Γιατί έτσι μας αρέσει (There's No Place Like Home)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
4η αγων. Premier League

Στο πρώτο της έντος έδρας παιχνίδι για φέτος, και στο ανακαινισμένο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ (αν και αγχώθηκε λιγάκι) πετούσε φωτιές και επικράτησε με το ευρύ 4-1 επί της Λέστερ, η οποία... ψάχνει ακόμα τον περσινό καλό της εαυτό.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Τσέλσι (Παρασκευή 16/9, 22:00 - OTE Sport 1 HD) στο Stamford Bridge.

Ήταν μια στιγμή που, όλοι εμείς οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ περιμέναμε. Είχαμε ακούσει πολλά για τη νέα εμφάνιση του γηπέδου και τις αλλαγές στο main stand. "Είναι καταπληκτικό αυτό που δημιούργησαν εκεί - φοβερή δουλειά. Δεν έχω ιδέα πώς μπορεί κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Κλοπ στη συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι με τη Λέστερ.

Και όντως, έτσι ήταν. Η φετινής εντός έδρας πρεμιέρα για τη Λίβερπουλ στο πλήρως ανανεωμένο Άνφιλντ, άφησε κάθε φίλο της ομάδας ικανοποιημένο μετά και το τελικό σφύριγμα!


Παίζοντας γεμάτο, μυαλωμένο και ουσιαστικό ποδόσφαιρο (προσφέροντας και μια μικρή δόση σασπένς, όπως συνηθίζει άλλωστε), η ομάδα του Κλοπ εγκλώβισε τους πρωταθλητές Αγγλίας, και βγάζοντας μια... έκρηξη στο παιχνίδι της - κυρίως μεσοεπιθετικά - τους διέλυσε και πανηγύρισε το σπουδαίο τρίποντο.

Το ματς


Οι κόκκινοι ξεκίνησανδυνατά στο Άνφιλντ, πατούσαν αρκετά την περιοχή του Σμάιχελ, και κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ. Ο Μίλνερ βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Φιρμίνο κι αυτός, με ακόμα πιο εξαιρετικό τρόπο, απέφυγε τον Χουτ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σμάιχελ για το 1-0 στο 13'!

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με μια χαμένη ευκαιρία του Οκαζάκι στο 19', ενώ Μανέ και Στάριτζ συνεργάστηκαν υποδειγματικά στο 26', αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σμάιχελ. Σπουδαία επέμβαση από τον Δανό τερματοφύλακα!


Οι κόκκινοι ήταν αρκετά επιθετικοί κι έφταναν εύκολα στην περιοχή των "αλεπούδων". Σε μια από τις φορές αυτές, η εστία του Σμάιχελ παραβιάστηκε για δεύτερη φορά. Ο Χέντερσον βρίσκει με ψηλή μπαλιά τον Στάριτζ, αυτός με ωραίο τακουνάκι έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Μανέ, ο οποίος, με εξαιρετικό τελείωμα, έκανε το 2-0 στο 31'!

Επτά λεπτά αργότερα όμως, κι εντελώς από το πουθενά, ο Λούκας έκανε ένα αδιανόητο λάθος στην άμυνα, καθώς έχασε το κοντρόλ και στη συνέχεια... έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Βάρντι, ο οποίος δεν άφησε αυτό το δώρο να πάει χαμένο, και μείωσε σε 2-1 στο 39'.




Οι παίκτες της Λίβερπουλ έμοιαζαν να τα έχουν... χαμένα μετά το γκολ της Λέστερ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν... πάρει τον αέρα στα τελευταία λεπτά, και πίεζαν ασφυκτικά τους κόκκινους. Στο 41' μάλιστα, έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον Μινιολέ να πραγματοποιεί άστοχη έξοδο και τον Χουτ να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.


Στην επανάληψη, η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που πίεζε για να πετύχει το τρίτο γκολ και να διώξει το άγχος από πάνω της, με τη Λέστερ να αμύνεται. Δεν άργησαν να (ξε)σηκωθεί (ξανά) το Άνφιλντ. Ο Βαϊνάλντουμ έστρωσε στον Λαλάνα κι ο δεύτερος με έναν... κεραυνό, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 στο 57'! Η ανακούφηση στον πάγκο όσο και στις εξέδρες, ήταν έκδηλη!

Όλα έδειχναν να είχαν πάρει τον δρόμο τους. Οι κόκκινοι κρατούσαν το ματς στα χέρια τους, και μόνο με αυτοκτονία θα το έχανε. Φυσικά σ' αυτό συνέβαλε κι ο Μινιολέ, ο οποίος στο 61', έδιωξε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Βάρντι που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βέλγο.


Η ομάδα του Ρανιέρι πίεζε για να μειώσει εκ νέου αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ. Εν αντιθέσει, η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε τους ανοιχτούς διαδρόμους στην άμυνα των "αλεπούδων", και ο Φιρμίνο, έπειτα από κούρσα και πάσα του Μανέ - ο οποίος πέρασε και τον Σμάιχελ που είχε βγει από την περιοχή του! - έγραψε το τελικό 4-1 στο 89', δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Κλοπ!

Σχόλιο
Φωτιές πετούσε μεσοεπιθετικά η Λίβερπουλ, με τα κενά στα μετόπισθεν να μην απουσιάζουν πάλι από το πρόγραμμα. Για λίγο έβαλε δύσκολα στον εαυτό της, αλλά κατάφερε να πάρει τα πάνω της και τελικά, να δώσει μια γεμάτη και απολαυστική παράσταση στους οπαδούς που γέμισαν τις εξέδρες στην πρώτη εμφάνιση της ομάδας για φέτος στο Άνφιλντ! Μ' αυτή τη νίκη, οι κόκκινοι έφτασαν τους 7 βαθμούς και βρίσκονται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Ματίπ, Λούκας, Μίλνερ, Λαλάνα, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (Στιούαρτ 76'), Μανέ (Μορένο 93'), Στάριτζ (Κουτίνιο 76'), Φιρμίνο
Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον (Φερνάντες 33'), Χουτ, Μόργκαν, Φούχς, Μαχρέζ, Ντρίνκγουότερ, Αμαρτέι, Ολμπράιτον (Ουγιόα 65'), Οκαζάκι (Μούσα 45'), Βάρντι




























Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.