Η δική σας 11αδα!



Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Τις προηγούμενες 3 μέρες, έτρεξαν 6 μικρά polls στη σελίδα μας, στα οποία σας ζητούσαμε να πάρετε τη θέση του Jurgen Klopp και να διαλέξετε τη δική σας 11αδα. Ας μην πολυλογούμε με τις εισαγωγές, σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, τους δικούς σας εκλεκτούς 11!

Σύστημα
To περσινό 4-2-3-1 ήταν αυτό που επικράτησε σχετικά άνετα, παίρνοντας πάνω από το 50% των ψήφων σας. Ακολούθησε το φετινό 4-3-3, ενώ αξιόλογα ποσοστά είχαν το 4-4-2 ρόμβος, το 4-4-2 flat, το 4-4-1-1 που χρησιμοποιήθηκε στον τελικό με τη Sevilla, αλλά και το 3-5-2 του Rodgers.



Τερματοφύλακας
Εύκολη νίκη του Loris Karius είχαμε εδώ. Ο Γερμανός τερματοφύλακας συγκέντρωσε σχεδόν 70% των ψήφων σας, με τον Simon Mignolet να ξεπερνάει οριακά το 30%. Υπήρχε και περίπου 1% που ψήφισαν τον Alex Manniger!



Δεξιός Κεντρικός Αμυντικός
Εδώ είχαμε το πρώτο ντέρμπι, με τον Dejan Lovren να νικάει στο νήμα τον Joel Matip, παρά το γεγονός πως ο δεύτερος βρισκόνταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια της ψηφοφορίας. Ο νεαρός Joe Gomez, απέσπασε μερικές ψήφους, όπως και ο γηραιότερος Lucas.



Αριστερός Κεντρικός Αμυντικός
Πρώτη μεγάλη έκπληξη της ψηφοφορίας, καθώς ο αρεστός στους περισσότερους, Mamadou Sakho, έμεινε εκτός 11αδας! Το ίδιο ίσχυε και για την πρώτη επιλογή του Klopp στα δύο πρώτα παιχνίδια, Ragnar Klavan, με τον Joel Matip να παίρνει μια σχετικά άνετη νίκη.



Δεξιός Αμυντικός
Περιττό να πούμε, πως όπως και στις επιλογές του Klopp, ο Nathaniel Clyne δεν είχε αντίπαλο.



Αριστερός Αμυντικός
Alberto Moreno εναντίον James Milner. James Milner εναντίον Alberto Moreno. Ο Klopp προσπαθεί να μας πείσει πως ο 30χρονος Άγγλος είναι η κατάληλη λύση γι'αυτή τη θέση, εσείς φαίνεται όμως πως είστε σκεπτικοί ακόμα. Άνετη επικράτηση του Moreno.



Αριστερός Κεντρικός Μέσος
Σχεδόν το 50% των ψήφων σας συγκέντρωσε ο Emre Can, παίρνοντας άνετα την πρώτη θέση πίσω από του Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson, James Milner, Marko Grujic και Adam Lallana.



Δεξιός Κεντρικός Μέσος
Εδώ έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι. Μάχη τελικής πτώσης μεταξύ James Milner, Georginio Wijnaldum και Jordan Henderson, με τον Milner να παίρνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις σας με 29%. Ακολούθησε ο Gini με 24%, ο Hendo με 23.5%, ενώ Lallana και Grujic βρέθηκαν κοντά στο 10%.



Δεξί Εξτρεμ
Άνετη επικράτηση του Sadio Mane με ποσοστό πάνω από 90%, με τους Firmino και Lallana να μην μπορούν να ανταγωνιστούν την τρομερή φόρμα του Σενεγαλέζου.


Επιθετικός Μέσος
Πάνω από 50% συγκέντρωσε ο Philippe Coutinho, σε μια θέση που έχουμε να τον δούμε να παίζει ίσως από το 2014. Ο κύριος Klopp να τα βλέπει αυτά! Μεγάλο ποσοστό και για τον Roberto Firmino, η κύρια επιλογή του Γερμανού για τη συγκεκριμένη θέση, κοντά στο 10% ο Adam Lallana, ενώ ο Gini Wijnaldum δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το 5%, παρά το γεγονός πως επανειλημμένα έχει δηλώσει πως είναι η αγαπημένη του θέση.


Αριστερό Εξτρέμ
Αυτή η θέση ήταν μια περίεργη πρόκληση για εσάς, καθώς είχατε διαλέξει το βασικό και αναντικατάστατο Philippe Coutinho στη θέση του Επιθετικού Μέσου. Οι τρεις επιλογές που κυριάρχησαν, ήταν οι Firmino, Lallana και Wijnaldum, με τον Firmino τελικά να παίρνει τη θέση με σχετική ευκολία.


Επιθετικός
Ο Daniel Sturridge είναι ο κορυφαίος στις καρδιές σας, και το δείχνετε με κάθε δυνατή ευκαιρία. Ο νεαρός Origi αλλά και ο Danny Ings, δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστούν τον Daniel, όπως ούτε και η σύνηθες επιλογή του Klopp, Roberto Firmino, με τον Sturridge να συγκεντρώνει τελικά ένα ποσοστό κοντά στο 60%.



H τελική 11αδα!
Η 11αδα σας λοιπόν, μετά από τη έρευνα που πραγματοποιήσαμε, θα ήταν αυτή εδώ:



Mερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που πρέπει να τονιστούν:

  • Παρά το γεγονός πως ο Klopp άλλαξε φέτος τη διάταξη που αγωνίζεται η ομάδα, εσείς προτιμήσατε το περσινό 4-2-3-1.
  • Matip και Lovren ίσως θα έπρεπε να παίζουν ανάποδα, καθώς ο Lovren μπορεί να παίξει και αριστερά, ενώ ο Matip προτιμάει τη δεξιά θέση.
  • Ο Milner ως αριστερό μπακ, ο Lallana στο χώρο του κέντρου, ο αρχηγός Jordan Henderson, αλλά και ο Wijnaldum, δε φαίνεται να σας έχουμ πείσει μέχρι στιγμής.
  • Ίσως θα ήταν καλό να σκεφτούμε, πως ο Firmino δύσκολα θα μπορούσε να τα καταφέρει ως αριστερό εξτρέμ, καθώς δεν έχει την απαραίτητη ταχύτητα για τη θέση.
  • Ο Clyne ίσως να είναι το πρώτο όνομα στην ομάδα του Klopp.
  • Φαίνεται πως ο Mignolet δε σας αρέσει καθόλου. Ο Loris Karius, παρά το γεγονός πως έχει πραγματοποιήσει ελάχιστες εμφανίσεις λόγω του τραυματισμού του, πήρε μια πολύ άνετη νίκη.
  • Τα γεγονότα με Sakho σας έχουν επηρεάσει, καθώς ο Γάλλος πήρε πολύ μικρό ποσοστό για τη δημοτικότητά του.

Σας ευχαριστούμε που συμμετείχατε στην έρευνά μας! YNWA!
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.