Klopp: "Θα ήμουν ηλίθιος αν σκεφτόμουν έτσι"


Η νίκη με 4-3 της Liverpool στην έδρα της Arsenal στην πρεμιέρα άφησε τον Jurgen Klopp να νιώθει υπέροχα, αλλά ο ίδιος επέμεινε ότι η ομάδα του δεν έδειξε όλη την ποιότητά της στο Emirates.

Σε ένα παιχνίδι που είχε σχεδόν τα πάντα, τα γκολ των Coutinho, Lallana και Mane, εξασφάλισαν τους τρεις βαθμούς για τους «κόκκινους» στο πρώτο τους ματς στην φετινή Premier League.

Το πέναλτι του Walcott αποκρούστηκε από τον Mignolet, αλλά ο ίδιος άνοιξε το σκορ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ενώ τα γκολ των Oxlade-Chambelain και Chambers απείλησαν με ανατροπή.

O Klopp στην συνέντευξη τύπου εξήγησε γιατί υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν τις επόμενες βδομάδες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε...

Για την συνολική του αντίδραση στην νίκη της Liverpool...

Είναι υπέροχο να πετυχαίνεις τέσσερα γκολ, να δέχεσαι τρία είναι το αντίθετο συναίσθημα. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Είχαμε μια ψηλή διάταξη, αλλά όχι μια συμπαγή διάταξη και αυτό σήμαινε ότι ήταν πολύ εύκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο ανάμεσα στις γραμμές μας στους χώρους που τους δώσαμε. Η διάταξη που διαλέξαμε ήταν για να κλείσουμε τους χώρους, αλλά αυτό που κάναμε ήταν να δώσουμε χώρους. Αυτό δεν έχει καμία λογική και η Arsenal ένιωθε καλύτερα και καλύτερα και καλύτερα κι εμείς όχι τόσο καλά. Αναζητήσαμε το γκολ και το δεχθήκαμε. Μετά επιστρέψαμε στο παιχνίδι, είχαμε περισσότερη κατεύθυνση και ήμασταν πιο συμπαγείς. Ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι και για τις δύο πλευρές και η Arsenal έκανε κάτι σαν ένα μικρό διάλειμμα στο παιχνίδι της. Το χρησιμοποιήσαμε για να γίνουμε μεγαλύτερη απειλή. Χρειαστήκαμε πάνω από 45 λεπτά για να πάρουμε το φάουλ και ήταν η διάνοια του Phil. Στο ημίχρονο ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί μπορούσαμε να μιλήσουμε για όλα και ήταν ξεκάθαρο, τα λάθη μας ήταν τόσο μεγάλα ήταν εύκολο να μιλήσουμε γι' αυτά, γιατί οι παίκτες το είχαν ήδη νιώσει, αλλά δεν μπορούσα να το αλλάξουν στο παιχνίδι.

Αλλάξαμε τον τρόπο άμυνας και τους είπαμε και δείξαμε που ήταν τα κενά, που μπορούσαμε να πάμε. Η Arsenal ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, φυσικά, αλλά το γκολ και το πέναλτι ήταν αφότου χάσαμε τη μπάλα. Όταν είχαμε προσανατολισμό, χρησιμοποιήσαμε τα «φτερά» και το πλάτος του γηπέδου, η Arsenal έπρεπε να τρέξει και σήμερα ήταν δύσκολο να γίνει αυτό για 90 λεπτά. Βγήκαμε, πετύχαμε πανέμορφα γκολ και μετά έκανα ένα μεγάλο λάθος, καθώς μπλέχτηκε στους πανηγυρισμούς, αυτό ελπίζω να γίνει μια-δυο φορές στη ζωή μου, αλλά όχι τόσο νωρίς σε ένα παιχνίδι γιατί ήταν λάθος σημάδι για όλους μας. Όλοι νιώσαμε εκείνη τη στιγμή "αυτό ήταν", αλλά μετά κοιτάς το ρολόι και βλέπεις ότι υπάρχει ακόμα μισή ώρα και αυτό δεν είναι καλό. Η Arsenal πάλεψε, έδειξε χαρακτήρα, πέτυχε τα γκολ, δεν αμυνθήκαμε τόσο καλά, αλλά μετά το τρίτο τους γκολ επιστρέψαμε στην... κούρσα. Μπορούσαμε να κάνουμε τρεις αλλαγές και οι πρώτες δύο μας βοήθησαν να είμαστε καλύτεροι στον βαθύ χώρο. Δυστυχώς δεν είχαμε στιγμές αντεπίθεσης, που θα μας βοηθούσαν πολύ, οπότε υπήρχε πίεση, αλλά όχι η υψηλότερη από την Arsenal. Δεν θυμάμαι μεγάλες αλλαγές πέρα από τα γκολ. Οπότε, ήταν σκληρή δουλειά, αλλά και άξια νίκη στο τέλος. Είναι υπέροχο αυτή τη στιγμή.

