Klopp: "Δεν είναι απλά ένα φιλικό"


Ο Jurgen Klopp εξήγησε γιατί υπάρχουν τόσο θετικά, όσο και μαθήματα που μπορούν να πάρουν οι παίκτες του από την νίκη με 5-0 κόντρα στην Fleetwood Town το βράδυ της Τετάρτης.

Οι κόκκινοι ήταν άνετα νικητές κόντρα στην ομάδα της League One, με σκόρερ τους Grujic, Woodburn, Lucas, και Firmino (2), εξασφαλίζοντας το αποτέλεσμα στο Highbury.

Μετά την λήξη, ο Klopp μίλησε στον τύπο για κάποια θέματα, συμπεριλαμβανομένων των εμφανίσεων των Grujic και Woodburn συν την δουλειά που πρέπει ακόμα να γίνει στην προετοιμασία.

Για τα θετικά από το παιχνίδι...

Μερικά καλά πράγματα. Αλλά πρέπει να δουλέψουμε, ξεκάθαρα. Δημιουργήσαμε κάποιες καλές ευκαιρίες και αμυνθήκαμε καλά και είχαμε και καλές προσωπικές εμφανίσεις από κάποιους παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήμουν ευχαριστημένος με το πως παίζαμε. Μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα και πρέπει να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο. Σε τέτοια παιχνίδια, αν ό,τι κάνεις το κάνεις λόγω της προσωπικής ποιότητας ενός παίκτη, τότε κάτι πάει λάθος. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε όπως πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο. Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε καθαρές ευκαιρίες. Πρέπει να μάθουμε, γιατί δε θα υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Σε τέτοια παιχνίδια, με ομάδες σαν την Fleetwood, υπάρχουν κάποιες δύσκολες στιγμές και πρέπει να είσαι έτοιμος να βρεις τη λύση. Κάποιες φορές είχαμε, κάποιες όχι. 5-0 στο τέλος, όλα είναι καλά.

Για το ντεμπούτο του Grujic...

Είναι ακόμα νέο παλικάρι. Είναι 20 χρονών και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά για να βελτιώσει. Ήταν απόλυτα ΟΚ, αλλά τον είδαμε να αμύνεται σε ένα μικρό τρίγωνο με τον Kev Stewart. Όλοι μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο, είναι πολύ καλό αυτό. Σκόραρε στο πρώτο παιχνίδι του, με την πρώτη προσπάθεια, είναι όνειρο. Σε φιλικό παιχνίδι δεν πανηγυρίζουν συχνά οι παίκτες όπως έκανε αυτός, αλλά προφανώς ήταν μεγάλη στιγμή. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε με τα παιδιά, θα βελτιωθούν, αλλά για πρώτο παιχνίδι ήταν μια χαρά.

Για την εμφάνιση του Woodburn...

Είναι ένας γεννημένος επιθετικός παίκτης. Είχα μια μεγάλη κουβέντα με τον Alex Inglethorpe για τα αγόρια, επειδή προπονήθηκαν πολύ καλά και είναι πολύ ωραίο να τους έχουμε μαζί μας. Ο Ejaria (τι παίκτης), στο πρώτο παιχνίδι και σήμερα πάλι (σ.σ. χθες). Είναι λίγο κουρασμένοι. Πραγματικά καλοί παίκτες, έξυπνοι, καλά μορφωμένοι. Είμαι χαρούμενος με αυτό.

Για την δουλειά που πρέπει ακόμα να γίνει στην προετοιμασία...

Πολλή. Δεν θέλω να πω ότι είναι τόσο δύσκολο ή κάτι τέτοιο. Είναι σημαντικό γιατί όλη τη σεζόν δεν έχεις πραγματικά χρόνο να προπονηθείς. Ίσως αυτή τη χρονιά να έχουμε λίγο χρόνο αλλά τώρα είναι πραγματικά σημαντικό. Αλλά δεν είμαστε μαζί, τις πρώτες τρεις βδομάδες με ένα γκρουπ και το άλλο γκρουπ. Είναι σημαντικό αλλά στο τέλος πρέπει να φέρουμε αυτά τα δύο γκρουπ μαζί. Όσοι δεν είναι τώρα μαζί μας έπαιξαν πέρσι, οπότε αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικοί και προσπαθούμε να φέρουμε τα δύο γκρουπ μαζί και να βρούμε την ιδανική λύση για το πρώτο παιχνίδι, για το δεύτερο παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό. Μπορούμε να κάνουμε πολλά και γι' αυτό λέω ότι δεν κάθομαι να βλέπω το παιχνίδι και να νομίζω ότι είναι απλά ένα φιλικό. Όχι, είναι πολύ σημαντικό. Είναι σημαντικό τεστ.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: liverpoolfc.com 


 
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.