14 φορές "Όχι" για τη Liverpool!

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης

Αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Manchester City και αρνήθηκε 14 ομάδες για να καταλήξει στη Liverpool του Brendan Rodgers. 

Ο λόγος, φυσικά, για τον James Milner. Ο, πριν ένα καλοκαίρι, 29χρονος διεθνής Άγγλος, είδε το συμβόλαιο του με του "Citizents" να λήγει και...άκουσε την καρδιά και το μυαλό του να τον συμβουλεύουν να αναζητήσει έναν νέο σταθμό στην καριέρα του. 

Ο ιδανικός "παίκτης του προπονητή", προσέλκυσε, όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. 14 ήταν στο σύνολο οι σύλλογοι που χτύπησαν την πόρτα του Milner, από τον περασμένο Γενάρη, ωστόσο, όπως μας πληροφορεί ο εκπρόσωπος του, Matthew Buck, η πρόταση της Liverpool ήταν για αυτόν η ιδανική πρόκληση. 

Ο στόχος που έθεσε πέρυσι ο Rodgers, επιστροφή δηλαδή στο Champions League, έδειχνε να απομακρύνεται ήδη από το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Η έλευση του Jurgen Klopp αναζωογόνησε τον Milner, που στο επιθετικό και γεμάτο pressing παιχνίδι του Γερμανού, αποτέλεσε μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της Liverpool εντός (το λιγότερο) των τεσσάρων γραμμών. 

Ωστόσο, στην πρώτη full season του Klopp στον πάγκο των Reds, οι αμυντικές ελλείψεις έφεραν τον James Milner στα αριστερά της άμυνας, μια θέση στην οποία προσπαθεί να προσαρμοστεί. "Ο James θέλει να συνεισφέρει στην ομάδα και θυσιάζεται για να της δώσει κάθε ευκαιρία να νικήσει. Είναι κάτι ρευστό", δηλώνει ο Buck. "Έκανε δύο assists με την Burton, αφού προωθήθηκε πολύ με αρκετά overlap. Το ίδιο και με την Tottenham. Αλλά οπωσδήποτε χρειάζεται να έχεις πειθαρχία για να καλύψεις αμυντικά, μαθαίνει συνεχώς. Δίχως ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και συνεισφορά στην εθνική ομάδα, είναι εντελώς αφοσιωμένος στο να δείξει τον καλύτερο του εαυτό για τη Liverpool".
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.