Klopp για Ings, τις καλοκαιρινές μεταγραφές, και Tranmere


O Jürgen Klopp μίλησε για την απόδοση των 3 καλοκαιρινών μεταγραφών, το ταλέντο του Danny Ings, και ακόμα περισσότερα, μετά τη νίκη της Liverpool με 1-0 επί της Tranmere Rovers.
Οι Κόκκινοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης στο Prenton Park, αλλά έπρεπε να περιμένουν μέχρι το 79ο λεπτό για να ανοίξουν το σκορ.
Ο Ings ήταν ο σκόρερ του αγώνα, μετά από μια εξαιρετική ντρίπλα και "ανάποδη" πάσα εντός περιοχής από τον νεαρό Trent Alexander-Arnold.
Διαβάστε παρακάτω την περίληψη της συνέντευξης τύπου του Klopp.
Σχετικά με την απόδοση του Sadio Mane...
Ήμουν αρκετά ικανοποιημένος. Είχε μια ενθουσιώδη βδομάδα, ή καλύτερα 10 μέρες. Προπονήθηκε πολύ στο κενό του, έκανε αυτά που έπρεπε, και τώρα είναι εδώ. Είναι ένα πολύ, πολύ καλό παιδί, και καλός ποδοσφαιριστής. Όλοι το είδαν αυτό στο πρώτο ημίχρονο, με πραγματικά κουρασμένα πόδια έκανε ένα καλό παιχνίδι. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει, να είχε κάνει 1-2 πράγματα λίγο καλύτερα, αλλά τα πήγε καλά.
Για το νέο του συμβόλαιο...
Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή. Ήρθα πριν μερικούς μήνες, και είχα την πρώτη συνέντευξη τύπου, και όλοι με ρωτούσαν πώς νιώθω και δε μπορούσα να φανταστώ. Κάποιους μήνες αργότερα, τώρα μιλάμε για μια μακροπρόθεσμη σχέση - προφανώς κάτι συνέβη σε αυτούς τους 8 μήνες, και είμαι πραγματικά χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να είμαι στην ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ξέρω πώς είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου, και ξέρω τί σκέφτονται όλοι - αυτά τα συμβόλαια δεν σημαίνουν τίποτα. Κατά τη γνώμη μου, σημαίνουν πολλά, επειδή είναι μια ξεκάθαρη δήλωση εκείνη τη στιγμή, δεν κάνει κάτι τέτοιο αν θες να τα παρατήσεις νωρίς. Είμαστε όλοι πεπεισμένοι για τον τρόπο μας. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο, θα είναι πραγματικά δύσκολο. Ήταν δύσκολο, και θα συνεχίσει να είναι. Μου αρέσει αυτή η υπογραφή γιατί σημαίνει σταθερότητα. Στη ζωή πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις, και πήραμε την απόφαση να μείνουμε μαζί. Συνήθως δεν χρειάζεται να πάρεις αυτή την απόφαση, και πρέπει να περιμένεις να δεις τί θα γίνει. Ήταν αρκετά νωρίς όταν η ομάδα μου το ζήτησε, και ένιωσα έκπληκτος, αλλά όταν το σκέφτηκα, σκέφτηκα ότι ήταν καλό και ένιωσα ότι κάνω το σωστό, επομένως το έκανα. Τώρα είμαστε όλοι χαρούμενοι.
Για τις φιλοδοξίες του για το μέλλον...
Είπα προηγουμένως πως η υπογραφή εντός νέου συμβολαίου είναι λίγο σα να έχεις ένα πέναλτυ - και τώρα πρέπει να το τελειώσουμε. Δε μπορούμε να γιορτάσουμε το πέναλτυ, πρέπει να σκοράρουμε. Αυτό πρέπει να κάνουμε τώρα. Χρειάζεται να είμαστε πετυχημένοι, αυτό είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα να εξελιχθεί, πρέπει να εξελιχθούν πολλά πράγματα. Ήδη χτίζεται η νέα κερκίδα, σκεφτόμαστε να φέρουμε την Ακαδημία και το Melwood μαζί, τέτοια πράγματα. Σκεφτόμαστε τα πάντα σχετικά με την ομάδα, κι αυτό είναι πολύ περισσότερο μακροπρόθεσμο από το συμβόλαιό μου. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τα πράγματα με σωστό τρόπο, ώστε αυτή η υπέροχη ομάδα να είναι πετυχημένη. Νιώθουμε όλοι μεγάλη ευθύνη απέναντι στην ομάδα και στους ανθρώπους της. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα δούμε τί θα προκύψει.
