Εύκολο βράδυ, δύσκολη συνέχεια...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Δεύτερος Γύρος ΛΙγκ Καπ Αγγλίας

Η Λίβερπουλ σαν να... διασκέδασε λίγο τις εντυπώσεις από την ήττα της από την Μπέρνλι, διαλύοντας την Μπέρτον με 5-0 στο Pirelli Stadium, και εξασφάλισε την πρόκρισή της για τον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Τότεναμ (Σάββατο 27 Αυγούστου, 14:30 - OTE Sport 1 HD) στο White Hart Lane.

Αρκετά... άνετο αποδείχτηκε το πέρασμα της Λίβερπουλ από την έδρα της Μπέρτον. Η ομάδα του Κλοπ (που απογοήτευσε το Σάββατο στο παιχνίδι με την Μπέρνλι), δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα, "τσέκαρε" το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Λιγκ Καπ και ταυτόχρονα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο δύσκολο ματς με την Τότεναμ.

Ντεμπούτο για τον Ματίπ, δύο γκολ ο Στάριτζ, από ένα Φιρμίνο και Οριζί (το πρώτο του στη σεζόν).

Το ματς


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι, με τους Οριζί (7') και Φιρμίνο-Ματίπ (11') να απειλούν τους γηπεδούχους και τελικά τον Οριζί να χρίζεται σκόρερ στο 15'. Ο Μανέ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, έσπασε την μπάλα στον Βέλγο κι αυτός με τακουνάκι άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ για τον Οριζί την φετινή σεζόν!


Στο 22', ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έκανε λάθος, ο Μανέ έκλεψε και έδωσε την μπάλα στον Κλάιν, κι αυτός με ιδανική σέντρα βρήκε τον Φιρμίνο ο οποίος έκανε το 2-0! Οριζί (27') και Φιρμίνο (31') είχαν ευκαιρία να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ, με το 2-0 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Κλοπ έδειξε και πάλι την ανωτερότητά της στο παιχνίδι, αυξάνοντας την πίεση, με σκοπό να πετύχει κι άλλα τέρματα. Ακολούθησαν άλλα τρία μέχρι το τέλος του αγώνα.


Το πρώτο γκολ του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε από παίκτη της Μπέρτον αλλά... σε λάθος εστία! Ο Μίλνερ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Νέιλορ έστειλε κατά λάθος την μπάλα στην εστία της ομάδας του, κάνοντας το 0-3 στο 61'!


Το παιχνίδι είχε πάρει άσχημη τροπή για τους γηπεδούχους, και ο Στάριτζ (αφού είχε δοκιμάσει το πόδι του στο 71') έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, βάζοντας δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά (78', 83'), διαμορφώντας το τελικό 0-5!

Σχόλιο


Η ομάδα του Κλοπ έδειξε αμέσως τις προθέσεις της, και πήρε το πάνω χέρι χωρίς... πολλά-πολλά, με τον Γερμανό να καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει του δύσκολου αγώνα με την Τότεναμ το Σάββατο.



Οι συνθέσεις

ΜπέρτονΜπάιγουότερ, Νέιλορ, ΜακΦάτζεαν, ΜακΚρόρι, Χούντχερι, Γουίλιαμσον, Άιρβιν (Πάλμερ 46'), Άκινς (Χάρνες 65'), Ντάιερ (Φοξ 65'), Μπούτσερ, Μπίβον
ΛίβερπουλΜινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Ματίπ, Μίλνερ, Τσαν (Στιούαρτ 71'), Λαλάνα (Βαϊνάλντουμ 64'), Χέντερσον, Φιρμίνο (Στάριτζ 64'), Μανέ, Οριζί




Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.