Klopp: «O Milner μπορεί να παίξει καλά ως αριστερό μπακ»

O Jurgen Klopp παραδέχτηκε ότι ήλπιζε σε καλύτερο αποτέλεσμα, με βάση την εικόνα της ομάδας του, από το 1-1 στο οποίο αρκέστηκε η Liverpool στο White Hart Lane.


Όταν ο James Milner έβαζε μπροστά στο σκορ του «κόκκινους» στο 43', με εκτέλεση πέναλτι, άπαντες στην Liverpool ήλπιζαν σε διαφορετική, από αυτή που τελικά διαμορφώθηκε, εξέλιξη στον αγώνα με την Tottenham.

Η αλήθεια είναι ότι και η ίδια η εμφάνιση της ομάδας του Klopp στο πρώτο μέρος, έκανε αυτή την ισοπαλία να φαίνεται σαν, όχι και το ιδανικότερο αποτέλεσμα. Ο Γερμανός κόουτς, έκανε το σχόλιό του για το παιχνίδι.

«Αν και πήραμε έναν πόντο απέναντι στην Tottenham, νιώθω λιγάκι απογοητευμένος. Παίζοντας με τον τρόπο που παίξαμε, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Πρέπει να αποδεχτούμε όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κάναμε μόνο ένα λάθος κοντά στην εστία μας, και ο Mignolet έκανε μια υπέροχη απόκρουση στον κεφαλιά του Alderweireld. Δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες για αυτούς, παρότι είναι μια πολύ καλή ομάδα που έπαιζε στην έδρα της. Εμείς από την πλευρά μας, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, σαν αυτή του 92ου λεπτού, που δυστυχώς δε θεωρήθηκε καν ευκαιρία. Αυτό το παιχνίδι μας έδειξε και πάλι τι μπορούμε να κάνουμε και πώς μπορούμε να παίξουμε. Δεν είναι μόνο για το πρέσινγκ, το οποίο πάντως κάναμε πολύ καλά. Είχαμε όμορφες στιγμές με την κυκλοφορία της μπάλας και όλα αυτά τα πράγματα. Ναι, εύχομαι να είχαμε κερδίσει, αλλά τώρα πρέπει να αποδεχτούμε τον πόντο, ο οποίος είναι καλοδεχούμενος, αφού παίζαμε με την Tottenham. Σκοράρανε και θα μπορούσαν να κερδίσουν και αυτοί. Δείξαμε ξανά ότι μπορούμε να γίνουμε πολύ καλοί, και αυτό είναι που πρέπει να δείχνουμε σε κάθε ματς. Μετά όλα θα είναι καλά.»

Για το αν αισθάνθηκε κάποια διαφορά σε σχέση με την πρώτη του επίσκεψη στο White Hart Lane, ο Klopp είπε:

«Στο τέλος, αυτή η φορά μοιάζει χειρότερη με την προηγούμενη που βρισκόμουν εδώ. Ο Simon (Mignolet) είχε κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι τότε, και ερχόμενος σήμερα στο ματς, έσωσε τις ζωές μας μπορώ να πω! Έκανε μια τρομερή απόκρουση.»

Για το γκολ του Sadio Mane που ακυρώθηκε:

«Τι μπορώ να πω; Ήταν εξαιρετικό γκολ, από μια εξαιρετική φάση για εμάς. Δεν ήταν ωραίο που το είδαμε να ακυρώνεται.»

Για τις χαμένες ευκαιρίες:

«Πρέπει να δημιουργείς ευκαιρίες. Πρέπει να έχεις τέτοιες στιγμές. Απέναντι στην Tottenham δε κερδίζεις 4-0 ή 5-0, γιατί είναι μια ομάδα που αμύνεται καλά και παίζουν μαζί πολύ καιρό, άρα είναι δύσκολο να κάνεις κάποια φάση. Είχαμε μερικές και αυτό είναι καλό σημάδι, όμως στο τέλος της μέρας, αυτό είναι το μόνο πράγμα που πήραμε για το μέλλον μας, ώστε να το αναλύσουμε πριν συναντηθούμε ξανά. Ο,τι κι αν έλεγα τώρα, δε θα άλλαζε το σκορ, και πρέπει να το αποδεχτούμε. Ήμασταν σε καλό δρόμο και ήταν το χειρότερο δυνατό που μπορούσε να συμβεί σε εκείνο το χρονικό διάστημα. Κάναμε μερικά λάθη στις τελικές πάσες, άρα δε δημιουργήσαμε όσες τελικές φάσεις μπορούσαμε. Αυτό είναι δικό μας λάθος. Αλλά φυσικά, είμαστε όλοι άνθρωποι. Στην ανάλυση στο τέλος, δε μπορούσαμε να πιστέψουμε πόσες μεγάλες ευκαιρίες θα βγάζαμε με μία ακόμη πάσα, και αυτό ήταν δύσκολο να το δεχτούμε. Είναι νωρίς ακόμα και δεν είχαμε και την πιο εύκολη αρχή στο πρωτάθλημα, άρα όλα είναι εντάξει. Το να έχουμε 4 βαθμούς στα 3 πρώτα ματς, δεν είναι ακριβώς αυτό που ήθελα, αλλά πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό.»

Για τον James Milner:

«Χρειάζεσαι περισσότερους παίκτες για διαφορετικές θέσεις. Η μόνη απόφαση που πήραμε ήταν ότι ο Milner μπορεί να παίξει καλά ως μπακ, σε αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε στο γήπεδο. Ένα full back δεν είναι μόνο winger σε επιθετικές καταστάσεις, αλλά είναι και κάτι σαν «8αρι» σε διάφορες στιγμές. Είναι πολύ καλή θέση για τον Millie. Έχει ακόμα λίγα περιθώρια για να προσαρμοστεί και να μάθει τη θέση, γιατί μέχρι τώρα αγωνιζόταν αλλού. Άρα μπορεί να παίξει εκεί, γι' αυτό και δε κάναμε μεταγραφή στην θέση αυτή.»


Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.