“Προπονούμαστε σκληρά και συχνά ... Αλλά θα αξίζει ο κόπος”

H εξαντλιτική δουλειά που κάνουν οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο της Λίβερπουλ στο Melwood, κατά τη διάρκεια της pre-season θα δώσει στην ομάδα μια σταθερή βάση φυσικής κατάστασης για να τους βοηθήσει να προσπαθήσουν και να επιτύχουν τους στόχους τους στη σεζόν 2016-17, σύμφωνα με τον Peter Krawietz.

Οι κόκκινοι προπονούνται στο συγκρότημα από τις 2 Ιούλιος - συχνά με πολλαπλές προπονήσεις και σε συνδυασμό με φιλικούς αγώνες ενάντια στις Tranmere Rovers, Fleetwood Town και Wigan Athletic.

Ο Krawietz αισθάνεται πως σε αυτό το στάδιο της pre-season είναι ζωτικής σημασίας να σιγουρευτεί ότι οι παίκτες είναι έτοιμοι για τις απαιτήσεις μιας μεγάλης σεζόν μπροστά, ακόμα και αν αυτό μπορεί να αισθάνεται ιδιαίτερα δύσκολο κατά καιρούς.

Ο δεύτερος βοηθός προπονητή είπε στο Liverpoolfc.com: “Είμαστε σε μια φάση όπου προσπαθούμε να φτιάξουμε τη βάση για το υπόλοιπο της σεζόν.”

"Θα είναι μια μεγάλη σεζόν, το γνωρίζουμε αυτό, επειδή δεν υπάρχει διάλειμμα, μέχρι το τέλος του Μαΐου. Γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα που χρειαζόμαστε στον αγωνιστικό χώρο, και ως εκ τούτου προπονούμαστε πολύ - προπονούμαστε σκληρά και να προπονούμαστε συχνά.”

“Πρέπει να φτιάξουμε τη βάση για την φυσική κατάσταση - θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το στυλ του παιχνιδιού μας στην άμυνα και στην επίθεση. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και αυτό είναι πολύ, πολύ σημαντικό, φυσικά."

Ο Krawietz έφτασε στο Anfield τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο Jürgen Klopp διορίστηκε προπονητής της Λίβερπουλ.

Τον πλαισίωσε ο Ζέλικο Buvac, ενώ ο Ανδρέας Kornmayer έκτοτε έχει προστεθεί στην ομάδα αυτό το καλοκαίρι, που έφυγε από την Μπάγερν Μονάχου.

Το γεγονός πως το προπονητικό επιτελείο έχουν τώρα ένα πλήρες πρόγραμμα pre-season για να διαμορφώσουν τους παίκτες θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Λίβερπουλ, πιστεύει ο Krawietz.

“Ποτέ δεν μπορείς να επηρεάσεις τα αποτελέσματα, αλλά μπορούμε να δούμε τι κάναμε πέρυσι - και να το χρησιμοποιήσουμε”, είπε. “Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα καλά πράγματα. Αλλά παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε.”

"Με το χρόνο που έχουμε τώρα, περισσότερο χρόνο για προπόνηση, είναι πολύ σημαντικό για μας, γιατί πιστεύουμε στην προπόνηση και πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να αναπτυχθεί μια ομάδα. Αυτό είναι αυτό που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.”

"Ας ελπίσουμε ότι σύντομα - αν και κανείς δεν μπορεί να πει πόσο γρήγορα θα είναι - θα δούμε τα αποτελέσματα και ίσως καλύτερα αποτελέσματα στο τέλος της σεζόν. Εμείς θα αναγκάσουμε την ανάπτυξή μας."

Μέρος της προετοιμασίας της ομάδας για τη νέα σεζόν περιλαμβάνει τη χρήση του βίντεο, καθώς ο Krawietz συνεργάζεται με την ομάδα ανάλυσης του συλλόγου για να εξετάζει την απόδοση κάθε παίκτη στις προπονήσεις και τους αγώνες.

"Έχουμε μερικές ιδέες για το πώς θέλουμε να λειτουργήσει - Φυσικά, θα πρέπει όμως πάντα να προσαρμόζεσαι στην κατάσταση", συνέχισε ο Γερμανός προπονητής.

"Θα έχουμε τα μάτια μας κάθε μέρα και σε κάθε προπόνηση σε κάθε παίκτη, όσο το δυνατόν περισσότερο. Και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την ανάλυση του βίντεο, για να μιλήσουμε με τους παίκτες, να συνεργαστούμε μαζί τους και έξω από το γήπεδο και να τους δώσουμε τη γνώμη μας, αν πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμο. Προσπαθούμε να κάνουμε κάθε παίκτη καλύτερο."

Οι παίκτες δέχονται τις συμβουλές;

"Φυσικά και έτσι θα πρέπει να είναι – έτσι είναι," ο Krawietz απαντά, με έμφαση. “Είμαστε πολύ αισιόδοξοι.”

“Βλέπουμε την ανάπτυξη και αυτό είναι που θέλουμε. Θα δούμε το αποτέλεσμα στο τέλος. Είναι πολύ σημαντικό για μας ότι μπορούμε πραγματικά να δούμε ότι ένας παίκτης θέλει να βελτιωθεί και να είναι έτοιμος να δοκιμάσει ό, τι του δώσουμε για την ανάπτυξή του."

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Krawietz ενώθηκε με τον Klopp και τον Buvac υπογράφοντας μια μακροπρόθεσμη επέκταση του συμβολαίου του με την Λίβερπουλ.

Παραδέχεται πως η μετακίνηση τους στο Merseyside μέσα στους δύο πρώτους μήνες της περασμένης σεζόν σήμαινε πως υπήρχαν κάποιες δυσκολίες στην πλήρη εφαρμογή των ιδεών και φιλοσοφιών τους από την αρχή, αλλά είναι αισιόδοξος αυτό το καλοκαίρι θα τους επιτρέψει να κάνουν ακριβώς αυτό για την σεζόν 2016-17.

Ο Krawietz εξήγησε: “Το ξέραμε αυτό όταν ήρθαμε αλλά φυσικά ήταν διαφορετικά. Έπρεπε να πάρουμε τα πράγματα όπως είναι.”

“Έπρεπε να μάθουμε για τον σύλλογο και να μάθουμε για τους παίκτες και την ομάδα, το σχήμα τους και τι μπορούν να κάνουν. Δεν ήταν εύκολο για μας, αλλά ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι - συναντήσαμε ένα μεγάλο κλαμπ, μια καλή ομάδα και καλούς παίχτες με μια καλή νοοτροπία.”

"Ήταν εντάξει. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ήταν πραγματικά OK για να αρχίσει η δουλειά και να αρχίσουμε τις εξελίξεις."


Δημήτρης Κουϊμτσίδης
Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.