O Cameron Brannagan έτοιμος να "αρπάξει" την ευκαιρία του στις ΗΠΑ



O Cameron Brannagan δε μπορούσε να συγκρατήσει το χαμόγελό του, καθώς άκουγε τα ονόματα.
Chelsea. Milan. Roma. Barcelona.
Καθώς τα προγράμματα της pre-season προχωρούν, το πρόγραμμα της Liverpool είναι τρομερά εξαντλητικό. Ο Jurgen Klopp και οι παίκτες του θα ταξιδέψουν περισσότερο από 12.000 μίλια αυτό το καλοκαίρι, παίζοντας 9 αγώνες.

Δύο
από αυτούς, με Tranmere και Fleetwood, έχουν περάσει. Η Liverpool θα αντιμετωπίσει τη Wigan την Κυριακή και την Huddersfield την Τετάρτη, πριν πετάξει για ΗΠΑ για να συμμετάσχει στο Διεθνές Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Για τον 20χρονο Brannagan, αυτές οι εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές. Και ο νεαρός παίκτης το γνωρίζει.
"Περιμένω με ανυπομονησία το τουρ!" είπε στην Echo. "Υπάρχουν κάποια σημαντικά παιχνίδια στις ΗΠΑ, και μετά έχουμε την Barcelona στο Wembley. Για έναν νέο παίκτη, αυτά είναι φοβερά παιχνίδια, και ελπίζω να αποτελέσω κομμάτι τους."
Παρότι έχει γεννηθεί στο Salford, o Brannagan είναι στο δυναμικό της Liverpool από 5 χρονών, και έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο, εναντίον της Bordeaux. Τελείωσε τη σεζόν με συνολικά 9 εμφανίσεις, λάμποντας στο ντεμπούτο του στην Premier League, στον αγώνα με την West Brom.
O Klopp, όπως ήταν και προηγουμένως ο Brendan Rodgers, είναι φαν. Τόσο πολύ, που όταν η σημερινή αντίπαλος Wigan έκανε προσφορά για μεταγραφή, απορρίφθηκε απευθείας. Ο Brannagan είναι έτοιμος για νέο, πολυετές συμβόλαιο στο Anfield, δεν πάει πουθενά προς το παρόν.

"Θα δω τι θα προκύψει", είπε όταν ρωτήθηκε για τις ελπίδες του για την ερχόμενη σεζόν. "Δε ξέρεις ποτέ τί θα συμβεί στο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσα έχω την ευκαιρία μου νωρίς και να την πάρω, αυτός θα είναι ο στόχος.
"Προς το παρόν, θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά στην προπόνηση, και αν έρθει η ευκαιρία μου, νιώθω ότι θα είμαι έτοιμος να την αρπάξω. Αρκεί να μείνω πλήρως αφοσιωμένος."
Ένα από τα πλεονεκτήματα μιας τόσο πλήρους pre-season, είναι ότι οι νεαροί παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν.
Ο Klopp παραδέχτηκε αυτή τη βδομάδα ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο αρχηγός της Ακαδημίας. Alex Inglethorpe, είναι κατενθουσιασμένοι με το ταλέντο που υπάρχει. Παίκτες όπως οι Brannagan, Randall και Kent ηγούνται την U21, ενώ οι Ben Woodburn, Ovie Ejaria, κλπ, είναι ακόμα πιο νέοι.
"Έχουμε πολλά ταλέντα, έτσι δεν είναι;!", είπε ο Brannagan.
"Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι εδώ στην Ακαδημία, και ελπίζω να αξιοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, ή ίσως και νωρίτερα. Μπορείτε να δείτε πόσο ταλαντούχοι κάποιοι παίκτες είναι, και το έχουν δείξει σε αυτή την pre-season.
"Για μένα, κάθε ευκαιρία που μπορείς να πάρεις αυτή τη στιγμή είναι τέλεια, επειδή μπορείς να είσαι εκεί έξω και να δείξεις τί αξίζεις. Προφανώς το να είσαι σε φόρμα είναι το σημαντικότερο πράγμα, αλλά όταν σου δίνεται μια ευκαιρία να παίξεις, τότε θες να την πάρεις, και να δείξεις όσα μπορείς να προσφέρεις.
"Ευχαριστήθηκα το δεύτερο ημίχρονο με Fleetwod. Πιστεύω πως παίξαμε αρκετά καλά, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, και βάλαμε αρκετά γκολ επίσης, οπότε ήταν ωραία που ήμουν κομμάτι αυτού. "Από την οπτική γωνία ενός νέου παίκτη, είναι καλό να έχεις τόσους πολλούς από εμάς να παίρνουν ευκαιρίες και να δείχνουν την ποιότητά τους. Κάποιος όπως ο Connor, για παράδειγμα, είμαι μαζί του από 6 χρονών! Είναι πολύς καιρός, και είναι τέλεια που εξελίσσονται έτσι τα πράγματα.
"Όταν παίζουμε μαζί για την πρώτη ομάδα, μας δίνει αυτοπεποίθηση, επειδή ξέρουμε το παιχνίδι μας πολύ καλά, ξέρουμε τι να κάνουμε. Το ίδιο ισχύει και με τον Ryan Kent για παράδειγμα. Είναι πιο εύκολο να πασάρουμε σωστά και να "διαβάσουμε" καταστάσεις, επειδή δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη."
Με τους Henderson, Milner, Can και Allen να μην έχουν επιστρέψει ακόμα στις προπονήσεις, ο Brannagan θα πάρει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες το ερχόμενο 15ημερο.
Αποτελεί μια πολύ σημαντική επιλογή για τον Klopp, δεδομένων των δυσκολιών να βρει στόχους για τη μεσαία γραμμή αυτή τη μεταγραφική περίοδο.
"Είμαι πιθανότατα περισσότερο box-to-box παίκτης, για να είμαι ειλικρινής," είπε ο Brannagan. "Μ' αρέσει να βγαίνω μπροστά, κι αν κερδίζουμε, ίσως μπορώ να ελέγξω το παιχνίδι λίγο παραπάνω.
"Αλλά δεν με ενοχλεί πραγματικά, θα παίξω όπου μου ζητηθεί! Είμαι περισσότερο μέσος που σκέφτεται να βγει μπροστά, μου αρέσει να προσπαθώ να δημιουργώ ευκαιρίες και να σκοράρω, αλλά κάποιες φορές χρειάζεται να ελέγξεις τον ρυθμό και να κρατήσεις τη μπάλα περισσότερο. Όλα είναι θέμα προσαρμογής στην κατάσταση.
Προσθέτει: "Ο προπονητής μας μιλάει όλη την ώρα. Δουλεύουμε τα τελειώματα και το σκοράρισμα, αλλά θα έρθει φυσικά, μόλις είμαι πιο δυνατός και περισσότερο σε φόρμα.
"Αυτή τη στιγμή για μένα έχει σημασία η φόρμα, να μένω δυνατός και χωρίς τραυματισμούς, και μετά θα συνεχίσω από κει. Κάθε λεπτό που παίρνω είναι μπόνους, και ανυπομονώ για τα επόμενα παιχνίδια."


 Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: Liverpool ECHO
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.