Για το timing της επέκτασης του συμβολαίου του...
Άρχισα να το σκέφτομαι και, για μένα, υπάρχει καλύτερη επιλογή τριγύρω; Θέλω να δουλεύω για άλλη ομάδα; Ρώτησαν τον Peter και τον Zeljko, ρωτήσαμε τις οικογένειές μας, και είπαμε "όχι, αυτή είναι η ομάδα που θέλουμε, ας το κάνουμε". Όλα έχουν να κάνουν με το να υπογράφεις για κάτι που θεωρείς το σωστό. Επειδή ξέρουμε ότι δε θα είναι εύκολο και, στην ουσία, αν δεν είναι εύκολο, όλοι αρχίζουν και σκέφτονται τον προπονητή και λένε "αλλάξτε τον". Δε νομίζουμε πως πρέπει να αλλάξουμε τον προπονητή ή άλλα μεγάλα πράγματα τα επόμενα χρόνια, νιώθουμε ότι αυτή είναι η σωστή σχέση. Τώρα πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε. Να περάσουμε μέσα από δύσκολες στιγμές, και όμορφες στιγμές, να γιορτάσουμε όλοι μαζί, και να υποφέρουμε όλοι μαζί. Στο τέλος, να είμαστε πραγματικά χαρούμενοι για τον χρόνο που περάσαμε μαζί.
Σχετικά με την απόδοση του Ings και το γκολ...
Ο Danny Ings, με την ποιότητά του, θα βάλει γκολ στο μέλλον, αυτό είναι σίγουρο. Μπορώ να φανταστώ πως είναι μια ιδιαίτερη μέρα γι' αυτόν, αλλά μετά την τελευταία χρονιά δεν πρέπει να πιέζεται πολύ. Πρέπει να απολαμβάνει το παιχνίδι, πρέπει να είναι σε φόρμα μετά τον τραυματισμό που είχε. Χρειάζεσαι μεγάλη περίοδο για να επανέλθεις στο 100% της φόρμας σου. Είμαστε στο δρόμο, και θα δουλέψουμε μαζί του. Ήταν ωραία, έβαλε ένα όμορφο γκολ, και είχε και άλλες ευκαιρίες, οπότε πιστεύω θα είναι πολύ χαρούμενος. Ξέρω ότι έχουμε μακρύ δρόμο να διανύσουμε αυτή την pre-season. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το διάστημα.
Για τους Loris Karius, Joel Matip, και Mane...
Ο Loris είναι ένας καλός τερματοφύλακας, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Εξάλλου, γι' αυτό τον αποκτήσαμε! Ο Joel Matip είχε ένα μικρό χειρουργείο στο διάλειμμά του. Μπορούσατε να δείτε στο πρώτο ημίχρονο ότι δεν μπορούσε να πηδήξει, το οποίο είναι ένα απ' τα δυνατά του σημεία, οπότε έχασε 1-2 εναέριες μονομαχίες. Αυτά έχει η pre-season, βλέπεις και λες "αυτό είναι καλό, το άλλο δεν είναι", και δουλεύεις, ή το αγνοείς, ή οτιδήποτε. O Sadio ήταν ο πιο εντυπωσιακός παίκτης στο πρώτο μισό από όλους τους καινούργιους, επειδή είχε πολύ καλές στιγμές και είχε εκπληκτική σύνδεση με τον Roberto Firmino, οπότε αυτό ήταν πολύ καλό και όλοι το είδαν. Είναι καλή μεταγραφή. Φαίνεται πως κάναμε μερικές καλές μεταγραφές.
Σχετικά με την πιθανότητα κάποιοι παίκτες να φύγουν ως δανεικοί...
Όλοι αυτοί οι παίκτες που επέστρεψαν από δανεισμό είναι στην ομάδα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να δούμε. Η δουλειά μου είναι να τους προπονώ όσο καλύτερα μπορώ, και στο τέλος πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις, επειδή σήμερα είχαμε 20 παίκτες, 3-4 σπίτι, και 14 ακόμα σε διακοπές, συνολικά 38, οπότε είναι 100% πολλοί. Πρέπει να πάρουμε μερικές αποφάσεις, αλλά κάθε ομάδα που παίρνει έναν παίκτη από εμάς μπορεί να είναι σίγουρη ότι ο παίκτης αυτός είχε 2-3 εβδομάδες σκληρής προπόνησης, ώστε να είναι όσο περισσότερο γίνεται σε φόρμα.
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.