Ο Jurgen Klopp επιμένει πως το ομαδικό πνεύμα είναι πιο πολύτιμο από τα μεγάλα ονόματα


Ο Jurgen Klopp είναι σίγουρος πως οι μεταγραφές μεγάλων ονομάτων δεν είναι απαραιτήτως εγγύηση για να επιστρέψει η Λίβερπουλ στην κορυφή.

Ο σύλλογος έχει ήδη δαπανήσει περισσότερα από £30 εκατομμύρια στον εξτρέμ Sadio Mane από τη Σαουθάμπτον, καθώς και £4,7 εκατομμύρια στον τερματοφύλακα Loris Karius και πήρε τον αμυντικό Joel Matip με ελεύθερη μεταγραφή.

Αλλά ο Klopp επιμένει πως το ομαδικό πνεύμα - όπως φαίνεται και από το Euro 2016 - θα αποδειχθεί πιο πολύτιμο αγαθό, καθώς ο ίδιος θέλει να βελτιώσει την όγδοη θέση της περασμένης σεζόν.

Είπε: "Ο καθένας περιμένει μεγάλα ονόματα και μια μεγάλη βελτίωση, λόγω των μεγάλων ονομάτων και αν δεν ξέρετε τους παίκτες λέτε, ‘τι κάνουν;’”

"Κάποιοι σύλλογοι έχουν ήδη πάρει πολλά μεγάλα ονόματα, αλλά δεν μπορείτε να αποδείξετε σε αυτή τη στιγμή ότι αυτό θα αποφέρει καρπούς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε για τη νέα σεζόν.”

"Αν θέλετε να έχετε αποδείξεις από τους διαφορετικούς τρόπους που το ποδόσφαιρο μπορεί να λειτουργήσει, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.”

"Στο τέλος έδειξε πολλά. Υπήρχαν υπέροχα παραδείγματα του τι είναι το ποδόσφαιρο πραγματικά - Για τo πως να φτιάξεις μια ομάδα, δημιουργώντας ένα δεσμό μεταξύ της ομάδας, των φιλάθλων και ολόκληρες χώρες.”

"Αυτή τη στιγμή κανείς δεν σκέφτεται για τα καλά παιχνίδια που παίξαμε την περασμένη σεζόν ή τα κακά παιχνίδια.”

"Το μόνο που σκέφτονται είναι πως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν πάρει αυτόν τον παίκτη ή πως η Μάντσεστερ Σίτι έχει πάρει αυτόν τον παίχτη και εμείς έχουμε πάρει κάποιον που δεν ξέρουν το όνομα του.”

"Αυτή η στιγμή για εμάς είναι σχετικά με τη δημιουργία και την ετοιμότητα μιας ομάδας για την επόμενη χρονιά. Πρέπει να αποδείξουμε πως οι σκέψεις μας σχετικά με το πως πρέπει να λειτουργεί η ομάδα είναι σωστές.”

“Είμαι 100% ευχαριστημένος με τουε παίχτες που έχουμε φέρει μέχρι τώρα. Δεν έπρεπε να τους πείσουμε πως η Λίβερπουλ δεν είναι τόσο κακή όσο λένε όλοι, όχι.”

"Πρέπει να φτιάξουμε ένα ιδιαίτερο δεσμό. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας την εμπειρία, χρησιμοποιώντας τη βάση χωρίς να σκοτώνεις τη βάση και να ξαναρχίζεις από την αρχή.”

"Μπορούμε να πούμε ναι, ήμασταν μόνο όγδοοι στο πρωτάθλημα και αυτό δεν είναι πολύ καλό, αλλά θα μπορούσαμε να παίζαμε στην Ευρώπη φέτος, αυτό είναι σαφές.”


"Παίρνεις από αυτό και βγάζεις αποφάσεις και στη συνέχεια πας για αυτό. Αυτό είναι που κάνουμε σε αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να κάνω τις μεταγραφές ο θέλει ο καθένας."

Δημήτρης Κουϊμτσίδης
Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.