Danny Ings - Η επιστροφή



Eπιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

267 μέρες πέρασαν από τις 15 Οκτωβρίου του 2015, μέρα που σηματοδοτούσε την πρώτη προπόνηση της Liverpool επί Jurgen Klopp. Μέρα όμως που επισκιάστηκε από το βαρύ τραυματισμό του πιο φορμαρισμένου ίσως παίχτη της ομάδας μας εκείνη την περίοδο, του Danny Ings. Η διάγνωση επιβεβαίωσε το φόβο όλων. ACL (Anterior Cruciate Ligament) ή αλλιώς, ρήξη πρόσθιου χιαστού. 


Μαζί με τον έτερο άτυχο, Joe Gomez, που έπαθε ακριβώς τον ίδιο τραυματισμό 2 μέρες αργότερα, έχασαν όλη τη χρονιά -ντάξει, ο Ings έπαιξε 26 λεπτά στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, κόντρα στη West Brom, αλλά αυτό έγινε κυρίως για ψυχολογικούς λόγους-, πράγμα ό,τι χειρότερο για ένα νεαρό επιθετικό που τόλμησε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.



Ο Danny όμως είναι δουλευταράς και πεισματάρης. Το καταλάβαμε από την πρώτη κιόλας μέρα που πάτησε το πόδι του στο Melwood. Έκανε τα πάντα για να επιστρέψει δυνατότερος, και εχθές ήρθε ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του, σκοράροντας στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει. Ήταν η δικαίωση σε μια δύσκολη περίοδο για τον 23χρονο striker. 


Mετά τον αγώνα, ο Ings δήλωσε:

"Ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα, μια πραγματική ανακούφιση. Έπαιξα 45 λεπτά, δεν ένιωσα καμία ενόχληση, ενώ μπήκα δυνατά στον αγώνα και σκόραρα και ένα γκολ. Θα μπορούσα να είχα σκοράρει περισσότερα, αλλά αυτό που με απασχολεί σε αυτό το στάδιο είναι να μη νιώθω ενοχλήσεις στο γόνατο και να παίρνω χρόνο συμμετοχής. Ήταν δύσκολοι αυτοί οι 6 μήνες, και για εμένα, και για τον Joe (Gomez), αλλά ήταν μεγάλη ανακούφιση όταν είδα ξανά την μπάλα να βρίσκει το πίσω μέρος των διχτυών, αλλά και την αντίδραση του κόσμου. Είχα να νιώσω πολύ καιρό αυτό το συναίσθημα. Είναι το συναίσθημα που κάθε επιθετικός θέλει να αισθάνεται."

Kαι ο Danny συνέχισε:

"Όταν ένας επιθετικός σκοράρει, ξεχνάει τα πάντα, αδειάζει το κεφάλι του. Για εμένα είναι το ίδιο, είτε σκοράρω σε τελικό κυπέλλου, είτε σε ένα φιλικό προετοιμασίας. Μου είχε λείψει σαν τρελός, αλλά όπως είπα ήδη, είναι μεγάλη ανακούφιση να παίζω ξανά με τα παιδιά και να σκοράρω."


Για το αν θα είναι έτοιμος για την επόμενη σεζόν, συμπλήρωσε:

"Είμαι αρκετά καλά τώρα. Έκανα κάποια έξτρα προπόνηση το καλοκαίρι, και μπόρεσα να βρω την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ξεκούρασης, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό καθώς δούλεψα πολύ τους τελευταίους 6 μήνες. Είμαι διαθέσιμος και ελπίζω το σημερινό να είναι το εναρκτήριο λάκτισμα για την επόμενη σεζόν. Θέλω να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση, να πάρω χρόνο συμμετοχής και να σκοράρω όσο περισσότερο μπορώ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος!"

O Danny Ings δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον Jurgen Klopp, για την ανανέωση του συμβολαίου του Γερμανού:

"Μπορείτε να δείτε πόσο θετικός είναι για το μέρος, και το χιούμορ του. Είναι ένας εξαιρετικός coach για τη Liverpool, και είναι πολύ ευχάριστο για εμάς να δουλεύουμε μαζί του!"




Ο δρόμος για τον Danny Ings δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Πρέπει να αποδείξει ότι έχει θέση στην ομάδα, και ο ανταγωνισμός στη θέση που αγωνίζεται είναι μεγάλος. Sturridge και Origi είναι μπροστά του στη σειρά επιλογής. Όμως τα δύσκολα για τον Danny πέρασαν, το μισό βήμα της επιστροφής του έγινε. Το άλλο μισό θα γίνει όταν σκοράρει ξανά σε επίσημο ματς! Σε περιμένουμε, Danny!
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.