Τι περιμένουμε στην Deadline Day?

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης


Η 31η Αυγούστου είναι η τελευταία μέρα των μεταγραφών και η Liverpool περιμένει περισσότερο να...ξεφορτωθεί παρά να αγοράσει. 

Έφτασε επιτέλους η μέρα που τόσο πολύ περίμενε ο Jurgen Klopp, αφού οι δημοσιογράφοι είναι "μανιακοί" με τη μεταγραφική περίοδο. Η λήξη της τελευταίας πραγματοποιείται απόψε, μία ώρα πριν αγγλικά τα μεσάνυχτα, με τη Liverpool του Γερμανού να έχει ήδη προχωρήσει σε ικανοποιητικό ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και σε μερικές (για πολλούς ανεπαρκείς) προσθήκες νέων παικτών. Τι περιμένουμε, λοιπόν, σε αυτήν την deadline day?

Όσον αφορά, αρχικά, στις αποχωρήσεις, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του Luis Alberto στη Lazio. Ο νεαρός Ισπανός πέρασε σήμερα το πρωί από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και η ανακοίνωση της μεταγραφής αναμένεται από ώρα σε ώρα. Η Liverpool θα βάλει απευθείας στα ταμεία της 4,3εκ λίρες και ενδεχομένως άλλες 1,7 από διάφορα bonus. Επίσης, η ομάδα θα διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης 30%. 

Αρκετά σημαντική, ίσως η πιο ενδιαφέρουσα, είναι η περίπτωση του Mario Balotelli. Τελικά, βρέθηκαν μερικές ομάδες που ρισκάρουν να τον αποκτήσουν, και όπως φάνηκε τις τελευταίες δύο ημέρες, η Γαλλική OGC Nice είναι η επικρατέστερη επιλογή για τον Ιταλό. Ο ίδιος, όμως, φάνηκε να προσπαθεί με τη στάση του να "χαλάσει" τη μεταγραφή και να παραμείνει στο Melwood, απολαμβάνοντας τα εφταπλάσια χρήματα του μισθού του. Η Liverpool, ωστόσο, φαίνεται να επιμένει να ξεφορτωθεί το επιπλέον (χρηματικό και μη) βάρος, και το τελευταίο ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Balotelli θα υποβληθεί σε αρχικές αιματολογικές εξετάσεις για λογαριασμό της Nice, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Οριστική μεταγραφή, δανεισμός ή ναυάγιο, θα φανεί ως το βράδυ. 
Η Liverpool έχει, επίσης, στα χέρια της πρόταση της Newcastle, για λογαριασμό του Lazar Markovic. Ο Rafa Benitez επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του τον νεαρό Σέρβο, ωστόσο αν τελικά γίνει αυτό, κατά πάσα πιθανότητα το deal θα αφορά δανεισμό του παίχτη και όχι αγορά, μιας και ο Klopp μοιάζει να μην τον υπολογίζει αρκετά για φέτος, αλλά να εμπιστεύεται τις δυνατότητες του. Μια ακόμα, ίσως τελευταία, σεζόν για τον Markovic μακριά από το Anfield, ενδεχομένως να είναι ιδανική για να επιστρέψει έτοιμος να καθιερωθεί στη Liverpool. O Σέρβος μελετά την πρόταση της Newcastle και μάλλον θα ήταν καλύτερο να την αποδεχτεί. 
Δανεικός, σε συμφωνία που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, θα είναι σίγουρα και για τον επόμενο χρόνο ο Andre Wisdom. Ο 23χρονος αμυντικός, σε συνεννόηση με την ομάδα, προτίμησε την Red Bull Salzburg έναντι της Celtic και για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν θα αγωνιστεί μακριά από το Anfield. Έχει άλλα τρία χρόνια στο συμβόλαιο του, αλλά πολύ δύσκολα θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών του. 
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ακόμα, ο Tiago Ilori και αρκετοί παίκτες της U23 ενδέχεται να κλείσουν συμφωνία με κάποια ομάδα (κατά κύριο λόγο της Championship) μέχρι το τέλος της ημέρας.

Τέλος, σίριαλ έχει γίνει η περίπτωση του Mamadou Sakho. Χθες, ο Jurgen Klopp ενημέρωσε τον Γάλλο πως είναι εκτός πλάνων για τη φετινή σεζόν και του σύστησε να βρει ομάδα που να ενδιαφέρεται για τον δανεισμό του. Ο Mama αρνήθηκε την πρόταση της Besiktas και της Stoke, και αν αποχωρήσει αυτό θα γίνει με μετακίνηση εντός των αγγλικών συνόρων κατά πάσα πιθανότητα. Ωστόσο, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Sakho αρνείται να φύγει και δηλώνει έτοιμος να παλέψει για τη θέση του στην ομάδα. 
Εκείνος που σίγουρα δεν πρόκειται να αποχωρήσει είναι ο Danny Ings. Ο Klopp αρνήθηκε να εξετάσει τις 8 προτάσεις που ήρθαν από ομάδες της Premier League για λογαριασμό του Άγγλου φορ, και δηλώνει πρόθυμος να τον εμπιστευθεί και να τον χρησιμοποιήσει φέτος.

Στην άλλη πλευρά, κλείνοντας, σε εκείνη της απόκτησης παικτών, φαίνεται πως η deadline day θα είναι αρκετά ήσυχη για τη Liverpool. Η έντονη επιθυμία των φιλάθλων για απόκτηση αριστερού back δεν θα ευδοκιμήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ενώ ακόμα και η περίπτωση Pulisic, που βγήκε στη φόρα τα τελευταία 24ωρα, θα προχωρήσει πολύ δύσκολα, μιας και η μοναδική περίπτωση απόκτησης του έφηβου winger, αυτή του δανεισμού, δεν μοιάζει να ευχαριστεί τους Reds, που είδαν την προσφορά τους, ύψους 11εκ. λιρών να παίρνει αρνητική απάντηση από την Dormtund.

Λίγες ώρες έμειναν μπροστά μας, το βράδυ το ρόστερ θα έχει ξεκαθαριστεί.
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.