Klopp: "Δεν έχω ιδέα πώς μπορεί κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο!"

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης

Στην πρώτη του φετινή, "εντός έδρας" συνέντευξη τύπου, ο Jurgen Klopp μίλησε για το νέο Anfield, τη Leicester και τον Balotelli. 

"Είναι φανταστική ευκαιρία για εμάς", είπε ο Γερμανός τεχνικός αναφορικά με την ανακατασκευή του Main Stand. Το Anfield, πλέον, θα φιλοξενεί σε κάθε παιχνίδι 8.000 φιλάθλων παραπάνω, που θα προσφέρουν σπουδαία δυναμική στο παιχνίδι των Reds.

"Η Τρίτη ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα στο Anfield μετά το παιχνίδι με την Chelsea (σ.σ στις 11 Μαΐου για το πρωτάθλημα). Είναι καταπληκτικό αυτό που δημιούργησαν εκεί - φοβερή δουλειά. Δεν έχω ιδέα πώς μπορεί κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο".

"Όταν στέκεσαι μπροστά του είναι εντυπωσιακό. Υπέροχο μέρος και πολύ καλός ο αντίπαλος μας το Σάββατο, έρχονται οι πρωταθλητές. Είναι άξιοι για όσα πέτυχαν πέρυσι και είναι ακόμα καλοί. Είναι το πρώτο μας εντός έδρας παιχνίδι, με 8.000 φιλάθλων περισσότερες. Αυτή είναι μια επιπλέον δύναμη και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε". 

Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, η Liverpool κατάφερε να πάρει κάθε είδους αποτέλεσμα. Από μία νίκη, ισοπαλία και ήττα.

"Έχουμε δείξει διαφορετικά πράγματα εναντίον διαφορετικών αντιπάλων", είπε ο Klopp.

"Είχαμε 30 πολύ καλά λεπτά απέναντι στην Arsenal και αξίζαμε τη νίκη. Κόντρα στην Burnley παίξαμε καλά, αλλά χάσαμε την ψυχραιμία μας 14-15 φορές στην τελική πάσα σε επικίνδυνες περιοχές. Με την Tottenham μπορούσαμε να κερδίσουμε ή και να χάσουμε. Όταν το ξαναείδα, αποφάσισα ότι η ισοπαλία ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Στο β' μέρος δεν παίξαμε αρκετό ποδόσφαιρο".

"Αν ανακατέψεις τα τρία πρώτα παιχνίδια μας, μπορείς να πεις ότι ήταν δυνατόν να χάναμε ίσως από την Arsenal ή την Tottenham. Αρκετές ομάδες θα χάσουν εκεί. Δεν έπρεπε να χάσουμε στην Burnley. Έπρεπε να φέρουμε ισοπαλία σε ένα από αυτά τα παιχνίδια".

"Πλέον, έχουμε 4 πόντους, κάτι που δεν φαίνεται πολύ καλό, αλλά δεν είναι και κακό. Είμαστε η μοναδική ομάδα στην Premier League που έχει παίξει 3 παιχνίδια εκτός έδρας. Είναι μια δύσκολη αρχή αυτή, δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Κανείς δεν παίζει στο ζενίθ του σε αυτό το χρονικό σημείο". 

Ο αντίπαλος του Σαββάτου, που υπερασπίζεται τον τίτλο του πρωταθλητή Αγγλίας ισοβαθμεί με τη Liverpool. Η Leicester του Ranieri θα κάνει ποδαρικό στο νέο Anfield.

"H Leicester είναι ακόμα καλή, ακόμα ζωντανή, επιθετική", σημειώνει ο Klopp. "Είναι καλά οργανωμένοι και η δύναμη τους είναι οι αντεπιθέσεις. Είναι πολύ ορμητικοί. Επομένως, δεν έχει νόημα να κάνεις pressing όταν χτίζουν το παιχνίδι, αφού δεν σου δίνουν αυτήν την ευκαιρία, όμως ταυτόχρονα δεν αμύνονται και πολύ πίσω. Και πέρυσι έπαιξαν έτσι".

"Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα τους είναι ότι πραγματικά αφοσιώνονται στο πλάνο τους. Και δεν είναι το μοναδικό τους. Δώσε την μπάλα στον Mahrez, και παύει να είναι αντεπίθεση. Επίσης, αμύνονται καλά και έχουν πολλούς καλούς παίκτες, είναι καλοί στα στημένα και στα πλάγια out με τον Fuchs. Το ξέρουμε. Είχαμε σχεδόν δύο εβδομάδες να προετοιμαστούμε, απλά όχι με όλους τους παίκτες, αφού αρκετοί δεν ήταν εδώ". 

Τέλος, ο Γερμανός τοποθετήθηκε και για το θέμα Balotelli, ύστερα από τις κατηγορίες του ατζέντη του παίκτη, Mino Raiola, πως ο Klopp φέρθηκε στον Balotelli σαν σ***ά.

"Δεν απομονώσαμε τον Balotelli. Τον ξέρω τον Raiola και δεν ενδιαφέρομαι για τέτοια πράγματα. Είναι μέρος της δουλειάς μας το οποίο δεν με ενδιαφέρει. Ζούμε σε έναν ελεύθερο κόσμο, οπότε μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Αναστατώθηκα; Προφανώς και όχι".
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.