Όταν δεν μπορείς να το τελειώσεις... σε τελειώνει αυτό!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
3η αγων. Premier League

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε μέσα στο White Hart Lane, έχασε (ξανά) σωρεία ευκαιριών, είχε δοκάρι, ακυρωθέν γκολ, είχε το ματς στα χέρια της και το άφησε να της φύγει, μένοντας στο 1-1 με την Τότεναμ, σ' ένα ματς με εξαιρετικό ρυθμό και αρκετές φάσεις.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, μετά την διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, με την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λέστερ (Σάββατο 10/9, 19:30) στο Άνφιλντ, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Για ακόμα μια φορά, η ομάδα του Κλοπ δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις (αρκετές) ευκαιρίες που δημιούργησε, και, όπως έχει αποδειχτεί, όταν δεν βάζεις γκολ, στο τέλος το πληρώνεις...

Η Λίβερπουλ μπήκε... φουριόζα στο παιχνίδι, δημιούργησε ευκαιρίες, πήγε με το 1-0 στα αποδυτήρια, ξεκίνησε την επανάληψη με δύο τεράστιες ευκαιρίες για να καθαρίσει την υπόθεση-νίκη, μα αυτό δεν έγινε ποτέ. Κάποια στιγμή η Τότεναμ... ξύπνησε, έβαλε μπρος την μηχανή, ισοφάρισε και έβαλε τέλος στο... κρεσέντο της Λίβερπουλ.

Το ματς

Οι κόκκινοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυναμικά στο White Hart Lane, φτάνοντας πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 5'. Ο Φιρμίνο... άδειασε τους αμυντικούς της Τότεναμ, έβγαλε τον Κουτίνιο ολομόναχο με τον Φορμ αλλά το πλασέ το Βραζιλιάνου ήταν αδύναμο, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να απομακρύνει. Τεράστια ευκαιρία για τους κόκκινους! Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Έρικσεν εκτέλεσε το φάουλ με τον Μινιολέ να αντιδρά σωστά και να διώχνει με γροθιές.


Εξαιρετικός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά με πίεση ψηλά κι απ' τις δύο ομάδες. Η ομάδα του Κλοπ ανέβασε κι άλλο την απόδοσή της, συνέχιζε να πιέζει αλλά ο (εξαιρετικός) Φορμ σταματούσε τις προσπάθειες των κόκκινων. Ο Ολλανδός πορτιέρο της Τότεναμ, έτρεξε και πρόλαβε τον Μανέ στο 22' ενώ ήταν ξανά σε ετοιμότητα στο δυνατό σουτ του Κουτίνιο στο 26'.

Κουτίνιο και Μανέ δημιουργούσαν αρκετά ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων και η υπεροχή των κόκκινων ήταν συντριπτική μετά το πρώτο τέταρτο. Το μόνο που έλειπε από το παιχνίδι, ήταν ένα γκολ. Κι αυτό ήρθε κατά τρόπο... αμφισβητούμενο.


Ο Φιρμίνο πάτησε περιοχή από τα αριστερά και ο Λαμέλα που τον ακολουθούσε, τον βρήκε άθελά του στον βηματισμό του, και ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε εύστοχα ο Μίλνερ, κάνοντας το 0-1 στο 43'!

Το μομέντουμ έλεγε... Λίβερπουλ και στην αρχή της επανάληψης. Όμως οι κόκκινοι στάθηκαν τρομερά άτυχοι σε δύο περιπτώσεις που θα μπορούσαν να είχαν... σκοτώσει την Τότεναμ.


Στο 53', ο Μίλνερ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ματίπ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Φορμ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Μανέ σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ο Λαλάνα (από τα πόδια του οποίου ξεκινά η φάση) υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Εξαιρετικά οριακή φάση.

Η ώρα περνούσε στο White Hart Lane και ο Ποκετίνο έβλεπε την ομάδα του να κινδυνεύει. Κι εκεί που έδειχναν να ξεμένουν από ιδέες και λύσεις οι γηπεδούχοι, είχε έρθει η ώρα να... ξυπνήσουν, και να απειλήσουν.

Μετά τις δύο απανωτές φάσεις της Λίβερπουλ, η Τότεναμ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 62' με το αριστερό σουτ του Έρικσεν να φεύγει άουτ. Μετά από εκεί, ανέλαβε δράση ο Μινιολέ, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση του Λαμέλα (64') και την (δύσκολη) κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ (68').

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν... πάρει μπρος, να ηρεμούν και να έχουν φέρει στα μέτρα τους το παιχνίδι. Η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου. Ο Ντάιερ έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Λαμέλα δεν πήρε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε στον Ρόουζ από αριστερά, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Μινιολέ για το 1-1 στο 72'!

Εντελώς απροσδόκητη εξέλιξη στο παιχνίδι για την ομάδα του Κλοπ, ο οποίος έριξε μέσα στο παιχνίδι Οριζί και Στάριτζ, με το αποτέλεσμα όμως να μην αλλάζει. Στην τελευταία σημαντική στιγμή στο παιχνίδι (90+1'), ο Λαλάνα δεν έκανε την καλύτερη δυνατή πάσα στον Φιρμίνο (είχε προηγηθεί μια άλλη πάσα από τον Χέντερσον προς τον Βραζιλιάνο, που θα μπορούσε, με τη σειρά της κι αυτή, να ήταν καλύτερη) και πρόλαβε να σώσει την κατάσταση ο Αλντερβάιρελντ.

Σχόλιο

Η ομάδα του Κλοπ δικαίως πήρε το προβάδισμα στο πρώτο μέρος (έχοντας και την πλήρη υπεροχή έναντι των γηπεδούχων), σπατάλησε όμως αρκετές ευκαιρίες σε όλο το ματς, κι αυτό, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, το πλήρωσε. Φάσεις, κάρτες, νεύρα, εντυπωσιακός ρυθμός στο παιχνίδι. Όλα όσα συνθέτουν ένα πραγματικό ντέρμπι στο Νησί. Ίσως, στο τέλος της ημέρας, κανείς να μην άξιζε να χάσει.

Οι συνθέσεις

Τότεναμ: Φορμ, Γουόκερ (Γιάνσεν 28'), Αλντερβάιρελντ, Βερντόνχεν, Ρόους, Ντάιερ, Γουανιάμα, Άλι, Έρικσεν (Γουίνκς 93') Λαμέλα, Κέιν (Ονομά 83')
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Ματίπ, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα, Μανέ (Στάριτζ 88'), Κουτίνιο (Οριζί 69'), Φιρμίνο
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.