Klopp για την ήττα με Roma, τον τραυματισμό του Moreno, και το τουρ στις ΗΠΑ


O Jurgen Klopp παραδέχτηκε ότι η Liverpool απείχε πολύ από τα καλά της, στη χθεσινοβραδινή ήττα με 2-1 από την AS Roma, στο St. Louis του Missouri - αλλά το αφεντικό των Κόκκινων καταλαβαίνει γιατί η ομάδα του ήταν υπό του μετρίου.
Τα γκολ των Edin Dzeko και Mohamed Salah είχαν ως αποτέλεσμα οι Κόκκινοι να τελειώσουν το τουρ τους στις ΗΠΑ με ήττα.
Ο Klopp είπε στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα ότι το σκορ θα μπορούσε να είναι 6-5 για οποιαδήποτε ομάδα στο ημίχρονο, δείχνοντας έτσι το πόσο ανοιχτό ήταν το παιχνίδι στο Busch Stadium.
Ο προπονητής έδωσε επίσης νέα στοιχεία για τη φυσική κατάσταση του Alberto Moreno, ο οποίος υπέστη ένα ελαφρύ χτύπημα προς το τέλος του αγώνα, καθώς επίσης είπε την άποψή του για το ταξίδι στην Αμερική, πριν η ομάδα πετάξει για την Αγγλία.
Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τι έχει να πει το αφεντικό.
Για το παιχνίδι...
Προφανώς δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας, αλλά παιχνίδια σαν αυτό συμβαίνουν. Δεν ήμασταν συμπαγείς στο πρώτο ημίχρονο, και είχαμε πολλά μεγάλα κενά μεταξύ των θέσεων, οπότε σχεδόν κάθε επιθετική προσπάθεια της Roma ήταν μια ευκαιρία. Δε βγάζει νόημα. Από την άλλη μεριά, είχαμε κι εμείς πολλές καλές ευκαιρίες, οπότε θα μπορούσε να είναι 6-5 για κάποια απ' τις 2 ομάδες στο πρώτο μισό του αγώνα. Αυτό μπορεί να είναι συναρπαστικό, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλω. Μερικές φορές σαν προπονητής πρέπει να αποδεχτείς μερικά πράγματα, και απόψε μπορούσα να τα δεχτώ επειδή ξέρω το γιατί. 13 μέρες στην Αμερική, και με τις χειρότερες συνθήκες απόψε στο τέλος, μετά από πολλές έντονες προπονήσεις, και με αυτή την υγρή ζέστη. Δεν ήταν πολύ εύκολο. Είχαμε πολλά παιχνίδια τις τελευταίες βδομάδες, και ο αντίπαλός μας δεν είχε καθόλου τις τελευταίες 2 βδομάδες. Το ξέραμε όλοι αυτό πριν τον αγώνα, οπότε είναι δύσκολο. Αλλά σίγουρα πρέπει να τα πάμε καλύτερα σε παιχνίδια σαν αυτό. Σήμερα ήταν εύκολο να δεις τι πήγε λάθος - αυτό είναι καλό, επειδή είναι εύκολο να το αλλάξεις. Τα πήγαμε αρκετά καλά σε αυτή την προετοιμασία - είχαμε πολλές καταπληκτικές προπονήσεις, και μερικές πολύ καλές στιγμές στα παιχνίδια μας. Απόψε υπήρξαν μερικές επιθετικές περιπτώσεις που παίξαμε αρκετά καλά και ήμασταν άτυχοι, ή ο τερματοφύλακας ήταν καλός. Δε σκοράραμε πολύ, αλλά χαίρομαι που κανένας δεν είναι τραυματίας μετά από το παιχνίδι. Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για την ομάδα μου να παίξει απόψε, μετά από το τόσο έντονο τελευταίο διάστημα. Τώρα έχουμε τελειώσει, εύχομαι να είναι ασφαλές το ταξίδι μας, πάμε σπίτι στην Αγγλία, και θα χτίσουμε σύμφωνα με τις βάσεις που θέσαμε εδώ.
Για τον Moreno…
Ναι, είναι καλά. Δε μπορούσε να κινήσει τον μυ του, οπότε δε μπορούσε να παίξει. Έτσι είναι αυτά.
Για το πώς πιστεύει πως θα εξελιχθεί η Ιταλική σεζόν...
Δεν έχω αρκετό χρόνο να παρακολουθήσω, είμαι αρκετά απασχολημένος στην Αγγλία! Όταν παρακολουθώ ποδόσφαιρο από άλλες χώρες σαν οπαδός, παρακολουθώ κυρίως το Γερμανικό, αλλιώς βλέπω παίκτες για scouting. Όταν ο παίκτης αυτός είναι στην Ιταλία, τότε θα δω Ιταλικό ποδόσφαιρο, και έχω δει πολλούς καλούς παίκτες εκεί. Είμαι ο πιο λάθος άνθρωπος για να φανταστώ πώς θα τελειώσει το Ιταλικό πρωτάθλημα του χρόνου. Πιστεύω πως η Juventus θα παίξει πολύ βασικό ρόλο. Η Roma είναι μια έμπειρη ομάδα, με έναν πολύ έμπειρο προπονητή, αλλά δεν έχω ιδέα πώς θα τελειώσει η χρονιά.
Για την εμπειρία του να παίζεις στο Busch Stadium...
Είναι μοναδική, 100%. Το χορτάρι ήταν όσο καλό μπορούσε να είναι. Έχω παίξει σε καλύτερα στη ζωή μου, έχω παίξει και σε πολύ χειρότερα. Ήταν όλα καλά, μια χαρά, η ατμόσφαιρα ήταν όμορφη, και είναι ένα εκπληκτικό στάδιο. Είναι κάπως διαφορετικό από τα γήπεδα που έχω συνηθίσει, αλλά ήταν αρκετά καλό, και ήταν τιμή για εμάς να βρισκόμαστε σε αυτό το ιστορικό μέρος. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο. Προφανώς, δεν ήταν αρκετό αυτό απόψε, αλλά δεν έφταιγε το στάδιο ή το κοινό - ο κόσμος ήταν φανταστικός. Αυτό είναι το κυριότερο πράγμα στα τουρ μας, οι άνθρωποι που γνωρίζουμε κάνουν εξαιρετική δουλειά. Προσπαθήσαμε να το ανταποδώσουμε όσο μπορούσαμε. Απόψε δεν ήταν αρκετό, αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας να το ανταποδώσουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
 Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.