Klopp: Η Barcelona και η Mainz θα μας προετοιμάσουν για την Arsenal!


Ο Jurgen Klopp υποσχέθηκε στην ομάδα ότι θα κάνει πλήρη χρήση των 2 εβδομάδων πριν την έναρξη της Premier League, ώστε να διαβεβαιώσει ότι όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο ξεκίνημα.
Οι Κόκκινοι θα ξεκινήσουν τη σεζόν 2016-17 παίζοντας εναντίον της Arsenal στο Emirates την Κυριακή 14 Αυγούστου, αλλά μέχρι τότε έχουν ακόμα 2 φιλικά με Barcelona και Mainz.
Μετά το τέλος του τουρ προετοιμασίας στις ΗΠΑ, που έληξε με ήττα με 2-1 απ' τη Roma στο St. Louis, ο Klopp επισήμανε ότι η σύντομη περίοδος μέχρι τη συνάντηση με τους Κανονιέρηδες είναι κλειδί για την προετοιμασία της ομάδας του.
Αναφέρει πως η σκληρή δουλειά που έγινε τις 12 μέρες στις ΗΠΑ θα αποδώσει καρπούς.
"Είδατε, είναι δύσκολο, σήμερα ήταν ο πρώτος αγώνας για τον Emre και προφανώς όχι τόσο καλός, αλλά όλοι ξέρουμε ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο!" είπε.
"Είναι εξαιτίας της διαφορετικής έντασης, κάθε παίκτης το νιώθει διαφορετικά. Οπότε χρειαζόμαστε αυτές τις 2 βδομάδες για να βρούμε ένα σχηματισμό για τον πρώτο αγώνα, κι έπειτα για τον δεύτερο.
"Ήταν καλά όσα κάναμε εδώ, μπορούσαμε να προπονηθούμε πολύ, η διοίκηση μας έδωσε τέλειες συνθήκες ώστε να συγκεντρωθούμε στη δουλειά, οπότε αυτό κάναμε.
"Ακόμα κι αν δεν είδατε τίποτα από αυτό απόψε! Αλλά αλήθεια προπονηθήκαμε, υπόσχομαι!"
O Klopp παρακολούθησε προπόνηση μιας ώρας κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης πριν το φιλικό με την Roma στο Busch Stadium, ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε πολύ ζεστό κλίμα λόγω καιρού.
Αλλά ο προπονητής αρνήθηκε να δεχτεί την κούραση ως παράγοντα για την ήττα της ομάδας του, και κατηγόρησε την απουσία συνοχής.
"Κάποιες φορές είναι καλύτερο να χάνεις, όταν ξέρεις το γιατί, παρά να κερδίζεις χωρίς να έχεις ιδέα για το πώς συνέβη αυτό," πρόσθεσε.
"Σήμερα ήταν ξεκάθαρο, το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε καλά, και μετά ήταν εντελώς άγριο, επειδή σε κάθε σχηματισμό υπήρχαν μεγάλα κενά μεταξύ των παικτών, η τελευταία γραμμή ήταν πολύ βαθιά, και το κενό μεταξύ της τελευταίας και της μεσαίας γραμμής ήταν πολύ μεγάλο! Τα κενά μεταξύ των παικτών ήταν πολύ μεγάλα - θα μπορούσα να είχα παίξει εκεί.
"Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είναι 6-5 για τον οποιονδήποτε, αλλά μισώ τέτοια παιχνίδια! Έχουμε πολλή ποιότητα στην επίθεση και θα πετύχουμε γκολ, χωρίς αμφιβολία. Όσο δημιουργούμε ευκαιρίες, όλα είναι καλά.
"Αλλά το πρόβλημα είναι ότι κάθε επιθετική προσπάθεια της Roma ήταν μια ευκαιρία, και οι περισσότερες από αυτές μεγάλες ευκαιρίες, αυτό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.
"Κουρασμένα πόδια, υγρασία, πολύ δύσκολα σήμερα, αλλά αυτό δεν είναι επιτρεπτό. Τώρα επιστρέφουμε σπίτι, αλλά δε θα ξεχάσω αυτό το παιχνίδι μέχρι να ξανασυναντηθούμε, επειδή φυσικά πρέπει να συζητήσουμε γι' αυτό.
"Δε μ' αρέσει η γλώσσα του σώματος κάπου στο 1-0, είναι οκ μπορείς να παίξεις άσχημα, αλλά σήμερα ήταν προφανές γιατί δεν παίξαμε καλά - έλλειψη οργάνωσης, έλλειψη πειθαρχίας."
Το αφεντικό τόνισε πως είναι προτιμότερο να δεις αυτά τα λάθη σε ένα φιλικό προετοιμασίας, αλλά συνέχισε, αστειευόμενος, ότι θα βάλει τα δυνατά του ώστε να μην επαναληφθεί τέτοια απόδοση για τα επόμενα '500 χρόνια'.
"Θα ήθελα να δω να μην ξανασυμβαίνει, αλλά καλύτερα σήμερα παρά σε 2 βδομάδες," επέμεινε.
"Έχουμε ακόμα 2 βδομάδες, δεν πρέπει να το ξεχνάμε, δουλέψαμε πολύ σκληρά, το γνωρίζω καλά. Καταλαβαίνω ότι ήμασταν κουρασμένοι σήμερα, αλλά όταν είσαι κουρασμένος πρέπει να έχεις συνοχή.
"Όταν είσαι κουρασμένος, δεν επιτρέπεται να είναι τόσο εύκολο για να τον αντίπαλο να "σε παίξει". Δεν είναι εντάξει, αλλά καταλαβαίνω, κάναμε πολλά σε δύσκολες περιπτώσεις και όλοι ήξεραν ότι θα επιστρέψουμε σπίτι μετά το παιχνίδι, οπότε ίσως δεν είναι όλοι 100% συγκεντρωμένοι.
"Αλλά πρέπει να μιλήσουμε γι' αυτό, και εύχομαι να είναι το τελευταίο τέτοιο παιχνίδι για τα επόμενα 500 χρόνια!"
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.