Τι μας λέει αυτό το αποτέλεσμα για τις ευκαιρίες για τίτλο και για τις δύο ομάδες;

Είπα στους παίκτες μου στο ημίχρονο ότι δεν υπάρχει λόγος να είμαστε πυρετώδεις στο παιχνίδι μας. Πρώτο παιχνίδι και με ρωτάτε αυτό; Δεν έχω ιδέα. Είναι σαν τη συμπεριφορά μας μετά το 4-1, ή την δική μου. Αν πανηγυρίζεις πολύ νωρίς, η ζωή πάντα σου δίνει ένα χτύπημα, αυτό είναι δίκαιο. Δεν πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να σκέφτεται τι θα γίνει στο τέλος, αυτή τη στιγμή.

Ο Sadio Mane ήταν από τα πιο φωτεινά σημεία, ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο, τι είδες από τα πρώτα του 90 λεπτά;

Καλά, καλά, καλά, αλλά μπορεί ακόμα καλύτερα. Ο τρόπος που αμυνθήκαμε, όλοι συνέβαλαν, ο Sadio επίσης. Πρέπει να αμυνόμαστε καλύτερα και βοηθάει, αλλά φυσικά είδαμε σήμερα, όπως και στην προετοιμασία, ότι σε κάποιες στιγμές είναι απίστευτα δυνατός. Όντας καλός τεχνικά και γρήγορος είναι ένας καλός συνδυασμός, κι αυτό είδαμε στο παιχνίδι και στη φάση του γκολ. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλάω για έναν παίκτη, γιατί πρέπει να αναλύω και το παιχνίδι ήταν έντονο για όλους μας. Κάναμε τα λάθη μας μαζί και πετύχαμε υπέροχα γκολ, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Από την μία μας δίνει αυτοπεποίθηση και την γνώση ότι μπορούμε να πετύχουμε γκολ, αυτό ήταν ξεκάθαρο πριν το παιχνίδι. Και από την άλλη, δεν υπάρχει εναλλακτική από το να αμυνόμαστε μαζί, μόνο τότε έχεις ελπίδα στην Premier League. Το 4-3 προφανώς είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, αλλά είναι ένα σκορ που δεν θες να έχεις πολλές φορές μέσα στη σεζόν. Όταν είσαι αρκετά καλός για να πετύχεις τέσσερα γκολ, τότε πρέπει να αποφύγεις να δεχτείς τρία.

Όταν είδες ότι η άμυνα της Arsenal ήταν τόσο άπειρη, είδατε την ευκαιρία να πετύχετε γκολ;

Τι ηλίθιος θα ήμουν αν σκεφτόμουν έτσι. Έπαιξαν πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, τα πήγαν πολύ καλά, και δεν ξέρω αν πραγματικά έφταιγαν στα γκολ μας. Στο πρώτο σίγουρα όχι, στο δεύτερο μια μπαλιά στην περιοχή και ο Lallana ελεύθερος, για ένα δευτερόλεπτο δεν σκέφτηκα το δίδυμο της Arsenal στο κέντρο.

Μίλησες για την ανάγκη για βελτίωση, αυτό θα γίνει με μεταγραφές ή με τους παίχτες που έχετε;

Θα δούμε! Πιστεύω θα το δοκιμάσουμε με προπόνηση και με ανάλυση των πραγμάτων. Το είπα μερικές φορές, αλλά ήταν στο Λίβερπουλ και τώρα είμαστε στο Λονδίνο, οπότε ίσως δεν το ακούσατε. Είπα, μέχρι τις 31 Αυγούστου, γιατί να αποφασίσω το οτιδήποτε; Έχουμε χρόνο και θα δούμε τι θα γίνει. Και τραυματισμοί μπορούν να συμβούν, δυστυχώς. Αλλά η βελτίωση όπως το βλέπω εγώ, έχει να κάνει με την προπόνηση και την χρησιμοποίηση της ποιότητας που έχεις. Ήμασταν μακριά από το να δείξουμε όλη την ποιότητα μας, αλλά δείξαμε μερικά καλά σημάδια, μερικά όχι τόσο καλά, αυτό είναι όλο. Ας προχωρήσουμε.

Τι ήταν ο τραυματισμός του Coutinho;

Κράμπα. Απλώς κράμπα.

Eπιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.