδυτήρια επικρατούσε απόλυτη ησυχία. Κανείς δεν έλεγε τίποτα. Καμιά κουβέντα για περίπου 20 λεπτά. Ο Kolo ήταν εκείνος που έσπασε τη σιωπή. Έτσι είναι. Τέτοια είναι η προσωπικότητα του. Πραγματικά, εκτιμώ πάρα πολύ το ότι με οδήγησε έξω από το γήπεδο. Είναι πολύ πιο σπάνιο απ' όσο ίσως νομίζετε, να βρεις έναν παίκτη που να σε στηρίζει όπως ο Kolo εμένα εκείνη τη νύχτα. Και το σημαντικό για μένα δεν είναι ότι το έκανε μόνο εκεί, βγαίνοντας από το γήπεδο, μπροστά σε όλους. Όχι".

"Έκατσε δίπλα μου στα αποδυτήρια, όταν ακόμα ένιωθα χάλια, και αργότερα, στο πούλμαν, ήρθε και έκατσε για λίγο μαζί μου. Ήρθε να δει πως ήμουν, να προσπαθήσει να με ηρεμήσει".

Μπορεί ο Steven Gerrard να ήταν εκείνος που προστάτεψε τον Suarez αρχικά, ωστόσο η πατρική συμπαράσταση του Kolo Toure έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του Ουρουγουανού επιθετικού.

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.